۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۱
کد خبر: ۲۰۸۲۵۱
معاون آموزش حوزه‌های علمیه:

22 مرکز تخصصی حوزوی در کشور مشغول فعالیت هستند

خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش حوزه‌های علمیه با اشاره به این‌که تا سال 90 تنها 15 مرکز تخصصی در قم و در شهرستان‌ها هفت مرکز وجود داشت،‌ ابراز کرد: در حال حاضر شاهد فعالیت 20 مرکز تخصصی در قم و 17 مرکز در شهرستان‌ها هستیم.
حجت الاسلام عبدالکريم فرحاني، معاون آموزش حوزه‌هاي علميه سراسر کشور در اجلاسيه اساتيد رشته‌هاي تخصصي حوزه علميه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزار رسا، حجت‌الاسلام عبدالکریم فرحانی معاون حوزه‌های علمیه امروز در اجلاسیه اساتید رشته‌های تخصصی حوزه علمیه قم که در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد،‌ گفت: رهبری در سفر اخیر خو به قم مسیر حرکت حوزه علمیه به ویژه مراکز تخصصی حوزه را بیان فرمودند.

وی ادامه داد: رهبری فرمودند: خط کلی نظام اسلامی رسیدن به تمدن اسلامی است و برای ایجاد یک تمدن دو عنصر تولید فکر و پرورش انسان لازم است و هر دوی این مسائل را متوجه حوزه علمیه کردند.

معاون آموزش حوزه‌های علمیه با اشاره به این‌که شناخت زمان یکی از مهمترین فعالیت‌های حوزه‌های علمیه است، گفت: توسعه رشته‌های تخصصی پاسخی مناسب به تحولات زمان محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام فرحانی بیان کرد: کمیته آموزش حوزه توانسته است زمینه‌های مناسبی را برای تخصصی کردن رشته‌های حوزه‌های علمیه ایجاد کند.

وی با اشاره به این‌که تا سال 90 تنها 15 مرکز تخصصی در قم و در شهرستان‌ها هفت مرکز وجود داشت،‌ ابراز کرد: در حال حاضر شاهد فعالیت 20 مرکز تخصصی در قم و 17 مرکز در شهرستان‌ها هستیم.

حجت‌الاسلام فرحانی با بیان این‌که سال 90 در سطح سه پانزده رشته و کلیات مصوب داشتیم، گفت: امروز بیست و پنج رشته و کلیات مصوب داریم.

معاون آموزش‌ حوزه‌های علمیه ادامه داد: امسال بیش از 3 هزار و 500 نفر متقاضی که حدود یک ‌هزار و 200 نفر از آنها از شهرستان‌ها بودند در آزمون ورودی این مراکز شرکت کردند.

وی ادامه داد: حوزه علمیه امروز در آذربایجان، مازندران، فارس، تهران، خوزستان و چهار محال و بختیاری آموزش رشته های تخصصی را سامان می‌دهیم.

حجت‌الاسلام فرحانی با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر این‌که حوزه علمیه وظیفه سنگینی را بر عهده دارد، گفت: رهبری فرمودند تنوع در علوم حوزوی یک نیاز قطعی است و حوزه باید به سمت تخصصی شدن پیش رود و حتی خود فقاهت را باید تخصصی کرد.

وی با بیان این‌که امروز بحث نیازهای معرفتی معاصر و شناخت زمان را مأموریت حوزه قلمداد کرده‌ایم، ابراز کرد: باید سؤال را خوب شناخت و بر اساس آن سؤال حوزه باید جواب درست را ارائه کند این مسأله شعار اصلی تخصصی شدن و گسترش رشته‌های تخصصی است.

معاون آموزش حوزه‌های علمیه با اشاره به این‌که در راستای مطالبات رهبری به ویژه در دو سال اخیر مدیریت حوزه حرکت معنا داری سامان یافته است،‌ افزود: حوزه افتخار دارد که مراجع بزرگوارش صاحب مراکز تخصصی مؤثر و فعال هستند.

حجت‌الاسلام فرحانی مصوبه شورای عالی در رابطه با تخصصی شدن فقه را مورد توجه قرار داد و گفت: این مسأله مورد تأکید رهبری بود و با حمایت مدیریت حوزه و عنایت شورای عالی رشته تخصصی فقه کار خود را آغاز کرده است.

وی با بیان این‌که شورای گسترش چهار کمیته کاری دارد  که دو کمیته آن کار مدارس علمیه کشور را پیگیری می‌کند و کمیته معین آموزش محتوا و سرفصل را می‌دهد،‌ افزود:‌ دو کمیته مستقل کار رشته‌های تخصصی حوزه را پیگیری می‌کنند.

معاون آموزش حوزه‌های علمیه تأکید کرد: این اجلاسیه آغاز کار است و باید مبنای یک کار هماهنگ و ادامه این روند رو به رشد قرار گیرد.

حجت‌الاسلام فرحانی یکی از مطالبات مراکز تخصصی در گذشته را اعطاء مجوز دائم کار خواند و گفت:‌ شورای گسترش این مسأله را تسهیل کرد و برای کلیه مراکز قدیمی با فرض ارائه شاخص‌های ارزیابی این امکان را به وجود آورد که مجوز دائم دریافت کنند.

وی ادامه داد:‌ شورای مدارک نیز با عنایت مدیریت حوزه مصوب کرد هر مرکزی مجوز دائم را گرفت کمیته خاص مدارج علمی آن مرکز نیز فعال شود./927/پ201/ع

ارسال نظرات