دستورات دین مبین اسلام پایه علم پزشکی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام مجتبی روحانی، امام جمعه بابل صبح امروز در ادامه سلسله مباحث سبک زندگی اسلامی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: از جمله تأکیدات اسلام در سبک زندگی فردی توجه به فرهنگ نظافت و بهداشت فردی است که موجب سلامت جامعه انسانی می شود.
وی ادامه داد: آن روزی که اسلام جامعه معاصر خود را به بهداشت و نظافت توصیه کرد زمانی بود جامعه عرب بی بهره از آثار تمدن و فرهنگ انسانیت و جهان غرب غرق در بربریت و وحشی گری بود.
مسؤول حوزه علمیه خاتم الانبیاء بابل، فرهنگ بهداشت امروز را نشأت گرفته از سیره پیامبر و ائمه اطهار(ع) بیان و خاطرنشان کرد: فرهنگ بهداشتی جهان غرب امروز بر آن تأکید می ورزد هزار و چهارصد سال قبل در بسیاری از آیات و روایات و سیره اهل بیت(ع) بر آن تأکید فراوان ورزیده شده بود.
وی افزود: نبی مکرم اسلا(ص) در حدیثی فرمود که اسلام دین نظافت است؛ ای مسلمین سعی کنید که از نظافت در همه ابعاد بهره ببرید که غیر از نظیف کسی وارد بهشت نمی شود و این اوج توجه اسلام به موضوع پاکیزگی است.
این استاد حوزه علمیه بابل در ادامه به روایت دیگری از پیامبر در خصوص تاکید بر رعایت پاکیزگی در اسلام اشاره کرد و گفت: پیامبر اسلام فرمود که بدترین بندگان خدا کسانی هستند که لباس و بدن آنها چرکین است و خدا دشمن دارد کسانی را که لباس و بدن آنها چرکین و موهای سر آنها ژولیده و غبار آلود است.
حجت الاسلام روحانی آب را نماد پاکیزگی و طهارت برشمرد و تصریح کرد: برای اینکه فرهنگ نظافت حاکم شود، اسلام مسلمانان را با آب در دو حوزه وضو و عسل مرتبط کرد.
وی ادامه داد: انسان مسلمان باید در روز پنج نوبت وضو بگیرد و دست و صورت خود را بشوید و سر و پایش را نیز مسح کند و در مواردی نیز که غسل بر او واجب می شود باید با آب غسل کند.
امام جمعه بابل به فلسفه غسل جمعه در اسلام پرداخت و گفت: در روزهای جمعه برای اینکه مسلمانان با بدن های عرق کرده و بدبو ناشی از کار کشاورزی و دامداری وارد مصلا و نمازجمعه نشوند امری مستحب به نام غسل جمعه از سوی پیامبر برای مسلمانان تاکید شد.
وی افزود: با غسل جمعه انسان مسلمان هم عبادت انجام و هم بدن خود را شست و شو می دهد و وقتی در صفوف نماز جمعه قرار می گیرد به عنوان فردی معطر می تواند فضایی خوشبو را برای اطرافیان فراهم کند.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بابل به روایتی از امام صادق(ع) در خصوص آراستگی یک فرد مسلمان در هنگام حضور در اجتماع اشاره کرد و گفت: انسان مسلمان باید موی سر و صورت او که نشانه زیبایی انسان است را آراسته کند و موهای سر را کوتاه کند.
وی به آراستگی لباس و بدن نیز پرداخت و تصریح کرد: از جمله اموری که اسلام بر آن بسیار تأکید ورزید مسأله آراستگی بدن است و منظور این نیست که لباس های گرانقیمت بر تن کند بلکه منظور این است که لباس ها هر چند معمولی هم باید مرتب باشد.
امام جمعه بابل ادامه داد: پیامبر اسلام و حضرت علی(ع) ساده ترین لباس ها را می پوشیدند اما سعی می کردند که وقتی به نزد مسلمانان می روند خود را زیبا و آراسته کنند.
مسؤول حوزه علمیه خاتم الانبیاء بابل به بیان گوشه ای از سیره پیامبر در خصوص نظافت دهان و دندان پرداخت و خاطرنشان کرد: از جمله اموری که اسلام بر آن بسیار تأکید دارد نظافت دهان و دندان است و بالای سر پامبر اسلام ظرف آب و مسواک قرار داشت و ایشان قبل از وضو گرفتن مسواک می زدند.
وی ادامه داد: پیامبر اسلام(ص) فرمودند که من گمان کردم که با این همه تأکید در خصوص مسواک اگر شما که با این کار به زحمت نمی افتادید مسواک زدن را واجب می کردم.
امام جمعه بابل، نظافت ویژه در روز جمعه را بسیار با اهمیت دانست و افزود: روایات مؤکدی در رابطه با نظافت روز جمعه و معطر بودن در این روز داریم و هزینه عطر پیامبر اسلام(ص) بیش از هزینه غذای ایشان بود./1313/پ202/ب