۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹
کد خبر: ۱۹۸۶۴۰
آیت الله نوری همدانی:

معارف و مظاهر اسلامی از مسجد سرچشمه می گیرد

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی در پیامی به مناسبت برگزاری همایش جوانان محلات و مساجد گفت: همه معارف و مظاهر اسلامی از مسجد سرچشمه می گیرد.
حضرت آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، در پیام آیت الله حسین نوری همدانی به همایش جوانان مساجد و محلات استان لرستان آمده است: دین اسلام که تنها آیین نجات بخش و سعادت آفرین بشر است و برای فلاح و رستگاری انسان‌ها در همه جبهه‌های زندگی اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اخلاقی برنامه‌های جامع و کاملی تنظیم کرده و همه را برای آموختن این درسها زیر چتر تعلیم و تربیت خود قرار می دهد قبل از هر چیز نیاز به یک کانون پر جاذبه ای که همه پیروان خود، اعم از پیر، جوان، زن و مرد را در خود جای بدهد و مرکز اجتماع مسلمانان باشد دارد تا همه در آن کانون مقدس درس هایی از کتاب و حکمت الهی بیاموزند و قدم به قدم در راه تکامل همه جانبه انسانی یا تربیت پذیری از اسلام، پیش بروند و لذا از آغاز مسلمانان را به تاسیس چنین کانونی که آن را مسجد می نامند دعوت می کند.

حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه داد: مسجد یعنی سجده گاه خداوندی، سجده گاهی که باید افراد مسلمان شب و روز پیشانی خضوع در پیشگاه خداوند را در آن به خاک بگذارند و از فیض و برکات او مدد جویند وتنها از آن ذات مقدس توفیق رسیدن به ترقی و تکاملی که مورد نظر اسلام است را بخواهند.

وی تصریح کرد: جالب این که در هر مسجدی نقطه ای به نام «محراب» نیز باید ساخته شود و می دانیم که محراب از ماده «حرب» و واژه «حرب» نیز به معنی جنگ است و این موضوع به این مناسبت است که مسلمانان این درس را نیز در مسجد همیشه بخوانند که برای نیل به کمالات مورد نظر اسلام راهی جز جهاد و جنگ با دشمنان داخلی و خارجی که همیشه در کمین مسلمانان نشسته و نقشه هایی علیه آنها می کشند وجود ندارد.

این مرجع تقلید در بخشی از این پیام آورده است: در همین رابطه پیامبر بزرگوار اسلام در نخستین فرصتی که در راه دعوت به اسلام به دست آورد به تاسیس»مسجد» به عنوان یک پایگاه مهم اجتماعی و تربیتی اسلام اقدام کردند.

حضرت آیت الله نوری همدانی یادآور شد: بر این اساس هر روزی که از عمر اسلام می گذشت و این دین پاک آسمانی در دلهای شایسته و پاک نقوذ بیشتری پیدا می کرد بر تعداد مسجدها افزوده می شد و تربیت گاه مقدس جلوه زیباتری پیدا می یافت و مسلمانان را بیش از پیش به خود جلب می کرد و این موضوع به این جهت بود که همه معارف و مظاهر اسلامی از مسجد سرچشمه می گرفت و در دنیای اسلام گسترش پیدا می کرد.

وی ادامه داد: مسجد هم محل نماز جماعت بود که روزی چند مرتبه مسلمانان در آنجا در پیشگاه خداوند در حال عبادت به صف می ایستادند و حضور خود در اجتماع را به نمایش می گذاشتند و هم مدرسه ی تعلیم و تربیت و خودسازی، هم مرکز قضاوت و دادگستری بود و هم دانشگاه نظامی و محل فراگرفتن درس جهاد و شهادت طلبی، هم مرکز تعیین پستهای حکومتی کشوری و هم آهنگهای حیات بخش و دلنواز قرائت قرآن در آن طنین انداز بود و هم سخنان وعظ و ارشاد و بیان احادیث در آن منعکس می گشت.

 

وی بیان داشت: مدرس و معلم در این پایگاه مقدس پیامبر اکرم(ص) و برنامه‌های تربیتی آن آیات قرآنی و احادیث دینی و تربیت یافتگان آن مسلمانانی چون ابوذرها و مقدادها و عمارها و سلمان ها بودند.

حضرت آیت الله نوری همدانی عنوان کرده است: اینها در حقیقت تربیت یافتگانی هستند که به راز و رمز عظمت اسلام و مسلمین پی برده اند و بالاخره نقش مسجدها بر اساس تعلیم اسلامی در این موضوع خلاصه می شد که کلیه تصمیمات مهم اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اخلاقی در مسجدها گرفته می شد.

در این پیام آمده است: جهادگران اسلامی با یک دنیا شوق و اشتیاق از مساجد به سوی میدان های جنگ و جهاد حرکت می کردند، در بازگشت از جنگ ها نیز قبل از این که به خانه های خود رفته چشم‌های خود را به رنج فرزندان و همسران خود بگشایند در مساجد حضور می یافتند و شکرانه این توفیق سر به سجده پروردگار رحمان می گذاشتند و اگر غنائمی نیز به همراه آورده بودند مانند سایر قسمتهای بیت المال در مسجد متمرکز می ساختند و در همان جا به تقسیم آن می پرداختند، این نقش مساجد و هدف از تاسیس مساجد در اسلام بود.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در پایان پیام خود آورده است: در خاتمه مزید توفیقات آن مجمع محترم را از خداوند متعال مسالت می نمایم./9451/د101/س

ارسال نظرات