۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۲۰۶۶۸۴
رسا گزارش می‌دهد؛

نقش حوزه‌های علمیه و مساجد در تحقق فرهنگ اسلامی

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در چهار محال و بختیاری با اشاره به این که همه ضایعات در عرصه فرهنگ ناشی از کم کاری ما است، خاطرنشان کرد: همه نهادهای فرهنگی از شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته تا سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و... در امر فرهنگ مقصریم و باید کاری کنیم که ضایعات فرهنگی را جبران کنیم.
اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، از آن جایی که امسال به نام فرهنگ نامگذاری شده است، این نشان از حساست این امر حیاتی در شرایط فعلی نظام دارد؛ تا آن جا که اگر به سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز نخست سال جدید در مشهد مقدس دقت شود، به حساسیت های ایشان در رابطه با این موضوع پی خواهیم برد.
 
به یقین تحقق منویات رهبر معظم انقلاب تکلیفی شرعی است که همگان نسبت به آن مؤظفند. در این گزارش بر آن هستیم که به نقش عوامل کلیدی تحقق فرهنگ در سال جدید بپردازیم که از این میان، نقش حوزه های علمیه و مساجد بسیار پررنگ تر است.
 
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با اشاره به این که فرهنگ زیربنا است، چرا که فرهنگ، انسان هایی را می سازد که مدت های مدیدی در شعب ابی طالب با یک حبه خرما مقاومت می‌کنند، افزود: فرهنگ می تواند مقاومت را در درون جامعه و ملت، آن چنان نهادینه کند که نه تنها اقتصاد، بلکه هیچ چیز دیگری نتواند به آن آسیب وارد کند.
 
امام جمعه شهرکرد با بیان این که فرهنگ جز ایمان و دین چیز دیگری نیست، گفت: فرهنگ همان کاری است که باید محکم و مقاوم همیشه انجام دهیم.
 
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با بیان این که اشکال ما این است که از کارهای اصلی مان دور شده ایم تصریح کرد: وقتی از وظیفه خود دور می شویم، رهبر معظم انقلاب ناچار می‌شود یک سال را به نام اقتصاد و فرهنگ نامگذاری کنند تا یک پویایی جدید و انگیزه ای تازه و یک حرکت جهادی و یک مدیریت تمام عیار جهادگونه در ما به وجود آورد و ما را فعال کند.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین نکونام با اشاره به این که همه ضایعات در عرصه فرهنگ ناشی از کم کاری ما است، خاطرنشان کرد: همه نهادهای فرهنگی از شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته تا سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، آموزش و پرورش و حوزه های علمیه، همه در امر فرهنگ مقصریم و باید کاری کنیم که ضایعات فرهنگی را جبران کنیم.
 
این مقام مسؤل تصریح کرد: امور فرهنگی متولیان و شاخه های مختلفی دارد؛ دانشگاه ها، آموزش و پرورش، مساجد و همه دستگاه های فرهنگی جزء شاخه های فرهنگی هستند؛ اما شاخه اصلی امور فرهنگی در کشور، حوزه های علمیه است؛ چرا که فرهنگ ما مبتنی بر اسلام است و تبیین این فرهنگ دینی و اسلامی، به دست حوزویان انجام می گیرد.
 
وی با بیان این که حوزه های علمیه هیچ روزی به جایگاه خود نرسیده اند، حتی در نظام اسلامی، تصریح کرد: یکی از مهم ترین عللی که باعث شده است حوزه جایگاه خود را پیدا نکند، نگاه های کوته نظرانه ای است که نسبت به این مراکز وجود دارد و تا این نگاه ها وجود داشته باشد، حوزه های علمیه توسعه نمی یابند.
 
امام جمعه شهرکرد ضمن انتقاد از فضای محدود حوزه علمیه مرکز استان، این فضا را در شأن مرکز استان ندانست و افزود: این استان نیازمند مجتمع بزرگ حوزوی است و به یقین، یکی از مهم ترین راه های رشد فکری و فرهنگی استان، در گرو احداث مجتمع بزرگ حوزوی است.
 
حجت الاسلام و المسلمین نکونام، گرایش دانشگاه ها به سمت غرب را حاصل اهمیت ندادن به حوزه های علمیه بیان و تأکید کرد: باید امروزه بیشتر به حوزه های علمیه توجه کنیم؛ بدانید و آگاه باشید که اگر به حوزه های علمیه نگاه همه جانبه کردیم، در همه امور اسلامی خواهیم شد. پس بکوشیم تا با همکاری و همراهی، استان را به جایگاه واقعی خود در فرهنگ برسانیم.
 
