نقش نداشتن حکومت در دین داری مردم سخن نادرستی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید علی قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت شب گذشته، 29 خردادماه در صحن جامع حرم رضوی با استفاده از روایات مربوط به حکومت امام زمان(عج) به تبیین نقش حکومت و مردم در ترویج و توسعه دین داری و معنویت در جامعه پرداخت.
سرپرست حجاج ایرانی خاطرنشان کرد: برای رشد معنویت در جامعه و علاقه مندی مردم به دین و اخلاق و توسعه آن ها در جامعه باید بسترسازی هایی از سوی حکومت و مردم در جامعه صورت بگیرد که بخشی از این بستر و پیش نیازها در روایات مربوط به نحوه حکومت امام زمان(عج) عنوان شده است؛ در واقع این پیش نیازها نکاتی هستند که تحقق آن ها توسط حکومت در جامعه موجب علاقه مندی و جذب مردم به دین و معنویت می شود.
حجت الاسلام قاضی عسگر در ادامه با استفاده از احادیث به بیان شیوه های حکومتی امام زمان(عج) که رشد معنویت در جامعه را به دنبال دارد پرداخت و اظهار کرد: اجرای عدالت و توسعه آن در جامعه اولین نکته ای است که امام زمان(عج) پس از ظهور و تشکیل حکومتشان به آن اهتمام می ورزند و آن را جایگزین ظلم و ستم می کنند؛ ایشان عدالت را به شکلی دقیق و در تمام بخش های زندگی مردم حتی در خانه های مردم توسعه می دهند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت یکی از دلایل موفقیت حکومت امام زمان(عج) را اجرای فراگیر عدالت و عملکرد قاطعانه ایشان در عدالت گسترانی دانست.
وی با تأکید بر این که یکی از راه های توسعه معنویت در جامعه امروز، اجرای ملموس عدالت است، گفت: تبعیض های ناحق و سوء استفاده از مقام و اموال بیت المال به اعتقادات مردم لطمه می زند و زمینه را برای دوری آن ها از دین و معنویت فراهم می کند.
سرپرست حجاج ایرانی ایجاد شبکه مدیریتی صالح در جامعه را به عنوان یکی دیگر از روش های گسترش معنویت در جامعه دانست و با تأکید بر نقش کلیدی نیروی انسانی در جامعه، ابراز کرد: اگر در بخش مدیریتی جامعه افرادی متدین، با کفایت و توانمند داشته باشیم، نیمی از مشکلات مردم برطرف می شوند؛ به عبارتی رشد نیروهای انسانی حکومت موجب رشد جامعه در تمام زمینه ها خواهد شد.
حجت الاسلام قاضی عسگر تأکید کرد: حضرت مهدی(عج) نیز پس از تشکیل حکومت، شبکه مدیریتی قدرتمندی را به وجود می آورند و انسان هایی با تقوا، مدیر و متخصص در امور را به سرزمین های مختلف گسیل می دهند؛ همچنین اولین مأموریت و دستوری که به این نیروها می رسد گسترش عدالت و رفتار بر اساس عدالت و نیکی است.
عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به یکی دیگر از روش های افزایش رغبت مردم به دین مداری با توجه به احادیث مربوط به حکومت حضرت ولی عصر(عج) اشاره و عنوان کرد: توجه به عمران و آبادی شهرها یکی دیگر از دستاوردهای حکومت امام زمان(عج) است، ایشان به کارگزاران خود دستور می دهند تا فقر و محرومیت را از جامعه بزدایند، زراعت و صنعت را توسعه دهند و شهرها و سرزمین ها را آباد کنند؛ طبق روایات در زمان حکومت ایشان آب های جاری در زمین فزونی می یابد، زمین محصولاتش را چند برابر می کند، گنج ها و معادن زمین آشکار می شوند و هیچ مکان ویران و خرابی در زمین یافت نمی شود مگر اینکه امام زمان(عج) و یارانشان به آباد کردن آن می پردازند.
وی به علت و چگونگی آباد شدن زمین در زمان حکومت حضرت مهدی(عج) اشاره و تصریح کرد: این همه عمران و آبادی و وفور نعمت به این معنا نیست که خداوند به تنهایی مسؤولیت این امر را به عهده می گیرد بلکه به معنای استفاده صحیح و منطقی از نعمت ها و سرمایه گذاری صحیحی است که امام زمان(عج) در جهت عمران و آبادی زمین به کار می گیرند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان این که بیکاری یکی از معضلات جامعه امروز است، خاطرنشان کرد: بیکاری باعث می شود تا جوانان راحت تر در دام توطئه گران گرفتار شوند، از این رو برای از بین بردن این بستر خطرناک همچنین گسترش رغبت مردم به معنویت باید با استفاده از نعمت ها و سرمایه های الهی به تولید کار و ایجاد شغل بپردازیم و جوانان را از این بسترهای خطرناک دور کنیم.
