۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۷
کد خبر: ۲۱۳۷۹۹
رییس‌ جمهور:

باید با استفاده از استعدادهای برتر به جایگاه واقعی خود دست یابیم/ مدعیان تمدن در برابر تروریسم دولتی سکوت اختیار کرده اند

خبرگزاری رسا ـ رییس جمهوری گفت: دولت تدبیر و امید، امیدش به جوانان بویژه جوانان نخبه کشور است و تدبیرش ایجاد پیوند و ارتباط میان اجزای جامعه است تا همه با هم و در کنار هم برای نجات کشور، اقتصاد، اخلاق جامعه و بهبود شرایط زندگی تلاش کنیم و این کار امکان پذیر است.
رييس جمهور در جلسه هيات دولت

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه و در دیدار جمعی از جوانان نخبه و منتخب کشور تصریح کرد : ایران اسلامی از کشورهای پیشرفته و مترقی و بعضی از کشورهای منطقه که پیشرفت هایی در برخی حوزه ها داشته‌اند، کمتر و پایین تر نیست و باید بتوانیم با استفاده از استعدادهای برتر و ظرفیت‌های فراوانی که در کشور وجود دارد، به جایگاه واقعی خود دست یابیم.


رییس‌ جمهوری با بیان اینکه باید با برنامه‌ریزی و عمل، زمینه جلب و جذب نخبگانی را که از کشور مهاجرت کرده‌اند، فراهم آوریم، گفت: دولت تدبیر و امید به دنبال استفاده از توان فکری نخبگان حاضر در کشور است و در این زمینه همه مساعی خود را بکار خواهد بست.

 

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه نخبگان جامعه باید احساس کنند، مشکلات جامعه و کشور مشکلات آنها و همه مردم است، گفت: امروز ما در زمینه اقتصاد، سیاست خارجی و داخلی، مسایل فرهنگی و اجتماعی و محیط‌زیست دارای مشکلاتی هستیم و باید در مسیر حل مشکلات و پیشرفت کشور تلاش کنیم و بدانیم که توسعه کشور نفع همگان را در بر دارد.

 

دکتر روحانی با اشاره به آثار معضلاتی نظیر ریزگردها، خشک شدن دریاچه‌ ارومیه و گسترش فساد و مشکل اخلاقی در جامعه، گفت: اگر ریزگردها آسمان کشورمان را در بر بگیرد، اگر دریاچه‌‌ای خشک شود و مشکلات اخلاقی یا بیماری‌های مسری در کشور شیوع پیدا کند، آثار و عوارض آن بر همه مردم اعم از نخبه و یا غیرنخبه تأثیر می‌گذارد.

 

* امید به یک آینده خوب و مطلوب برای کشور
رییس‌ جمهوری تصریح کرد: ما همه در یک کشتی نشسته‌ایم، عضو یک ملت هستیم همه ایرانی‌ایم و به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنیم. همه از یک جامعه و نظام هستیم و به نظام انقلابی خود مفتخریم و اگر دست به دست یکدیگر بدهیم و تلاش کنیم می‌توانیم امیدوار به یک آینده خوب و مطلوب برای کشور باشیم.

 

* ضرورت پیوند جامعه نخبگی کشور با بخش‌های مولد
دکتر روحانی با اشاره به اینکه نخبگان، فناوران و کارآفرینان و اندیشمندان باید پیوندشان را با جامعه علمی و فراگیری دانش‌های نوین را قطع نکنند، خاطر نشان کرد: آثار نخبگی باید در همه بخش‌های مولد کشور نظیر کشاورزی، صنعت و معدن و خدمات، مشهود و ملموس باشد و باید جامعه نخبگی کشور پیوند خود را با این بخش نیز حفظ کند.

