۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۴
کد خبر: ۲۱۰۷۹۹
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی:

رشد جمعیت، توسعه و ثروت جامعه را به دنبال دارد

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، گفت: رشد جمعیت، توسعه و ثروت جامعه را به دنبال دارد؛ چرا که از نگاه اقتصاد دانان، جمعیت، شرط لازم پیشرفت است.
نرخ رشد جمعيتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی ابوترابی، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، شب گذشته، در همایش بررسی بایسته‌های حرکت‌های تبلیغی در فرهنگ‌سازی افزایش جمعیت که به همت ستاد ایران جوان برگزار شد، با اشاره به اینکه گرایش به سمت فرزند کمتر، عامل تربیت نادرست است، گفت: هیچ پدیده ای با برکت تر از فرزند آوری نیست. مشکلات خانواده های پر جمعیت نسبت به خانواده های کم جمعیت بیشتر است.

 

وی خطاب به مبلغان اظهار داشت: وظیفه تبلیغی خود را انجام دهید و نگران ترتیب اثر نباشید. پیامدهای کاهش جمعیت را متذکر شوید، و اجاز دهید مخاطب پیام را اکتشافی دریافت کند، از این رو از حکم کردن قطعی بپرهیزید.

 

حجت الاسلام ابوترابی پایین آمدن اعتماد به نفس و خلأ عاطفی را از جمله معایب تک فرزندی دانست و گفت: در تبلیغ خود به این معایب اشاره کرده، راه حل های و تدابیر اقتصادی را ارائه دهید.

 

عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، ادامه داد: پیامبر به زیادی نسل مسلمانان افتخار می کنند، چرا که می فرمایند:«اَکثرُوا الولَدَ اَکاثر بکمُ الامَمَ غداً، بسیار فرزند به دنیا بیاورید، چرا که من در آینده به فراوانی جمعیت امتم افتخار می کنیم،»، از این رو احادیثی که ترغیب به فرزندآوری را متذکر می شود را بیان کنید.

 

وی با بیان اینکه کثرت فرزندان سلامتی مادر را به دنبال دارد، افزود: بانوان بالاتر از 35 سال نیز شرایط باروری را دارند؛ چرا که میانگین سن باروری بالا رفته. در چندسال اخیر میزان زایمان در زنان بالای 40 سن،در کشور امریکا بالا رفته است. 

 

عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، ابراز داشت: به فرموده مقام معظم رهبری «میل به کم بودن فرزند یک عاضه است، و الّا انسان به طور طبیعی فرزند را دوست می دارد»، پس چرا فرزند آوری در جامعه اسلامی ما به ضد ارزش تبدیل شده است؟

 

این استاد حوزه گفت: رشد جمعیت، توسعه و ثروت جامعه را به دنبال دارد؛ چرا که از نگاه اقتصاد دانان، جمعیت، شرط لازم پیشرفت است.

 

حجت الاسلام سید میر صالح حسینی جبلی، عضو هیأت علمی پژوهشکده المصطفی در ادامه این نشست اظهار داشت: مسائل جمعیتی را به مشکلات اقتصادی گره نزنید، اگر جمعیت بیشتر باشد، اقتصاد نیز پیشرفت می کند، از این رو علت مشکل اقتصادی در مشکل جمعیتی نیست، بلکه اقتصاد ما از لحاظ ساختاری معیوب است. نفتی بودن اقتصاد، از جمله ضعف های اقتصادی جامعه است.

 

وی گفت: یکی از شهرشناسان عنوان می کند، برای نابودی تمدن یک جامعه کافی است، خانواده، نظام آموزشی و الگوهای یک جامعه را منهدم کنی؛ از این رواست که در آموزه های دین اسلام به این سه اصل اهمیت داده شده است.

 

عضو هیأت علمی پژوهشکده المصطفی به مسأله دخالت والدین در سن ازدواج فرزندان اشاره کرد و گفت: غربی ها در ازدواج فرزندانشان دخالت نمی کنند، بدین گونه که او را کمک نمی کنند که زودتر ازدواج کند.

 

حجت الاسلام حسینی جبلی ادامه داد: در آموزه های دین اسلام، پدر و مادر می بایست در ازدواج جوان ها دخالت کنند؛ از این رو از جمله حقوق فرزندان این است که، والدین شرایط ازدواج آنها را فراهم کنند.

 

عضو هیأت علمی پژوهشکده المصطفی گفت: انعطاف پذیری سیاست های جمعیتی از منظر فقه امامیه روشن است؛ چرا که ما می توانیم بر اساس آموزه های که در مکتب اهل بیت وجود دارد بر مبنای فقه امامیه انعطافی را در سیاست های جمعیتی داشته باشیم؛ همان گونه میرزای شیرازی در یک مقطعی حلیت تنباکو را تبدیل به حرمت کرد.

 

حجت الاسلام حسینی جبلی به مشکلات پیش روی فرزند آوری اشاره کرد و گفت اظهار داشت: نبود معماری اسلامی از جمله مشکلات جامعه کنونی است. متأسفانه فرهنگ غرب جایگزین فرهنگ اسلامی شده است./1309/پ202/ب4

ارسال نظرات