۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۷
کد خبر: ۲۰۲۴۵۵
آیت‌‌الله استادی:

یکی از راه‌های ترویج معارف اهل بیت ترجمه دانشنامه‌های ائمه اطهار به زبان‌های مختلف است

خبرگزاری رسا ـ‌ آیت‌الله استادی با بیان این‌که دانشنامه محل رجوع محققان است، گفت: راه معرفی معارف اهل بیت(ع) این است که دانشنامه‌هایی از این دست را به زبان‌های مختلف ترجمه کرده و آنرا در اختیار همگان قرار دهیم.
سخنراني آيت الله استادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ آیت‌الله رضا استادی رییس شورای عالی حوزه علمیه در آیین رونمایی دانشنامه فاطمی که عصر امروز در سالن اجتماعات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: بنده نویسندگی را در محضر آیت‌الله نوری همدانی تلمذ کرده و این مرجع تقلید تحولی در این عرصه به وجود آوردند.

وی با اشاره به این‌که کار دانشنامه نویسی باید در سال‌های گذشته مورد توجه قرار می‌گرفت، ابراز کرد: بنده در جلساتی که با دست‌اندرکاران تولید دانشنامه فاطمی داشتم بیان کردم که با تولید این دانشنامه می‌توانیم حضرت زهرا(س) را به خوبی به مردم معرفی و حق ایشان را ادا کنیم.

رییس شورای عالی حوزه علمیه با بیان این‌که کار دانشنامه نویسی در زمان ما گسترش پیدا کرده است،‌ اظهار کرد: دانشنامه نویسی کار لازمی است و از کتاب‌هایی که زود در کتابخانه‌های دنیا جای خود را باز می‌کند دائره المعارف است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که دانشنامه محل رجوع محققان است، افزود: راه معرفی معارف اهل بیت(ع) این است که دانشنامه‌هایی از این دست را به زبان‌های مختلف ترجمه کرده و آنرا در اختیار همگان قرار دهیم.

آیت‌الله استادی با اشاره به محاسن دانشنامه نویسی، بیان کرد: یکی از محاسن دانسنامه نویسی این است که رو به تکمیل است و هیچ کسی نمی تواند بگوبد دانشنامه کاملی نوشته‌ایم.

وی در ادامه نقد را راهی برای تکامل دانست و گفت: اگر کسانی به این نتیجه رسیدند که مدخل‌های این دانشنامه کمبود دارد نقدهای خود را عنوان کنند تا این کتاب تکمیل شود.

رییس شورای عالی حوزه علمیه با بیان این‌که از شش جلد این دانشنامه سه جلد آن دارای نمایه و سه جلد خالی از نمایه است، افزود: این مسأله برای دانشنامه عیب است.

امام جمعه قم با اشاره به این‌که شناخت مؤلف در اعتماد خواننده بسیار حائز اهمیت است، ابراز کرد: باید در اثر به مؤلف شاره شود  و کاری خوبی است که همه کسانی که نقشی در این دانشنامه داشتند در بخشی از کتاب  معرفی می‌شدند.

آیت‌الله استادی با بیان این که در آثار باید از مصادر دسته اول استفاده شود، اظهار کرد: در این دانشنامه به مصادر دسته چندم نیز مراجعه شده که این مسأله جالب نیست.

وی با اشاره به روایتی درباره فضیلت حضرت زهرا(س)، گفت: تمام محاسن در حضرت زهرا آمده است و ایشان برای زن و مرد الگوی مناسبی هستند./927/پ202/ج

ارسال نظرات