۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۹
کد خبر: ۲۱۲۷۷۰
استاد اخلاق حوزه علمیه قم:

یاد مرگ موجب عاقبت اندیشی و دوری از گناه است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم، یاد مرگ را موجب عاقبت اندیشی و دوری از گناه بیان کرد و گفت: همواره در زندگی به خودمان نهیب بزنیم که روزی از دنیا خواهیم رفت و بهشتی یا جهنمی بودن ما بر اساس آنچیزی است در دنیا انجام داده ایم.
حجت الاسلام‌والمسلمين سيد رحيم توکل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، آیت الله سید رحیم توکل، استاد اخلاق حوزه علمیه قم امروز در جمع اعضای هیأت یا فاطمه الزهرای بابل با بیان این که شنیدن مباحث اخلاقی از نیازهای امروز ما است خاطرنشان کرد: شنیدن درس اخلاق موجب گردروبی روح و تطهیر انسان می شود.

 

وی ادامه داد: روح انسان احتیاج به شارژ دارد و به همین دلیل سعی کنید تا در هفته دست کن یک بار در دروس اخلاقی حضور پیدا کنید.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: اگرانسان توانایی حضور در کلاس های اخلاق را نداشت، فیلم سخنرانی اخلاقی و اگر باز هم میسر نبود صوت کلاس های اخلاقی و اگر باز هم میسر نشد کتاب های اخلاقی را حتما مطالعه کنند.

 

وی افزود: کتاب های اخلاقی را دست کم به صورت جیبی تهیه کنید و در هر فرصت آنها را مورد مطالعه قرار دهید زیرا کتاب های اخلاقی موجب جلای دل می شود و گرد و غبار غفلت را به کنار می زند.

 

آیت الله توکل با توصیه به دقت در انتخاب دوست و همنشین  گفت: دوست خوب در اصطلاح اخلاقی به مراقبه از بیرون گفته می شود که در صورتی که خطایی از انسان سر بزند او را از آن کار زشت باز می دارد.

 

وی بر پرهیز از همنشین بد تاکید و خاطرنشان کرد: اگر در جایی نتوانستید دوست خوبی را به دست بیاورید به حتم از همنشینی با رفیق و همنشین بد پرهیز کنید.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم به ویژگی های دوست خوب در روایتی از پیامبر گرامی اسلام(ص)  پرداخت و تصریح کرد: به دنبال افرادی بروید که با دیدن آنها یاد خدا بیافتید و با صحبت با آنها استدلال دینی در شما قوی تر شود.

 

وی افزود: دوست خوب دوستی است که همواره شما را به یاد قیامت بیاندازد و این دوستان دائما در ذکر و یاد خدا هستند و موجب یاری شما در امور آخرتی شما خواهند شد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جهنم را دارای هفت طبقه بیان کرد و گفت: بهشت بر جهنم مسلط است و براساس قرآن به گونه است که هم اهل جهنم و هم اهل بهشت همدیگر را می بیند و از یکدیگر سژوال می پرسند.

 

وی افزود: سقر نام طبقه چهارم جهنم است که بر اساس آیه شریفه قرآن اهل بهشت از اهل جهنم می پرسند که شما چه عملی انجام دادید که شما را در سقر جای دادند؟

 

آیت الله توکل علت قرار گرفتن برخی از انسان ها را در طبقه چهارم جهنم بیان و تصریح کرد: نبودن اهل نماز، عدم کمک به فقرا، انکار قیامت و نشست و برخواست با اهل جهنم علت جهنمی شدن برخی انسان ها و قرار گرفتن در طبقه چهارم دوزخ است.

 

وی ادامه داد: مهم ترین علت جهنمی شدن این دسته از افراد رفیق  بد و همنشینی با انسان هایی بود که به جای تذکر در برابر کار بد را به گناه تشویق می کردند.

 

این استاد حوزه علمیه به علت عدم رفاقت با انسان های گمراه اشاره کرد و گفت: اغلب ما برخودار از بصیرت بالا نیستیم و شبهات دوستان گمراه به تدریج روی  ما اثر می گذارد و موجب سقوط ما می شود.

 

وی با بیان این که رفیق بد در قرآن به شیطان تعبیر شده است خاطرنشان کرد: شیطان در اصطلاح به کسی می گویند که گناهی را مرتکب شود و به جای توبه جری تر شود و لذا شیطان هم در بین انسان ها و هم در بین اجنه وجود دارد.

 

آیت الله توکل وسوسه شیطانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: رفقای بد گناه را در نزد انسان ها زیبا جلوه می دهند و تشویق به انجام آن می کنند و تعبیر به شیطان شده است.

 

وی یاد مرگ را موجب عاقبت اندیشی و دوری از گناه بیان کرد و افزود: همواره در زندگی به خودمان نهیب بزنیم که روزی از دنیا خواهیم رفت و بهشتی یا جهنمی بودن ما بر اساس آنچیزی است در دنیا انجام داده ایم./1313/پ202/ب1

ارسال نظرات