تقویت فرهنگ لازمه بقای نظام اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سیدمحمد احمدی، مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری، صبح امروز در جمع طلاب و اساتید مدرسه سفیران هدایت شهر هفشجان، ضمن تشریح نقش حوزه های علمیه در امور فرهنگی نظام، مبانی فکری و اعتقادی نظام جمهوری اسلامی را محصول علمی و تحقیق حوزه بیان کرد و گفت: حوزه علمیه مجموعهای است که نظام اسلامی هم از جهت فکری و نظری و هم از جهت نیروی انسانی در عالیترین سطح خود به آن وابسته است.
وی، عینیت بخشیدن به دین و تشکیل حکومت دینی و اجرای برنامه های دین در جامعه در تمام ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را از مهم ترین رسالت های حوزه های علمیه عنوان کرد و افزود: حوزه های علمیه وابسته به دولت اسلامی و نهادی از نهادهای آن نیست اما رابطهای محکم با آن داشته و نمیتواند نسبت به آن بی اعتنا باشد.
امام جمعه فرخشهر با بیان این که لازمه بقا و پویایی یک نظام سیاسی و اجتماعی توجه به بعد فرهنگی و سیاستگذاری فرهنگی، به عنوان عمیقترین لایه نظام اجتماعی در تحولات و رفتارهای اجتماعی است، تصریح کرد: تاریخ صد سال اخیر ایران، اهمیت فرهنگ و تأثیر آن را بر میزان موفقیت سیاستهای اقتصادی و سیاسی گواهی داده است، به گونه ای که همواره بیگانگی با فرهنگ و هویت خودی، حاصلی جز ناکامی و شکست در بر نداشته است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به این که حوزه و روحانیت باید طراح و سیاست گذار اصلی امور فرهنگی در کشور باشد، خاطرنشان کرد: دانشمندان حوزه هستند که می توانند حقیقت اسلام را بشناسند و البته در جنبه های ابزاری باید از متخصصان دیگر هم استفاده شود، اما شرط نخست تعیین کنندگان روح این فعالیت ها، تخصص در امور دینی است.
مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با بیان این که حوزه از طریق تربیت خواص و نخبگان تأثیر بسزایی در سیاستگذاری فرهنگی جمهوری اسلامی داشته است، ابراز داشت: در واقع بسیاری از اشخاص حقیقی حاضر در نهادهای سیاستگذار فرهنگی یا گروههای سیاسی و نیز مجموعههای غیرسیاسی، نخبگان تربیتشده حوزهاند.
وی با اشاره به این که حوزه به واسطه اقدامات تبلیغی چهره به چهره، تأثیر مهمی بر افکار و رفتار عمومی دارد و از این طریق در سیاستگذاری عمومی دخالت داشته است، خاطرنشان کرد: میتوان ادعا کرد، بسیاری از مطالبات عمومی که بر سیاستهای فرهنگی اثرگذار بوده، تحت تأثیر روشنگریها و اقدامات حوزوی ایجاد شده است.
امام جمعه فرخشهر به موانع تحقق اهداف حوزه در زمینه امور فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: فقدان آمادگی مناسب حوزه برای ورود به این عرصه و کمبودهای علمی، بینشی، سیاسی و اخلاقی و عدم هماهنگی مناسب میان حوزه و دیگر نهادهای اثرگذاراز مهم ترین موانع تحقق اهداف حوزه در زمینه امور فرهنگی است.
حجت الاسلام احمدی در ادامه به اوضاع آشفته فرهنگی امروز کشور اشاره کرد و اظهار داشت: این که رهبر معظم انقلاب میفرمایند رخنه در فرهنگ قابل جبران نیست و مانند رخنه اقتصادی نیست که با سبد کالا بتوان آن را جبرانش کرد، گویای کلیدی بودن و شالوده بودن فرهنگ است.
وی با تأکید بر این که مسؤولان فرهنگی کشور باید هر چه زودتر دغدغه های فرهنگی مد نظر ولی امر مسلین جهان را رفع کنند، ابراز داشت: متأسفانه بسیاری از حرکت های فرهنگی کشور، بوی اعتدال و تدبیر نمی دهد و این یک خطر است که هوشیاری و در صحنه بودن روحانیت را می طلبد./9457/پ202/ب