چندخبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه
آیتالله ایمانی: قرآن بدون عترت و عترت بدون قرآن امکان پذیر نیست
وی اظهار کرد: شاید ضروریترین مقدمات، مقدمه، تخلیه و تحلیه است، استعاذه که در آغاز قرائت به آن امر شده است، تنها مربوط به آغاز قرائت قرآن نیست، بلکه باید در حال قرائت نیز همراه قاری باشد، زیرا قاری در حال حمل قول ثقیل است و طبیعی است که تحلیه و استعاذه بدون استعانت امکانپذیر نیست.
آیتالله ایمانی تصریح کرد: خواندن قرآن باید با یاد خدا همراه باشد و این یاد نباید تنها در «بسمالله الرحمن الرحیم» خلاصه شود، بلکه در حال قرائت نیز این استعانت و یاد خدا باید همراه قاری و حامل قرآن باشد تا بتواند آرام آرام به بطن قرآن راه پیدا کند؛ زیرا پیامبر خدا(ص) قرآن را این گونه معرفی میکند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در ادامه با بیان سخنی از حضرت علی(ع) عنوان کرد: امام علی(ع) در سخنی نغز و بدیع قرآن را به چهار قسم تقسیم میکند و این چهار قسم را «علی العباره و الاشاره و الطایف و الحقایق» میداند؛ لطایف را برای اولیاء، حقایق را برای انبیاء اختصاص میدهد و برای خواص نیز اشاره را معرفی میکند.
امام جمعه شیراز گفت: اگر این استعاذه و استعانت برای حامل این قول ثقیل از آغاز تا پایان همراه قاری باشد، گشایش خزائن و رسیدن به بطنها میسر خواهد شد و به قدر لطف او و استعداد و شایستگی حامل و قاری قرآن، این خزائن داده خواهد شد، اما چون ما نه به استعاذه توجه لازم داشتهایم و نه استعانت به معنای واقعی کلمه مورد را توجه قرار دادهایم؛ خواه و ناخواه فضای جامعه به آنجا کشیده شده است که امام(ره) از قول مرحوم آیتاللهالعظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری نقل میکند که «عامه عترت(ع) را کنار گذاشتهاند و خاصه قرآن را»، قرآن بدون عترت(ع) امکان پذیر نیست و عترت(ع) بدون قرآن نیز چنین است.
آیتالله ایمانی با اشاره به اینکه بین قرآن و عترت(ع) فاصله افتاده است، گفت: همین که امروز میگوییم چه کنیم که قرآن در متن جامعه ما بیاید، نشان دهنده این است که این فاصله وجود دارد وگرنه این سوال مطرح نمیشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم اختتامیه مسابقات سراسری قرآن ضمن بیان جملهای از امام خمینی(ره) اظهار کرد: امام(ره) میفرمایند که «از تمامی علمای اعلام و فرزندان قرآن و دانشمندان ارجمند تقاضا دارم که از کتاب مقدسی که صادر از مقام جمع الهی است غفلت نکنند».
نماینده ولی فقیه در استان فارس افزود: امام(ره) در ادامه این سخن میفرمایند که «اهل فلسفله و برهان با بررسی رموزی که خاص این کتاب الهی است و با استفاده از آن مسائل عمیق گذشته و براهین فلسفی را کشف و حل کرده و در دسترس اهلش قرار دهند، هر طایفهای از علمای اعلام و دانشمندان معظم به بعدی از ابعاد الهی این کتاب مقدس دامن به کمر زده و قلم به دست گرفته و آرزوی عاشقان قرآن را برآورند و این تکلیف است».
امام جمعه شیراز با بیان اینکه امام(ره) به چنگ زدن به قرآن امر میکند، تصریح کرد: امام(ره) این چنین، جامعه اسلامی را به چنگ زدن به قرآن دعوت میکند و این چنین مسئولیت همه اقشار جامعه را بازگو میکند؛ پس ما موظف هستیم فضای آموزش قرآن را در تمام عرصهها فراهم کنیم و به وجود آوریم، چرا که قرآن دوای دردها و شفای بیماری قلبها است.
