۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۷
کد خبر: ۲۰۳۴۸۲
مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آذربایجان غربی:

الگوی زندگی قرآنی حیات طیبه است

خبرگزاری رسا ـ مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آذربایجان غربی با بیان این که اسلام در قرآن الگویی که به زندگی داده است حیات طیبه است، افزود: تامین رفاه، عدالت، معنویت، آزادی در تفکر و اندیشه از الگوهای حیات طیبه است که در صورت تجمع آنان در یک جا تعالی روح اتفاق می افتد.
حجت الاسلام اسم حسيني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام غلام رضا اسم حسینی، مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آذربایجان غربی امروز در اختتامیه هفته سلامت با شعار یک عمر سلامتی با خود مراقبتی اظهار داشت: باید برای مشکلات و رفع رجوعات مردم در امر سلامت فرهنگ سازی های گسترده و مناسبی صورت گیرد .

 

وی با بیان این که دین مبین اسلام به امر سلامت توجه ویژه ای کرده است، افزود: احادیثی دال بر این موضوع که ما قدر سلامتی را نمی دانیم مگر اینکه آن را از دست بدهیم پس ما باید همواره قدردان این نعمت بزرگ الهی در تمام مراحل زندگی خود باشیم.

 

حجت الاسلام اسم حسینی با بیان این که در تمامی تعالیم دینی به ویژه دین مبین اسلام که دنیا را مزرعه آخرت می داند امر سلامت بسیار مورد تأکید قرار گرفته، ادامه داد: فعالان عرصه سلامت تسریع بخش و ضمانت بخش جامعه سلامت هستند.

 

وی اضافه کرد: در چند سال اخیر نهادها و ارگان ها با همکاری روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی در جهت فرهنگ سازی عرصه سلامت با هم تعامل داشته که این امر جای بسی امید است ولی عرصه سلامت عرصه بسیار بزرگ و گسترده ای است و مختص به دانشگاه علوم پزشکی نیست بنابراین مساعدت و همکاری سایر نهادها در این بخش ضرورت دارد.

 

نعمت عافیت، کلید و گذرگاه زندگی موفق است

 

مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) لذت حیات و زندگی و بهره مندی از آن را در سایه داشتن نعمت عافیت می داند و این پیام از سوی ایشان این را به ما می رساند که همواره باید به فکر حیات و زندگی خود باشیم چرا که سلامتی و داشتن عافیت کلید و گذرگاه زندگی موفق است.

 

وی به سخن امام صادق (ع) در راستای سلامتی اشاره کرد و گفت: سلامتی نعمت بزرگی است که در صورت نبود آن قدر آن را می دانیم که مفهوم بسیار گسترده ای در این حدیث گهر بار وجود دارد.

 

حجت الاسلام اسم حسینی با بیان این که سلامت و امنیت دو نعمت بزرگی هستند که ما نباید هرگز از آن غافل شویم، افزود: عرصه سلامتی، عرصه ای است که برای ما خطر محسوب می شود که باید از آن مواظبت کنیم.

 

وی با بیان اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری مزین به سند سلامت شد، ادامه داد: این سند که برگرفته از شورا ها و نظرات تخصصی است خوشحالیم که برای تحقق این سند در استان فرهنگ سرای سلامت وجود دارد که این اهمیت موضوع سلامت را می رساند.

 

وی با بیان اینکه عوامل عقب ماندگی و در شهر ها و کشور های در حال توسعه یا به توسعه نرسیده در چند عامل است، گفت: یکی از این عوامل عقب ماندگی همه فراگیر است که با زنگ های انقلاب در استان و کشور نهادینه می شود دیگری عقب ماندگی ساختار فکری است که در ضمن خودفرهنگ، اقتصاد، مدیریت و سیاست را به شکل تاریخی دارد.

 

حجت الاسلام اسم حسینی با بیا این که آن ها خودشان به این طرح، جامعیت و احساس ضرورت بدون وحی رسیده اند، اضافه کرد: علت آن است که آن ها درک صحیح و از ضرورت های زندگی و آنچه که آن ر می سازد، دارند اگر چه با دید اومانیستی خودشان به آن نگاه کرده باشند.

