۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱
کد خبر: ۲۱۳۱۶۵
سخران حرم حضرت معصومه تشریح کرد؛

10 گام مؤمنانه در زندگی ایمانی

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به چهار رکن ایمان به روایتی از امیرمؤمنان(ع) اشاره کرد و توکل را نخستین رکن دانست و گفت: تسلیم در برابر خداوند دومین رکن ایمان به شمار می‌آید، راضی بودن به قضای الهی و واگذار کردن کارها به او سومین و چهارمین ارکان ایمان هستند.
حجت الاسلام ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه همزمان با شانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در آستان مقدس کریمه اهل‌بیت(ع) به تفسیر آیه «آمِنُوا بِاللَّـهِ وَرَ‌سُولِهِ وَأَنفِقُوا مِمَّا جَعَلَکُم مُّسْتَخْلَفِینَ فِیهِ، به خدا و پیامبر او ایمان آورید، و از آنچه شما را در [استفاده از] آن، جانشین [دیگران‌] کرده، انفاق کنید» از سوره حدید پرداخت.

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به روایتی از نبی‌اکرم(ص) گفت: پیامبر(ص) در روایتی می‌فرمایند «ایمان مردمانی که پس از من آمده و بدون دیدن پیامبر و معجزه و تنها به واسطه استناد به قرآن ایمان می‌آورند از همه شگفت‌آورتر است».

وی افزود: ایمان به خداوند متعال و نبوت رسول‌الله(ص) بالاترین و باارزش‌ترین نوع ایمان است؛ در عصر حاضر نیز می‌بینیم که پس از 14 قرن جوانانی در کشور تربیت شدند که برای دفاع از اسلام و قرآن به جبهه‌ها رفته و شهید شدند، حتی بدون آن‌که پیامبر یا معصومی را ببینند.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با اشاره به این‌که روایات ایمان را به 10 درجه تقسیم می‌کند، خاطرنشان کرد: ایمان زمانی کامل می‌شود که فرد به درجه دهم آن برسد در این صورت حتی مکروهات را نیز انجام نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: در میان اصحاب پیامبر(ص) نیز برخی افراد همانند سلمان فارسی به درجه دهم ایمان رسیدند.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: ایمان افزون‌بر داشتن درجه چهار رکن نیز دارد؛ فردی که به درجه کامل ایمان برسد حتی در برابر مصیبت و مشکلات نیز احساس ضعف نمی‌کند، روایات فراوانی نیز در این باره از ائمه اطهار(ع) وارد شده است.

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به چهار رکن ایمان به روایتی از امیرمؤمنان(ع) اشاره کرد و توکل را نخستین رکن دانست و گفت: تسلیم در برابر خداوند دومین رکن ایمان به شمار می‌آید، راضی بودن به قضای الهی و واگذار کردن کارها به او سومین و چهارمین ارکان ایمان هستند.

وی یادآور شد: فردی که ایمان دارد کارهای خود را به خدا واگذار کرده و می‌داند که تنها او کارها را سامان می‌دهد؛ متأسفانه بسیاری از افراد در بیشتر اوقات نعمت‌های را که در اختیارشان هست را فراموش می‌کنند.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با بیان این‌که تسلیم بودن در برابر امر خدا سبب جلوگیری فرد از گلایه و شکوه می‌شود، بیان داشت: انسان وقتی تسلیم امر الهی باشد تمام نعمت‌ها را از او دیده و درک می‌کند.

وی تصریح کرد: در طول سه سال دعوت مخفیانه پیامبر اکرم(ص) تنها 40 نفر به اسلام روی آوردند که سن بیشتر آن‌ها بین 10 تا 25 سال بود و با هراس از پدران و مشرکان به زندگی خود ادامه می‌دادند، این افراد روزی پنج نوبت نماز را مخفیانه در دره‌های مدینه اقامه کرده و در برابر ظلم و ستم مشرکان هم ایستادگی می‌کردند.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آیه 177 سوره بقره به بیان صفات مؤمنان پرداخت و بیان داشت: مؤمنان کسانی هستند که به خدا، قیامت، فرشتگان، قرآن، انبیا ایمان داشته و اموال خود را در راه رضای خدا انفاق می‌کنند.

وی ادامه داد: اهل ایمان نماز را به پا داشته و زکات خود را می‌پردازند، همچنین بر عهد خود وفادار هستند؛ این افراد راستگو، پرهیزکار و در سختی شکیبا هستند./993/پ202/س

ارسال نظرات