آیتالله ایمانی اظهار کرد: برای خدمت به قرآن باید تمام امکانات را به کار گیریم، مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران بدانند آن چه در این زمینه هزینه میکنند؛ هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری است و فردای قیامت در مقابل پیامبر(ص) رو سفید خواهید بود.
وی با تأکید بر اینکه علامه طباطبایی میفرمودند باید هر دو سال یک تفسیر نو در جامعه شیعه از قرآن نوشته شود، گفت: این فاصلهای که به وجود آمده است را باید کم کرد، از عموم دستاندرکاران این مراسم و این واقعه بزرگ فرهنگی در استان فارس کمال تشکر را دارم.
رئیس سازمان اوقاف: تمسک به قرآن بهترین راه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مقام معظم رهبری چندین سال قبل بر تهاجم فرهنگی دشمنان انذار داده بودند، گفت: تمسک به قرآن بهترین و برترین راه برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی در آیین اختتامیه سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در تالار حافظ شیراز ضمن قدردانی از مهمان نوازی مردم و مسئولان ولایت مدار استان فارس اظهار داشت: از خداوند متعال تقاضامندم توفیق خدمت به قرآن را همچنان به ما عطا کند و این نور قرآن در شهر شیراز همچنان پابرجا باشد.
وی با اعلام اینکه منشور رسمی و قانونی اختتامیه مسابقات قرآن کشور باید براساس دعای 42 صحیفه سجادیه تدوین شود، افزود: این دعا باید به عنوان دستور العمل جامع مسابقات تدوین و در اختیار همگان قرار گیرد.
حجت الاسلام محمدی با قرائت بخشهایی از این دعا تصریح کرد: امام سجاد(ع) در بخشهایی از این دعا آوردهاند؛ خدایا به من توفیق عطا کردی تا کتاب قرآن را ختم کنم که به عنوان نور و برتر از تمام کتب پیشینت بر ما نازل کردهای.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در ادامه این دعا داریم؛ خداوندا به من کمک کردی تا قرآن را باوجود تمام ضعفهای زبانم صحیح تلاوت کنم.
وی با اشاره به اینکه در افتتاحیه این آیه شریفه را تلاوت کردم که مومنین باید با شوق و رغبت، دعوت خدا و پیامبر(ص) را استجابت کنند، گفت: با اعتقاد و تسلیم محکم در برابر آیات قرآن باید تسلیم بود و بندگی کرد.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه اعتقاد و باور قلبی به قرآن لازمه دستیابی به حیات طیبه است، افزود: امام خمینی(ره) فرمودند: مقصد این انقلاب قرآن و اسلام است و تحمل این همه مشکلات و شهدا و ایثارگریها برای دستیابی به این دو هدف بوده است و همچنین مقام معظم رهبری نیز در جمع قرآنیان فرمودند: منشا علوم انسانی قرآن است و علما و دانشمندان باید علوم انسانی را از قرآن استنباط کنند .
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه امام سجاد(ع) میفرمایند: رمز حل مشکلات دنیای انسان اعتقاد و باور به قرآن است، گفت: براساس فرموده این امام بزرگوار، تمسک به قرآن و پناه بردن از شر اوامر شیطانی به قرآن لازمه دستیابی به حیات طیبه است.
وی با اشاره به اینکه در این دعای شریف از صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) آورده است؛ خدایا به ما توفیق ده، به کرمت و برکت قرآن سنگینی بار گناه را از دوش برداریم، گفت: با تاسی به این فرموده امام، پیشنهاد میکنم در ارزیابیها از متسابقان به آثار و برکات قرآن در زندگی، خلق و رفتار آنها نیز توجه کنید.
حجت الاسلام محمدی با طرح این سوال که شیطان بزرگ آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال چه هستند، افزود: مقام معظم رهبری؛ چندین سال قبل در نشست مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی از تهاجم فرهنگی دشمن انذار دادند اما مسئولان باور نکردند تا زمانی که چندین کشور غربی از این حربه دشمن پرده برداشتند و آنان نیز به باور رسیدند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: براساس فرموده امام سجاد(ع)، تمسک به قرآن بهترین راه برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان است.
