۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۱
کد خبر: ۲۰۷۱۲۲
کارشناس مسائل خانواده:

رعایت حجاب محدود کردن جمال نیست

خبرگزاری رسا - کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه رعایت حجاب محدود کردن جمال نیست، گفت: بانوان محجبه با بهره گیری از نیروی عقل و کشف استعدادهای خود، حس خودنمایی درون خود را مدیریت می کنند.
حجاب و عفاف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید محمد هژبری، کارشناس مسائل خانواده، ظهر امروز در نشست تأثیر حیا در اقتصاد و فرهنگ جامعه که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه رضویه برگزار شد، گفت: هدف در نهادینه سازی عفاف و حجاب در جامعه، انسان سازی است.

وی با اشاره به آیه «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ ذَلِکَ أَدْنَى أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا، اى پیامبر! به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوشش‏هاى خود را بر خود بپیچند. این براى آن که [به عفیف بودن‏] شناخته شوند و مورد تعرض [هوسبازان‏] قرار نگیرند نزدیک‏تر است، و خدا آمرزنده و مهربان است.» گفت: متأسفانه حجاب را به گونه ای صحیح تعریف نکردیم، چرا که قرآن با قوه قهریه با بدحجابی برخورد نکرده، بلکه عنوان می کند، آثار بدحجابی، متوجه خود شخص می شود. 

این کارشناس مسائل خانواده اظهار کرد: هدف در نهادینه سازی عفاف و حجاب در جامعه، انسان سازی است، از این رو تکلیفی بیان کردن مسأله حجاب، شرط لازم است، اما کافی نیست.

حجت الاسلام هژبری با اشاره به اینکه عفاف و حجاب رحمت و غفرانی از سوی پروردگار است، گفت: سلسله مراتب در تعریف حجاب می بایست رعایت شود، بنابراین نخستین گام در امر به معروف، حفظ شخصیت فرد و تأکید بر آسیب هایی است که فرد در صورت عدم رعایت حجاب، به آنها گرفتار می شود.

این کارشناس مسائل خانواده به آثار رعایت عفاف و حجاب در فرد اشاره کرد و گفت: عفاف، سبب می شود تا فرد، احساسات خود را مدیریت کند؛ برخی گمان می کنند، رعایت حجاب محدود کردن جمال است، در صورتی که رعایت عفاف و حجاب نابود کننده زشتی هاست.

وی  گفت: افراط و تفریط محصول جهل است، امام علی(ع) می فرمایند:«الجاهل امّا مفرِط او مفرَّط»، از این رو انسان کامل، اعتدال را سرمشق خود قرار داده، نعمت و امکاناتی که خداوند به او داده است را درست و به جا استفاده کرده، افراط و تفریط نمی کند.

حجت الاسلام هژبری با اشاره به اینکه زن کانون جذب است، بنابراین حس خودنمایی در او وجود دارد، گفت: برخی با بهره گیری از قوای عقل و کشف استعدادها و توانایی های خود، این حس را مدیریت می کنند، اما عده ای از استعداهای خود مطلع نیستند، لذا ظاهر خود را نمایان می کنند.

وی با اشاره به آیه «مَنْ عَمِلَ صلِحاً مِّن ذَکرٍ أَوْ أُنثی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَوةً طیِّبَةً وَ لَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسنِ مَا کانُوا یَعْمَلُونَ‏‏، هر کس عمل صالح انجام دهد در حالی که مومن است، خواه مرد باشد یا زن، به او حیات پاکیزه می بخشیم و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام دادند، خواهیم داد.»، اظهار کرد: افرادی که حیات حقیقی و طیبه را انتخاب می کنند، ظرفیت های خود را شناخته اند، لذا در زندگی به حداقل ها بسنده نکرده، خود را محدود و منحصر در مادیات نمی کنند./1309/پ202/ی

ارسال نظرات