۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۵
کد خبر: ۲۰۶۸۱۹

ارتش تایلند موافقان و مخالفان دولت را فراخواند

خبرگزاری رسا ـ احتمالا موافقت احزاب سیاسی مختلف برای شرکت در نشست روز چهارشنبه ناشی از این نگرانی بوده است که ادامه اختلافات و تنش کنونی می‌تواند به کودتا منجر شود و امکان فعالیت را از آنها سلب کند.
رئيس ستاد ارتش تايلند

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: رهبران و نمایندگان احزاب تایلند به دعوت فرمانده ارتش این کشور با یکدیگر ملاقات کرده اند.


رهبران و نمایندگان هفت حزب اصلی تایلند روز چهارشنبه، ٣١ اردیبهشت (٢١ مه)، به دعوت ژنرال پرایوث چان اوچا، رئیس ستاد ارتش تایلند، برای مذاکره جهت خاتمه دادن به تنش سیاسی این کشور در جلسه‌ای حضور یافتند.


این نخستین مذاکره رو در روی سیاستمداران تایلندی طی شش ماهی است که این کشور دستخوش تنش سیاسی بوده است. تنش سیاسی تایلند در مواردی به درگیری و خشونت بین گروه‌های رقیب و همچنین تظاهرکنندگان و ماموران پلیس منجر شده است و تلفاتی برجای گذاشته است.


به گفته ناظران، انتظار نمی‌رود مذاکرات روز چهارشنبه نتیجه فوری در پی داشته باشد اما با توجه به شرایط متشنج کنونی، موافقت سیاستمدارانی از طیف‌های مختلف به نوبه خود دستاوردی مهم توصیف شده است.


از جمله شرکت کنندگان در این نشست رهبران گروه های اصلی مخالف دولت، رهبر گروه هواداران دولت موسوم به "سرخ پوشان" و کفیل نخست وزیری تایلند بوده‌اند.


هفته گذشته، دادگاه قانونی اساسی تایلند یینگلاک شیناوات، نخست وزیر و چند تن از اعضای دولت او را به اتهام اقدام غیرمجاز در برکناری یک کارمند ارشد دولت برکنار کرد و تا زمان برگزاری انتخابات جدید، اداره امور به کفیل نخست وزیری سپرده شده است.


روز سه شنبه ارتش تایلند اعلام کرد که برای جلوگیری از هرج و مرج، در کشور مقررات حکومت نظامی برقرار کرده است. تظاهرات ضد دولتی در تایلند از حدود شش ماه پیش آغاز شده و هفته گذشته، انفجار نارنجک در تظاهرات مخالفان دولت بیش از بیست نفر را زخمی کرد.


در حال حاضر، موافقان و مخالفان دولت دست به تجمع زده‌اند اما ارتش هشدار داده است که هیچکدام حق ندارد خارج از محدوده مشخصی دست به تظاهرات بزند.


اعلام حکومت نظامی در تایلند باعث نگرانی در این مورد شده که ممکن است ارتش، که سابقه کودتاگری هم دارد، بار دیگر مستقیما وارد صحنه سیاست شود و قدرت را در دست بگیرد.

 

احتمالا موافقت احزاب سیاسی مختلف برای شرکت در نشست روز چهارشنبه ناشی از این نگرانی بوده است که ادامه اختلافات و تنش کنونی می‌تواند به کودتا منجر شود و امکان فعالیت را از آنها سلب کند./1421/1409/ح

ارسال نظرات