وی با اعلام اینکه از خداوند خواستاریم به برکت قرآن ظاهر و جلوه قرآنی نیز به ما عطا کند، گفت: امام خمینی(ره) و شهدا در خصوص خود جهاد اکبر انجام دادند و خودسازی را به اکمال رساندند اما به همین هم اکتفا نکردند و مردم را نیز باخود همراه و هدایت کردند.
حجت الاسلام محمدی با اعلام اینکه بوسیله قرآن باید با کفار و دشمنان جنگید، تصریح کرد: جهاد کبیر از جهاد اکبر برتر است چون جهاد اکبر تنها متعلق به شخص است امام جهاد کبیر به همه جامعه تعلق دارد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مرگ بر آمریکا ملت ایران همان اعوذ بالله من الشیطان الرجیم است که در ابتدای تلاوت قرآن ذکر میکنند، افزود: به برکت قرآن و دعوت مقام معظم رهبری قبل از 22 بهمن و جسارت و اهانت برخی دولت مردان آمریکایی به ملت ایران، مردم پس از 35 سال نیز مجدد به صحنه آمدند و شعارها و خواستههای خود را مطرح کردند و وفاداری خود به قرآن، اهل بیت(ع)، انقلاب اسلامی و ولایت به رخ جهانیان کشاندند.
وی با بیان اینکه برخی به غلط بر این باورند که قدرت و عزت این ملت در گرو تجهیزات نظامی و یا ارتباط با دشمنان است، تصریح کرد: یکی از عوامل اقتدار و قدرت انقلاب اسلامی ایران، قرآن است.
حجت الاسلام محمدی ادامه داد: بعد از 22 بهمن و شکوه و عظمت حضور مردم در صحنه، لحن اظهارات آمریکاییان و مسئولان رژیم صهیونیستی تغییر کرد که نشان از آن است، در برابر دشمنان نباید منفعل بود بلکه باید فعال عمل کرد.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه چه برنامهای جز قرآن میتوانست تمام دستگاهها و مسئولان استان فارس را درکنار یکدیگر جمع کند، گفت: امروز با منویات مقام معظم رهبری فرصتی تاریخی در کشور حاصل شده است و باید به برکت آن، پرچم دار علم قرآن، ترتیل، قرائت، مفاهیم و عمل به قرآن در جهان شویم .
وی با بیان اینکه براین باورم باید بیش از 5 میلیون نفر در این مسابقات سراسری شرکت کنند، خاطرنشان کرد: همانطور که در بیانیه هیات داوران آمده بود، به برکت مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ در سراسر کشور، سطح رقابتهای رشته حفظ افزایش یافته است که اگر همه مسئولان و دستگاههای سیاسی و فرهنگی کشور برای این امر بسیج شوند قطعا ظرفیت بیشتری حاصل خواهد شد.
بیانیه هیأت داوران سی وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کشور
هیأت داوران سی وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه بیانیهای صادر کرد.
متن کامل این بیاینه بدین شرح است:
ان هذا القرآن یهدی للتی اقوم و یبشر المومنین الذین یعملون الصالحات ان لهم اجرأ کریم
حمد و ستایش خداوندی را سزاست که نعمت هدایت خود را در قالب معجزه جاویدش قرآن کریم بر انسانها ارزانی داشت، خالصانهترین درودها بر پیامبر رحمت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی و خاندان طاهرینش صلوات الله علیهم اجمعین که هدایت گران بشریت بسوی سعادت و رستگاری واقعی هستند، اکنون که دیگر بار شاهد برگزاری و اختتام یکی از مهمترین رویدادهای قرآنی کشور در قالب سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در شهری که بنابه فرموده رهبر عزیزمان حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی) سومین حرم اهل بیت(ع) در میهن اسلامیمان را همچون نگینی درخشان در خود جای داده و جایگاه فرهنگ، هنر، ادب آن شهره آفاق است .