 

* حاکمیت باید از اندیشمندان نخبه در همه عرصه‌ها استفاده کند
رییس‌ جمهوری ادامه داد: نخبگان کشور باید در تصمیمات راهبردی و کلان حضور فعال داشته باشند و حاکمیت باید از نظرات و اندیشمندان نخبه در همه عرصه‌ها استفاده کند، دولت تدبیر و امید، مسئولیت و وظیفه خود را پیوند مسیر فکری نخبگان با مدیریت کشور و تصمیمات راهبردی و ارتباط کار نخبگان با تولید و مسایل مهم کشور می‌داند.

 

دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فلسفه شب قدر و رقم زدن تقدیر انسان در این شب، گفت: در این شب خود ما باید تصمیم بگیریم، شب قدر و تقدیر را ما می‌سازیم، باید خودمان سرنوشت آینده خود را تقدیر کنیم.

 

* جامعه قدرتمند می‌تواند مشکلات پیچیده را مرتفع کند
رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه دولت قدرتمند نمی‌تواند مسایل را حل کند بلکه این جامعه قدرتمند است که می‌تواند مشکلات خیلی پیچیده کشور را مرتفع کند، گفت: هیچ‌کس به تنهایی نمی‌تواند مسایل جمعی و جامعه را حل کند و این مهم نیازمند اتحاد، وحدت و مشارکت و در کنار هم قرار گرفتن همه اعضای ملت است و این حضور می‌تواند، آینده کشور را بسازد.

 

در ابتدای این جلسه خانم زهرا عزیزی به نمایندگی از بخش کارآفرینی، بر بسترسازی و ایجاد تمهیداتی برای جلوگیری از مهاجرت و بازگشتن ایرانیان فرهیخته به کشور برای توسعه همه جانبه تأکید کرد و خواستار ترویج اخلاق حرفه‌ای و مبارزه با فساد در دولت تدبیر و امید به منظور ارتقای شاخص نیروی انسانی و بهره‌وری بیشتر سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی شد.

 

سپس مهندس محسن رهنورد، برگزیده جشنواره خوارزمی به نمایندگی از نخبگان شاهد و ایثارگر، از توجه دولت به نخبگان برای دستیابی به اهداف کلان کشور و اقتصاد مقاومتی قدردانی کرد و گفت: بدون تردید حضور و فعالیت شرکت‌های دانش بنیان کوچک اما فنی‌نگر می‌تواند در ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی که نیاز جامعه است، منشأ اثر باشد.

 

در ادامه یاسر موحدی به نمایندگی از بخش‌های علمی در حوزه هوا – فضا، دستاوردهای کشور در این حوزه را با توجه به سرمایه‌گذاری و آینده‌نگری‌های انجام شده در حوزه اجرا انجام کارگروهی و دستیابی به فناوری‌های High-tech قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: در حوزه هوا - فضا با وجود تلاش قدرت‌ها توانسته‌ایم از علم فراتر رفته و به فناوری برسیم و امیدواریم با برنامه‌ریزی در دولت تدبیر و امید اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله دست یابیم.

 

همچنین دکتر نیما رضایی عضو بنیان نخبگان از رییس‌جمهور و وزیر بهداشت به خاطر اجرای طرح تحول نظام سلامت و بیمه همگانی که موجب دمیده شدن روح امید در جامعه شده است، قدردانی کرد و با اشاره به ضرورت تربیت و ارتقای تحصیلی فرزندان این مرز و بوم در حوزه‌های مختلف، انجام پژوهش‌های بنیادی و کاربردی، خواستار، استفاده از ظرفیت فکری نخبگان در اداره کشور شد.

 

بهاره آرین نیز به نمایندگی از نخبگان در حوزه علوم انسانی، از اتخاذ سیاست‌های افراطی و یکجانبه و یک شبه در حوزه‌های مختلف در سال‌های اخیر انتقاد کرد و با بیان اینکه نباید هر تحول، آرزو و خواسته‌ای را از دولت درخواست کرد، اظهار داشت: بهبود امور و جبران خرابی‌های گذشته، تنها با حضور همه جوانان و نخبگان کشور امکان‌پذیر است و دولت نیز باید با حمایت و بسترسازی، زمینه فعالیت مردم را فراهم آورد.

