آیت الله جوادی آملی:
جامعه را باید با اکرام اداره کرد/ سرمایه فروشی آغاز خسارت است
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیتالله جوادی آملی در در دیدار اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین با بیان این که اداره جامعه باید با اکرام باشد نه با اطعام، گفت: جامعهای که با مزدوری بخواهد زندگی کند با یک زندگی مکروه دارد زندگی میکند.
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی، مفسر برجسته قرآن کریم در دیدار اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه قدرت نظام ما از همراهی جمهوریت و ایرانیت با اسلامیت نشأت گرفته است، گفت:وقتی امام و انقلاب و حسینیه و مسجد و دین به میدان آمده و شدیم ایرانیِ مسلمان، آن وقت وارد صحنه شده و قدرتمند شدیم . هر چه ما گفتیم، غرب و شرق گفتند چشم، گفتیم اسرائیل باید برود بیرون گفتند چشم، گفتیم شیر گاز را به روی روسیه میبندیم گفتند چشم، نفت را به انگلیس و آمریکا نمیدهیم گفتند چشم، مستشاران نظامی آمریکا باید بروند گفتند چشم. چطور شد ما که قبل از انقلاب هر چه دشمنانمان می گفتند، میگفتیم چشم. این قدرت را باید بشناسیم و حفظ کنیم .
وی با بیان این مطلب که در مسأله 8 سال دفاع مقدس نیز این پرچم یا زهرا و یاحسین بود که توانست پرچم سه رنگ ایران را حفظ کند، اظهار داشت:همین پرچم یا زهرا بود که آن پرچم سه رنگ را حفظ کرد، پرچم یا زهرا میگوید که برای خاک هم شهید بشوید؛ ولی آن پرچم سه رنگ نتوانست یا زهرا را حفظ کند، گفتند حجاب را بردارید گفتیم چشم، گفتند مسجد گوهرشاد را به توپ ببندید گفتیم چشم، گفتند چادر و روسری را از سر زنها بردارید گفتیم چشم، حسینیهها را تخریب کنید گفتیم چشم، اوقاف را به رضاخان بفروشید گفتیم چشم! پس آن پرچم سه رنگ نتوانست یا زهرا را حفظ کند اما این پرچم یا زهرا و یا علی و یا حسن میتواند حفظ کند، پس محور اصلی این است و دین در گوهر انسان راه دارد.
این مفسر برجسته قرآن کریم با بیان اینکه دین است که حیثیت، شرف، عزت و آبروی ما را تأمین میکند، افزود: ما با این عنصر اصلی که شرف و ملیت ما به آن وابسته است نباید بازی کنیم، قانونی که مجلس وضع میکند یا دولت عمل میکند، نباید از درون آن اختلاس سه هزار میلیاردی و بابک زنجانیها در بیاید.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه حرف تازه انبیاء این بود که این انسان است که مرگ را میمیراند، بیان داشت: در مصاف و رو در رویی با مرگ، انسان مرگ را میمیراند نه اینکه خود میمیرد، انسان از پوست به در میآید نه بپوسد، پس ما هستیم که هستیم. بنابراین اگر ما بفهمیم که مرگ را میمیرانیم و ابدی هستیم این کارهای کوچک و کوتاهی که انسان گاهی میشنود اینها را انجام نمیدهیم. کاری میکنیم در شأن نظام باشد. یک موجود ابدی حرف ابدی میزند، تصمیم ابدی میگیرد.
وی ادامه داد: ما روزی بود که از نظر گندم خودکفا شدیم و واقعا جای شکر بود خیلیها هم شاکر شدیم بعد از مدتی شنیدیم که چند تُن گندم وارد کردند، آقایان در توضیح کارشان گفتند که هم جشن خودکفایی گندم درست بود و هم واردات چند میلیون تن گندم، چرا که ما تحریم بودیم و برای اینکه دامهایمان زنده بمانند باید به آنها گندم میدادیم، یعنی ما عرضه تأمین علوفه دامهایمان را نیز نداریم که باید علوفه را از دیگر کشورها وارد کنیم.
مفسر برجسته قران کریم با بیان اینکه جامعه را باید با اکرام اداره کرد نه با اطعام، ابراز داشت: جامعهای که با مزدوری بخواهد زندگی کند با یک زندگی مکروه دارد زندگی میکند. اگر وجود مبارک پیغمبر(ص) دست کارگر را بوسید این برای خودش کار میکرد نه مزدور کسی باشد. اینکه خدا فرمود: ﴿لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی آدَمَ﴾ یعنی با کرامت زندگی کند، یعنی طوری باشد کشاورزی و دامداری در حدی باشد که این شخص بتواند آبرومندانه زندگی کند.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی بدون انقلاب اقتصادی، شدنی نیست، ما همه چیز داریم منتها نمیدانیم که سرمایهفروشی، اول خسارت است مگر آدم نفت و گاز میفروشد کشور را اداره کند، اینها سرمایه است، سرمایه را باید به سرمایه تبدیل کرد، سرمایه را به کارخانه تبدیل کرد، ملتی که جیب و کیفش خالی است او قدرت مقاومت ندارد.
حضرت آیتالله جوادی آملی با اشاره به اهیمت جایگاه فرهنگ، بیان داشت: فرهنگ، حرف اول و آخر و وسط را میزند، دین به ما میگوید که فرهنگ قبل از مسأله اقتصاد و سیاست است و در یک کلام، فرهنگ یعنی دین.
وی با بیان اینکه تعبیرات قرآن کریم همهاش برای آن است که فرهنگ را سایهافکن اقتصاد قرار بدهد، اظهار داشت: هر کسی در هر جایی بخواهد کاری انجام بدهد هرچند خانه بخواهد بسازد، نقشه جامع آنجا را باید بداند، یک شهردار باید نقشه جامع شهرش را بداند، یک کشوردار باید نقشه جامع کشورش را بداند، اگر نقشه جامع کشور روشن نشود هر تصمیمی که مسؤول بگیرد در آینده نزدیک یا دور به صورت بافت فرسوده در میآید چون نقشه جامع دستش نیست.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دیگر از سخنان خود مال مردم را عمود خیمه یک نظام دانست و افزود: مال را به دست هر کسی ندهید، بیتالمال را به دست هر کسی ندهید، برنامه و بودجه مملکت را به دست هر کسی ندهید چون مال، عامل قوام و قیام است ملتی که جیبش خالی است، دستش خالی است به تعبیر قرآن کریم در قدم اول مسکین است و در قدم دوم فقیر. و فقیر یعنی کسی که ستون فقراتش شکسته است. بنابراین چنین ملتی که ستون فقراتش شکسته است چگونه میتواند مقاومت کند، این تا درک صحیح از اقتصاد اسلامی، نظام اسلامی، جمهوری اسلامی نباشد همه چیز در حد شعار است .
وی تأکید کرد: تا زمانی که برای تصمیمات و کارها نقشه جامع وجود نداشته باشد هرگز اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد.
مفسر برجسته قرآن کریم در پایان اظهار امیدواری کرد: انشاءالله در آینده نزدیک شاهد شکوفایی، موفقیت و اشتغال کریمانه باشیم./907/د101/ج
ارسال نظرات