 
نقش بی بدلیل حوزه ها در تحقق شعار سال
 
حجت الاسلام سید محمد احمدی، مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، به نقش بی بدلیل حوزه های علمیه در تحقق شعار سال اشاره کرد و افزود: از آن جایی که امسال با تدبیر بی نظیر رهبر معظم انقلاب به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است، بنابراین همه دستگاه های فرهنگی و اقتصادی باید وارد میدان عمل شوند و به یقین این وظیفه شرعی است.
 
وی با بیان این که فرهنگ اسلامی مقدمه داشتن اقتصادی پویا است، تصریح کرد: به یقین اگر فرهنگ ما اسلامی و ارزشی شد و در راستای سبک زندگی اسلامی قدم برداشتیم، اقتصادی پویا و با عزت بدون وابستگی به شرق و غرب خواهیم داشت.
 
امام جمعه فرخشهر اضافه کرد: مقدمه حماسه سیاسی با حضور مردم در انتخابات تحقق پیدا کرد؛ اما تحقق کامل آن در گرو این است که دولت منتخب، خواسته‌ های ملت را در عرصه سیاسی در داخل و خارج کشور به کرسی اجرا بنشاند.
 
این مقام مسؤل با اشاره به این‌ که رییس جمهور منتخب از خبرگان و تحصیل ‌کرده ‌های حوزه است، تصریح کرد: ما روحانیان و تحصیل‌ کرده ‌های حوزه انتظار داریم که آن مفاهیم فرهنگی و خواسته‌ هایی که حوزه و رهبر معظم انقلاب از دولت دارند، در عرصه ‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی محقق شوند.
 
حجت الاسلام احمدی ادامه داد: ما انتظار داریم که رییس جمهور منتخب از چارچوب فرهنگ اسلام که در حوزه‌ ها وجود دارد، خارج نشود و روشی که پیامبر اکرم(ص)، امیر مؤمنان(ع)، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در اداره حکومت داشتند و دارند را پیش بگیرد.
 
مدیر استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با اشاره به این ‌که دولت منتخب باید در همه کارها عزت اسلامی داشته باشد، بیان داشت: امروز عزت مسلمانان به خطر افتاده است و کفار می‌ خواهند این عزت را زیر سؤال ببرند.
 
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این ‌که حوزه علمیه باید کمک ‌های فرهنگی و مشورتی به دولت داشته باشد و راهکارهای رشد اقتصاد و فرهنگ را ارائه کند، گفت: این رابطه دوطرفه است؛ اگر رییس جمهور منتخب چنین خواسته و اراده ‌ای داشته باشد، حوزه‌ ها نشان داده‌اند که آماده ارائه چنین خدماتی هستند و از طرف مقابل هم باید این تمایل وجود داشته باشد.
 
وی با اشاره به این ‌که حوزه ‌ها در بسیاری از موارد از نظر تجهیزات و تدارکات تحصیلی به روز نیستند، ابراز داشت: همان طور که دولت برای کشور و دانشگاه‌ ها برنامه دارد، برای حوزه علمیه هم برنامه داشته باشد و از نظر تعمیر و تأسیس حوزه‌ های علمیه اقداماتی را انجام دهد.
 
 
نقش حوزه های علمیه در نهادینه کردن فرهنگ اسلامی
 
حجت الاسلام یدالله رحمانی، مدیر استانی حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با بیان این که حوزه های علمیه در رأس متولیان فرهنگ کشور قرار دارند، خاطرنشان کرد: از آن جایی که نقش حوزه های علمیه در نهادینه کردن فرهنگ اسلامی بر کسی پوشیده نیست، بنابراین روحانیت نقش مهمی در تحقق شعار سال ایفا می کنند.
 
وی اخذ مجوز تأسیس و راه اندازی چند حوزه علمیه خواهران در استان در سال جدید را گام مهمی در جهت تحقق فرهنگ اسلامی مد نظر رهبر معظم انقلاب بیان کرد و گفت: با تلاش های شبانه روزی مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان و با کمک نماینده ولی فقیه در استان، مجوز راه اندازی 4 حوزه علمیه خواهران در سال جدید گرفته شد که در همین راستا، چندی پیش حوزه علمیه معصومیه فرخشهر شروع به کار کرد.
 