هیأت داوران این دوره از مسابقات بر خود لازم میداند، مواردی چند را به استحضار حضار گرامی برساند:
1-این دوره از مسابقات در حالی به سرانجام خود رسید که شاهد مهمان نوازی مسئولان، مدیران و مردم خون گرم و دوست داشتنی این استان از نخبگان و منتخبین قرآنی کشور بودیم، میهمان نوازی که موجب رقم خوردن اوقات بسیار خاطره انگیزی برای مهمانان قرآنی گردیده و همه، را وا میدارد تا در حق مردمان این دیار دعای لسان الغیب حضرت حافظ را قالب این بیت شیرین زمزمه نماییم که خوشا شیراز و وضع بی مثالش، خداوندا نگهدار از زوالش
2- به نظر ما بارزترین جلوه این دوره از مسابقات علاوه بر برگزاری بسیار خوب و منظم آن را میتوان حضور پر شور و پر رنگ مردم این استان در محل برگزاری این مسابقات و همچنین استقبال آنها از دهها محفل قرآنی که همزمان در ایام برگزاری در سرتاسر استان با حضور قاریان بین المللی داخلی و خارجی برپا شد، دانست .
3- هیئت داوران بر این باورست که رقابت بسیار نزدیک و تنگاتنگی که بین متسابقین رشته حفظ در این دوره شاهد بودیم نشان از رشد کیفی و کمی حفظ قرآن در سرتاسر کشور دارد و این توفیق حاصل نشده مگر با عمل به سفارشات و تاکیدات مقام معظم رهبری(حفظهالله)، در طی سالیان گذشته مبنی بر ایجاد عزم ملی در خصوص نهضت حفظ قرآن کریم.
4- این دوره در حالی به پایان رسید که شاهد حضور نمایندگان برخی از استانها در مراحل نیمه نهایی و نهایی رشتههای قرائت و حفظ بودیم که پیش از این کمتر نامی از آنان دیده میشد، چنین موضوعی حاکی از ارتقاء سطح فنی این استانها و نیز توسعه گستره جغرافیایی تلاوت و حفظ قرآن در سطح کشور است.
بی شک چنین مهمی مرهون ایجاد تغییرات و بکارگیری تدابیر نو و طرحهای جدید در روند برگزاری مسابقات از نقطه نظر فنی و تخصصی در طی سه سال گذشته توسط مرکز امور قرآنی سازمان محترم اوقاف و امور خیریه بوده است، اما به نظر میرسد کماکان نیاز به ادامه این تدابیر و استفاده از طرحهای جدید و تجدید نظر در برخی از بخشها وجود داشته باشد، هیئت داوران به مسئولان محترم برگزاری مسابقات پیشنهاد مینماید تا به منظور نیل به عدالت هر چه بیشتر و پویایی مستمر مسابقات در آینده اقدام به تشکیل جلسات کارشناسی با حضور اساتید، داوران، قاریان و صاحب نظران در خصوص شکل و محتوای مسابقات، وضع قوانین و آییننامههای پیشرفتهتر و کارآمدتر بنماید.
در پایان بار دیگر از کلیه خدمتگزاران به قرآن کریم، دست اندرکاران برگزاری این دوره از مسابقات به ویژه نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه نماینده محترم ولی فقیه در استان، استاندار گرامی، مدیران ارشد و اهالی خوب این استان کمال تشکر و امتنان را داریم.
برترینهای قرآنی کشور در سال 92 در 5 رشته معرفی شدند
با معرفی برترینهای قرآنی کشور در 5 رشته؛ قرائت، مفاهیم، ترتیل، حفظ کل و حفظ 20 جزء، رقابتهای سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شامگاه روز دوشنبه 5 اسفندماه به پایان رسید.
مراسم اختتامیه سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم پیش از ظهر امروز پس از 5 روز رقابت فشرده بیش از 420 شرکت کننده از سراسر کشور در 5 رشته قرائت، مفاهیم، ترتیل، حفظ کل و حفظ 20 جزء، پیش از ظهر امروز برگزار میشود و برترینهای قرآنی کشور طی مراسمی با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه، آیت الله ایمانی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز و حجت الاسلام و المسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار حافظ شیراز معرفی و تجلیل میشوند.
