دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی کوتاه نمی آید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله صادق آملی لاریحانی رییس قوه قضاییه امروز در همایش هفته قوه قضاییه که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، ابراز داشت: نظارت در دستگاه قضا، حرکت بر مداری که هم با فساد برخورد شود و هم از سرمایه گذاران واقعی حمایت شود، برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی، اشرار، قاچاقچیان مواد مخدر و متعرضین به نوامیس مردم، تأسیس معاونت پیشگیری از جرم از ابتدای دوره پنج ساله و اصلاح ساختاری از اقدامات قوه قضاییه بوده است.
وی کمبود نیروی انسانی را سرمنشأ مشکلات قوه قضاییه دانست و با اشاره به اینکه مهمترین دغدغه ما در این دوره ارتقای کمی و کیفی نیروی انسانی در قوه قضاییه است، گفت: اطاله دادرسی بهطور مستقیم به کمبود نیروی انسانی مربوط میشود، نحوه برخورد قضات با ارباب رجوع عمدتا ناشی از همین مسأله است.
آیتالله آملی لاریحانی بر ضرورت ارتقای کیفی تأکید کرد و با بیان اینکه قضات شریف باید بهطور دائم دانش قضاییشان نو شود و از قوانین جدید مطلع باشند، افزود: بسیار مهم است که قضات علاوه بر اطلاعاتی که در حطیه قضایی پیدا میکنند و برای نو شدن آن تلاش میکنند، در زمینه مسائل اعتقادی، دینی و معرفتی اطلاعات خوبی کسب کنند، این کار علاوه بر تأثیری که در شخصیتشان میگذارد، در حوزه کاریشان هم مؤثر است.
رییس دستگاه قضا فناوری اطلاعات را یک ابزار خوب برای سرعت بخشیدن و حذف واسطهها دانست و ابراز داشت: استدعایی که از محضر قضات شریف و کارکنان دستگاه قضایی دارم این است که این فناوریها را در حدی که برای کار مدیریتی و دفتری لازم است، فرا بگیرید، امروز اینها مانند قلم در سابق است.
وی از بایگانی شدن لایحه پلیس قضایی و لایحه جامع وکالت توسط دولت قبل انتقاد کرد و آن را خلاف نص قانون اساسی دانست و خواستار مساعدت مجلس در تصویب این دو لایحه شد.
آیتالله آملی لاریحانی با اشاره به اینکه خروجی دستگاه قضایی باید طوری باشد که مردم به آن اطمینان پیدا کنند، ابراز داشت: البته با توجه به مصاحبههای مردم، مشخص میشود که درصدی وضعیت قوه قضاییه بهبود پیدا کرده است و ما خوشحالیم اما فاصله زیادی داریم.
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه برخی ناهنجاریهایی که در قوه قضاییه، در محاکم و شعبات وجود دارد، به عنوان و وجه قوه قضاییه ضرر میرساند و ما معتقدیم با نظارتهای مستمر باید این جهت را ان شاءالله بهبود ببخشیم، اظهار داشت: من مطمئنم اگر همه ما مدیران و قضات محترم که در محاکم بار به دوش آنها است، کمر همت ببندیم، مسلما این دستگاه رو به تکامل خواهد رفت و بهتر خواهد شد و مراجعین سهلتر رجوع خواهند کرد و اطمینان بیشتری پیدا خواهند کرد.
آیتالله آملی لاریحانی تأکید کرد: مهمترین رکن برای سلامت دستگاه قضایی نظارت نیست بلکه توجه به اخلاق و معنویت یعنی نظارت درونی است.
وی بر حفظ استقلال دستگاه قضایی تأکید کرد و آن را یک امر مقبول، همگانی و اجماعی بین همه قوا دانست و گفت: استقلال به یک معنا نسبی است، بدان معنا که قوا باید با هم همکاری داشته باشند اما قاضی و دستگاه قضایی در مقام اثبات حکم و پیگیری امور قضایی باید مستقل باشد، این به نفع همه کشور است./956/پ202/ج