امام جمعه بلداجی، اهتمام به جایگاه والای فرهنگ در نظام را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: ملتی که می‌خواهد در عرصه ظلم ستیزی و مبارزه با استکبار جهانی سرآمد باشد، باید از فرهنگ غنی برخودار باشد.

مدیر استانی حوزه‌های علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش فرهنگ اسلامی در تحقق حکومت الهی، ابراز داشت: فرهنگ اسلامی که برگرفته از مبانی دینی و توحیدی است، همواره بر مبانی اصیل اسلامی پاسداری می‌کند و به دنبال تحقق ارزش های الهی در جامعه است.
 
حجت ‌الاسلام رحمانی با بیان این که فرهنگ در دین اسلام از جایگاه والایی برخوردار است و بعثت پیامبر اکرم(ص) نیز برای کامل کردن مکارم اخلاقی و فرهنگی بود، تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی که به دنبال احیای ارزش ها است، نباید نسبت به مسئله فرهنگ بی تفاوت باشد.

مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در نظام جمهوری اسلامی که آموزه های دینی و ملی تلفیق یافته است، باید به مسئله فرهنگ توجه ویژه شود، گفت: رشد و پیشرفت ملت در عرصه اقتصاد با غفلت از مسئله فرهنگ امکان پذیر نیست.

حجت ‌الاسلام رحمانی با تأکید بر این که اقتصاد مطلوب در سایه فرهنگ اسلامی شکل می‌ گیرد، ابراز داشت: فرهنگ میزان صحیح مصرف و خرید اجناس ایرانی، نشان دهنده تأثیر مسئله فرهنگ به اقتصاد کشور است.

وی با بیان این که حماسه اقتصادی با شکل و سبک عادی تحقق نخواهد یافت، اظهار داشت: دشمن ما را وارد جنگ تمام عیار اقتصادی کرده است و برای مقابله با آن ها نیازمند تلاش فوق العاده ای هستیم که باید به مجاهدت مدیران اقتصادی کشور و عزم همگانی ملت برای حمایت از تولید ملی صورت گیرد.
 
 
مسجد منشأ همه فعالیت های اسلامی
 
در ادامه نیز حجت الاسلام علی رضا ملک محمدی، رییس امور مساجد چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با اشاره به این که همه نقش های اسلام باید از مسجد نشأت بگیرد، ابراز داشت: بنای اسلام بر این است که همه فعالیت های اسلامی از مسجد نشأت بگیرد و این یعنی، اسلام اجتماعی از مسجد شروع می شود.
 
حجت الاسلام ملک محمدی، به مجرد شکل گیری جامعه در اسلام خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص)، نخستین کار خود در بدو ورود به مدینه، تشکیل مسجد قرار داده و همه فعالیت های دینی، اجتماعی، سیاسی و وحیانی خود را حول این محور شکل می دهد.
 
وی، تشکیل مرکز رسیدگی به امور مساجد استان در سال 92 را یکی از مهم ترین فعالیت های فرهنگی سال گذشته استان عنوان کرد و افزود: تشکیل شورای سیاستگذاری امور مساجد استان و کمیته های مربوطه نیز در راستای امور فرهنگی استان شکل گرفته است که عملکردی رضایت بخش داشته است؛ چرا که در جهات مختلف مسجد، پویایی و تحرک ایجاد شده است.
 
این مقام مسؤل اضافه کرد: هنوز در ابتدای راه هستیم و تا رسیدن به نقطه هدف مسجد که انسان سازی است، فاصله داریم؛ امیدواریم با کارهایی که هم در جهت عمران مساجد و هم در جهت رشد فکری مساجد در استان شروع شده است، بتوانیم در جهت تحقق شعار سال قدم برداریم.
 
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که توجه به امور سخت افزاری و نرم افزاری مساجد باید در راستای هم صورت گیرد، تصریح کرد: در راستای امور سخت افزاری مساجد استان، تکمیل مساجد روستایی نیمه تمام در اولویت هستند که با عنایات رهبر معظم انقلاب، تا چند سال آینده و به تدریج نتیجه خواهد داد که در این مرحله 40 مسجد با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان تا آخر امسال تکمیل و به بهره برداری خواهند رسید.
 
وی در پایان تشکیل هسته های فرهنگی جوانان مساجد را نیز در راستای رشد فکری و نرم افزاری مسجد بیان کرد و گفت: اگر می خواهیم مساجد به جایگاه واقعی خود برسند، باید در کنار امور عمرانی، به تغذیه فکری و انسان سازی آن نیز توجه شود.
 
/9457/503/ر
ارسال نظرات