براساس این گزارش، در رشته قرائت که رقابت بسیار تنگاتنگی میان 11 نفر از فینالیستها شکل گرفت، در نهایت در رقابتی سنگین و نفس گیر جعفر فردی از تهران پس از 12 دوره حضور مقام اول رشته قرائت را در سی و ششمین دوره مسابقات از آن خود کرد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
جعفر فردی از تهران، حامد ولیزاده از آذربایجان غربی، حمیدرضا عباسی از خراسان رضوی، مهدی غلام نژاد از تهران، مهدی ساعد از همدان، مسعود غفاری فینی از اصفهان نفر اول رشته مفاهیم شد
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
مسعود غفاری فینی از اصفهان، حسین محمودی از اصفهان، حسین سلیمانی از قم، مهدی رمضانی نوده از قم، غلامحسین فاتحی از چهارمحال و بختیاری، مجتبی فرد فانی از خراسان رضوی نفر اول رشته حفظ 20 جزء شد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
مجتبی فردفانی از خراسان رضوی، سیدحامد مهدی زاده از قم، محمدعلی شریعتی از اصفهان، محمدرضا احمدی از قم، رسول آزمایش از آذربایجان شرقی، جواد سلیمانی از خراسان رضوی برترین مرتل کشور شد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
جواد سلیمانی از خراسان رضوی، مهدی فروغی از قم، محمدجواد جاوری از تهران، احسان محمدی از خراسان رضوی، بهنام رحمانی از اردبیل، بهزاد هژبری از اردبیل نفر اول رشته حفظ کل شد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
بهزاد هژبری از اردبیل، موسی معتمدی از اصفهان، محمود نوروزی از تهران، نوید رزمجو از فارس، پیمان ایازی از مازندران.
برترین بانوان قرآنی کشور در سال 92 در 5 رشته معرفی شدند
با معرفی برترینهای قرآنی کشور در بخش خواهران در 5 رشته؛ قرائت، مفاهیم، ترتیل، حفظ کل و حفظ 20 جزء، رقابتهای سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شامگاه روز دوشنبه 5 اسفندماه به پایان رسید.
مراسم اختتامیه سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم پیش از ظهر امروز در بخش خواهران پس از 5 روز رقابت فشرده در 5 رشته قرائت، مفاهیم، ترتیل، حفظ کل و حفظ 20 جزء،برگزار میشود و برترینهای قرآنی کشور در بخش خواهران نیز در مراسم اختتامیه در تالار حافظ شیراز معرفی و تجلیل میشوند.
براساس این گزارش، در رشته قرائت نماینده استان فارس، خانم مرضیه فیروز زاده به مقام اول دست یافت.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
مرضیه فیروز زاده از فارس، زینب لیراوی از قم، پرنیان عصابخش از تهران، مریم صاحب دیوانی از خراسان رضوی، مریم سمائی از البرز، مرضیه توفیق نیا از آذربایجان شرقی برترین بانوی مرتل کشور شد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
مرضیه توفیقنیا آذربایجان شرقی اول، مریم فتحیزاده البرز دوم، مریم ولیزاده لرستان سوم، اعظم محمدی بوشهر چهارم، معصومه صحرایی اصفهان پنجم، اعظم نوروزی نفر اول مسابقات مفاهیم بانوان کشور شد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
اعظم نوروزی از تهران، زهرا عرب از سمنان، فاطمه سلطانی پور از قم، صبا صادقی از کرمانشاه، الهام رحمانیان کوشکی از قم، هاجر مهر علیان از اصفهان نفر نخست رشته حفظ کل شد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
هاجر مهرعلیان از اصفهان، سماء بابایی از تهران ، عاطفه رفیع منزلت از اصفهان ، فاطمه عابدینی از قم
رقیه رضایی از مازندران ، عطیه تبیانیان از منان نفر اول رشته حفظ 20 جزء شد.
در این رشته افراد زیر به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به دست آوردند:
عطیه تبیانیان از سمنان، فاطمه ساداتغفاری از قم، سکینه صفری از قزوین، فاطمه محمدی از فارس
راضیه رحیمی از اصفهان./966/101/ن