حجت الاسلام قاضی عسگر از آزادی به عنوان یکی دیگر از روش های حکومتی امام زمان(عج) که موجب ترویج دین مداری می شود یاد کرد و افزود: روایات یکی از ویژگی های حکومت حضرت مهدی(عج) را آزاد کردن انسان ها و برداشتن ذلّت بردگی و بندگی از آن ها به خواست الهی و از سوی امام عصر(عج) عنوان می کنند؛ در این هنگام مردم طبق منطق اسلام که مبتنی بر آزادی است، بدون ترس و آزادانه سخن می گویند.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه طبق کلام امیر المومنین(ع) ملتی که نتواند بدون ترس حقش را بگیرد، به آقایی نمی رسد، گفت: اسلام این اجازه را می دهد تا مردم با آزادی و البته با رعایت نکات اخلاقی، به شکلی منطقی، با استدلال و به دور از سیاه نمایی، دروغ، تهمت و آبرو ریزی سخن بگویند و از حقوق خود و دیگران پاسداری کنند.
وی با بیان این که آزادی واقعی از آنِ اسلام است، تصریح کرد: در زمان رژیم پهلوی بسیاری از بزرگان ما مانند آیت الله سعیدی تنها به دلیل سخنرانی کردن در زیر شکنجه های رژیم به شهادت رسیدن اما امروز به برکت نظام اسلامی رسانه ها و روزنامه ها آزادانه سخن می گویند و گاه از حد خودشان تجاوز می کنند.
سخنران حرم رضوی با تأکید بر این در حال حاضر آزادی واقعی در هیچ جای دنیا وجود ندارد، اظهار کرد: متأسفانه عده ای گمان می کنند آزادی هدیه غرب به جوامع زیر سلطه است؛ در غرب مواردی چون برهنگی، هرزگی و بی بند و باری آزاد است اما یک دختر مسلمان و محجبه نمی تواند در مدرسه و دانشگاه حضور پیدا کند، در آن جا دروغ پراکنی و آبرو ریزی آزاد است اما کسی این اجازه را ندارد تا در مورد هلوکاست تحقیق و ابراز نظر کند، آن ها این اجازه را نخواهند داد تا شما در رسانه های آن ها به افشاگری جنایت های آمریکا و ناتو در سراسر دنیا و آگاه کردن افکار عمومی جهان بپردازید.
حجت الاسلام قاضی عسگر ادامه داد: طبق احادیث ا ئمه اطهار(ع) ارتقاء سطح علمی جامعه و مبارزه با جهل و بی سوادی، ایجاد نهضت علمی در مساجد، مدارس، دانشگاه و حوزه ها، ایجاد امنیت در تمام عرصه ها، مبارزه با فساد و سوء استفاده ها و حرکت بر روی مرز عدالت از دیگر روش ها و ویژگی های حکومت امام زمان(عج) هستند که اجرای آن ها در هر زمانی موجب فراگیر شدن معنویت در بین مردم می شود.
سرپرست حجاج ایرانی تأکید کرد: امام زمان(عج) و حکومت ایشان را باید با ویژگی هایی که ذکر شد به مردم بشناسانیم اما متأسفانه ایشان و حکومتشان اغب به گونه دیگری معرفی شده اند؛ اغلب عنوان می شود که امام زمان(عج) شمشیر به دست می گیرند و مردم یا باید دین را بپذیرند و یا شمشیر را انتخاب کنند، همچنین از جوی خون راه انداختن ایشان سخن گفته می شود در حالیکه این موارد صحیح نیست؛ در واقع ایشان از آمادگی مردم برای تشکیل حکومت جهانی استفاده می کنند چرا که فساد، جنایت، قتل و کشتار، ظلم و ستم دنیا را فرا می گیرد و در این زمان مردم به دنبال یک منجی می گردند و آن گاه که بشارت ظهور منجی موعود را می شنوند، اکثراً به ایشان گرایش پیدا می کنند و در این میان عده قلیلی به مقابله می ایستند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در نتیجه گیری سخنرانی خود، ابراز کرد: بنابر این برای تحقق جامعه ای اسلامی و توحیدی، هم مردم و هم حکومت باید بسترهای مذکور برای رغبت مردم به معنویت و دین مداری را فراهم کنند.
حجت الاسلام قاضی عسگر با تأکید بر این که روایات عنوان شده در سخنرانی اش مربوط به نقش حکومت در گرایش و رغبت مردم به دین و معنویت بوده است، تصریح کرد: این که بگوییم حکومت هیچ نقشی در دین مداری مردم ندارد، سخن صحیحی نیست بلکه در نظام اسلامی این حکومت و البته مردم هستند که مسائل دینی را به عهده دارند؛ در واقع نمی توان در مساجد مردم را به دین و حجاب و حیاء فراخواند اما در جامعه شاهد رواج بی بند و باری و هرزگی بود، این تناقض تأثیر سخن گوینده در مساجد و منابر را از بین می برد./9312/پ202/ب4