۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۴
کد خبر: ۲۰۵۴۵۸
آیت الله اوسطی:

نبود صبر و قناعت علت بسیاری از مشکلات امروزه کشور است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق تهران به برخی از ناهنجاری‌های امروز در جامعه اشاره کرد و گفت: متأسفانه علت بسیاری از مشکلاتی که امروزه در کشور به آن مبتلا هستیم آن است که صبرمان کم شده، به اندازه خودمان قانع نیستیم و در دین‌داری‌مان جدیت چندانی نداریم.
آيت الله اوسطي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله علی اوسطی، از اساتید اخلاق تهران در جلسه تفسیر قرآن که شامگاه روز شنبه بیستم اردیبهشت ماه در مسجد قدس تهران برگزار شد، با اشاره به آیه 207 سوره مبارکه بقره اظهار داشت: برخی از بندگان خدا به مرحله‌ای می‌رسند که همه حرکات و سکنات آنها برای جلب رضای حق‌تعالی است و این بندگان، انسان‌هایی نورانی، الهی و خداجوی هستند.
وی در توصیف گروه دیگری از انسان‌ها که نقطه مقابل گروه اول هستند، گفت: در مقابل، انسان‌هایی دل‌تاریک قرار دارند که منافقند و با مومنین رفیق نیستند، اما خود را جذاب و زیبا جلوه داده و دم از خدا و دین می‌زنند تا بدین‌وسیله مومنین را فریب دهند.
آیت‌الله اوسطی از گروه دوم به عنوان افرادی شقی و بدبخت یاد کرد و افزود: خداوند متعال با بندگان گروه اول بیش از سایر بندگان، رئوف و مهربان است.
وی در ادامه به شأن نزول آیه 207 سوره بقره اشاره کرد و گفت: بر اساس تفاسیر مفسرین شیعه و حتی اهل سنت، این آیه به حضرت علی(ع) و به طور مشخص به شب لیله‌المبیت ارتباط دارد و بیان‌کننده گوشه‌ای از فضایل و ویژگی‌های امیرمومنان(ع) است.
این استاد اخلاق ادامه داد: مرحوم طبرسی(ره) در مجمع‌البیان می‌نویسد «هنگامی که مشرکین مکه قصد جان پیامبر(ص) را داشتند و پیامبر(ص) به غار ثور رفتند، حضرت علی(ع) در بستر پیامبر خوابید. جبرییل بالای سر ایشان و میکاییل پایین پای حضرت بودند و جبرییل ندا می‌داد که یا علی(ع)، خداوند به تو مباهات می‌کند.
وی این تعبیر را بسیار عجیب و معنادار خواند و با تشریح اتفاقات لیله‌المبیت خاطرنشان کرد: برخی شبهه کرده‌اند که حضرت علی(ع) به حادثه این شب علم داشتند و از حفظ جان خویش مطمئن بودند و از این طریق، می‌خواهند عظمت کار حضرت را زیر سوال ببرند! در جواب این افراد باید گفت، فضیلت و ارزش ایثار و ازخودگذشتگی به آن است که فرد از عاقبت آن خبر نداشته باشد و حضرت علی(ع) نیز می‌دانستند که امکان کشته‌شدن در این اتفاق برای ایشان وجود خواهد داشت و با علم به آن، به این کار بزرگ مبادرت کردند.
آیت‌الله اوسطی با اشاره به این‌که امیرمومنان(ع) جامع همه فضایل خدادادی و اکتسابی است، تصریح کرد: استاد شهید مرتضی مطهری در کتاب «جاذبه و دافعه امام علی(ع)»، مهمترین ویژگی و فضیلت امیرمومنان(ع) را جهد و تلاش همیشگی ایشان در جلب رضای خداوند عنوان می‌کند.
وی اضافه کرد: حضرت علی(ع) در جنگ‌ها، در 25 سال سکوت و خانه‌نشینی، در محراب عبادت، در رسیذگی به یتیمان و مستمندان و در همه امور، تنها و تنها به دنبال کسب رضای الهی بودند که جلوه این تلاش را می‌توان در داستان جنگ احزاب و مبارزه با عمروبن عبدود مشاهده کرد.
این خطیب وارسته ادامه داد: آنچه که امیرمومنان(ع) را از یک شخص عادی به یک مکتب در تاریخ بدل کرده است، همین کسب رضای خدا در همه حالات بوده است.
وی با اشاره به بیان علامه امینی(ره) در کتاب شریف الغدیر ابراز داشت: علامه در توصیف امیرمومنان(ع) می‌نویسد، «چشمی که در خانه خدا به صحنه گیتی گشوده شده بود، در خانه خدا نیز بسته شد و میان این دو فاصله، زندگی او بود که همچون فروغی که از خاور الوهیت بتابد، دائم متوجه مبدأ لایزال بود تا در دامن باختر ابدیت فرو رفت.»
وی افزود: این ویژگی بسیار مهمی است که خداوند در قرآن کریم بارها بر آن صحه گذاشته است.
آیت الله اوسطی در بخش دیگری از سخنانش با تبریک میلاد امام جواد(ع) به حدیثی از این امام همام اشاره کرد و اظهار داشت: امام جواد(ع) به فردی که از ایشان درخواست موعظه کرده بود، فرمودند، «صبر را تکیه‌گاه خود در زندگی قرار بده، دنبال شهوت نرو و با همه خواسته‌های دلت موافقت مکن و بدان که هرگز از منظر الهی غایب نمی‌شوی؛ پس ببین چه می‌کنی؟»
وی به برخی از ناهنجاری‌های امروز در جامعه اشاره کرد و گفت: متأسفانه علت بسیاری از مشکلاتی که امروزه در کشور به آن مبتلا هستیم آن است که صبرمان کم شده، به اندازه خودمان قانع نیستیم و در دین‌داری‌مان جدیت چندانی نداریم.
وی در پایان از والدین خواست که بسیار مراقب فرزندان خود به ویژه دختران جوان باشند تا در شرایط حساس جامعه امروز به مسیر اشتباه نلغزند.
گفتنی است، جلسه تفسیر قرآن آیت‌الله حسین اوسطی، از علمای اخلاق تهران هر هفته شنبه‌ها بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد قدس تهران واقع در خیابان پیروزی، نبش خیابان یکم نیروی هوایی برگزار می شود./9591/پ202/ص
ارسال نظرات