 

 

تاکید رییس جمهور بر حمایت از مظلومان غزه در جلسه هیات دولت

بر اساس این گزارش رئیس جمهوری در جلسه هیات دولت با اشاره به جنایات گسترده رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار زنان و کودکان بیگناه فلسطینی، تصریح کرد: دولت و وزارت امور خارجه با تمام توان به عنوان یک کشور انقلابی و همچنین رییس جنبش غیرمتعهدها از این مردم بی دفاع ، حمایت و پشتیبانی می کند.
 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی اظهار امیدواری کرد که با دعای خیر مردم ،گرفتاری کشورهای مسلمان سوریه ، عراق و بویژه غزه که این روزها بی رحمانه آماج حملات رژیم صهیونیستی هستند ، رفع شود.
 

* با تمام توان از مردم بی دفاع غزه حمایت و پشتیبانی می کنیم

رییس جمهوری تاکید کرد : مهمتر از حملات گسترده از زمین و هوا بر سر مردم بی دفاع غزه ، سکوت جهانی در برابر این فاجعه بزرگ است و کشورهایی که ادعای تمدن می کنند ، در برابر این تروریسم دولتی ساکت هستند .


دکتر روحانی در ادامه افزود: اینکه تمام اعضای یک خانواده در برابر گلوله های تانک قرار می گیرند و قطعه قطعه می شوند ، به هیچ وجه قابل تحمل و باور کردنی نیست.
 

رییس جمهوری اظهارداشت: صهیونیست ها با بهانه جویی های بی جهت این فاجعه بزرگ انسانی را بوجود آورده اند و در عکس العمل های جهانی متاسفانه می بینیم کشورهای غربی و بسیاری از کشورهای عرب و مسلمان یا در برابر این جنایات سکوت کرده اند و یا اقداماتشان ، تناسبی با عظمت فاجعه ندارد.
 

رئیس شورای عالی امنیت ملی در ادامه این جلسه ، پس از گزارش وزیر امور خارجه ، از تلاشهای ارزشمند دکتر محمدجواد ظریف و تیم مذاکره کننده هسته ای و اهتمامی که در جریان مذاکرات در پاسداری از حقوق و منافع ملی داشتند ، تشکر و قدردانی کرد.
 

دکتر روحانی به نخستین نشست مجمع اعضای دولت درشب قدر سال قبل و عهدی که این جمع در آن شب با خداوند و مردم، برای حل مشکلات کشور و آرامش و زندگی بهتر برای مردم بستند، اشاره کرد و با تشکر از همه اعضای دولت وهمکاران، دستاوردهای این مدت را با اهمیت تلقی و از ایجاد آرامش و امید، تخفیف تحریم ها ، عزت بین المللی ، کاهش بی ثباتی ها و بی انضباطی ها و بهبود اخلاق و فرهنگ، به عنوان بخشی از این دستاوردها نام برد.
 

رییس جمهوری گفت: به حمدالله از لطمات فرهنگی و اخلاقی و رواج اتهامات ناروا و تقابل قوا با یکدیگر که موجب رنجش مردم و آسیب جدی به کشور بود ، فاصله گرفته ایم و دولت با تمام توان برای حفظ آرامش و نشاط جامعه و کاهش رنج مردم می کوشد و امید است از دعای خیر مردم در این شب عزیز هم بهره مند باشیم.
 

دکتر روحانی با گرامیداشت شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان که محتمل ترین شب قدر است ، این شب را لطف بزرگ پروردگار نسبت به انسان دانست و اظهارداشت: از این فیض و رحمت بالاتر نیست که یک شب عبادت، معادل یک عمر اجر و ثواب باشد. /924/د102/ج

ارسال نظرات