 

وی با بیان اینکه چنین کارهایی در کشور ما نیز آهسته آغاز شده و این به معنای رسیدن به درک و ضرورت در این امر است، خاطرنشان کرد: ما نیز در راستای توسعه پایدار و سلامتی فرد به فرد شهروندان می توانیم کارهایی این چنین را با دید و مبانی وحیانی خود انجام دهیم.

 

 مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آذربایجان غربی اظهار کرد: این مسئله یک فربه فکری می خواهد و چنین کارهایی تنها با شعار و پول قابل حل نیست بلکه باید به ارائه راهکارها در این خصوص بپردازیم.

 

وی گفت: فکر و عوامل سنتی سبب می شود که فرد و سازمان در حالت اولیه باقی بماند و تفکر سنتی همیشه غالب بوده است ولی جامعه اکنون نیازمند تفکر پویا است و تفکر پویا تفکری است که به روز باشد.

 

حجت الاسلام اسم حسینی اضافه کرد: انتظارات جوانان بالا رفته آنان اسلام را می خواهد ولی اسلامی که به روز باشد و بتواند پاسخگو باشد.

 

وی با بیان این مطلب که اسلام در قرآن الگویی که به زندگی داده است حیات طیبه است، افزود: تامین رفاه، عدالت، معنویت، آزادی در تفکر و اندیشه و ...از الگوهای حیات طیبه است که در صورت تجمع آنان در یک جا تعالی روح اتفاق می افتد بنابراین باید بسیار توجه شود زیرا هنگامی که بین شعارو عمل تضاد و دوگانگی وجود دارند مردم آن را قبول نمی کنند.

 

سلامت بدون هزینه و سرمایه گذاری ممکن نیست

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: این امر در جوامعی که به سوی صنعتی شدن و اقتصادی شدن است شدت یافته چرا که در این گونه جوامع توزیع نامتناسبی در حوزه سلامت شده و عده ای از سلامت بی بهره مانده اند.

 

وی تسهیلات، درآمد، مسکن، محیط زیست سالم، جاده مناسب، هوای پاک و شهر سالم را مهم ترین مولفه های سلامت معرفی و افزود: توزیع نامتناسب سلامت سبب شده تا سیاست گذاران و قانونگذاران این جوامع برای برطرف کردن چالش های حاصل از این بی عدالتی برای ارتقاء سلامت هزینه کنند.

 

آقازاده ادامه داد: اکنون به این باور دست یافته شده که سلامت بدون هزینه و سرمایه گذاری ممکن نیست و توسعه پایدار نیز بی ارتباط با ارتقاء سلامت نیست.

 

وی با بیان اینکه هر چه جامعه سالم باشد بالنده تر و در نهایت به پیشرفت منجر می شود اظهار کرد: مدعیان حاکمیت با نام آزادی طلبی وارد کشورهای جهان سوم شده و زیر ساخت های سلامت را هدف قرار داده اند و امروز در کشورهایی که مورد هجوم دشمنان قرار گرفته اند از نظر سلامت در وضعیت مناسبی قرار ندارند.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: وضعیت سلامت در ایران نیز به عواملی چون تحریم های اعمال شده و سوء مدیریت ها وابسته است.

 

آقازاده، ابلاغ سیاست های حوزه سلامت را تکامل بخش این امر دانست و اضافه کرد: این سیاست های ابلاغی همه ارگان ها و سازمان ها را متوجه یاری بخشی به امر سلامت کرده و متولیان حوزه سلامت از دیگر نهادها یاری طلبی می کنند چرا که رفع مشکلات سلامت تنها وظیفه دانشگاه های علوم پزشکی نیست.

 

وی خواستار شکل گیری هر چه زودتر شورای راهبردی سلامت در آذربایجان غربی شد و ایجاد فرهنگ سرای سلامت با همکاری شهرداری ارومیه را را پایه گذار ترویج فرهنگ خود مراقبی در این شهر دانست.

 

لازم به ذکر است که اختتامیه هفته سلامت در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی ارومیه برگزار شد./1302/پ202/ب

ارسال نظرات