رسانه ها با آبروی افراد بازی نکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید جمعه شب در ویژه برنامه چشمه معرفت که از شبکه سوم سیما پخش شد، به بیان فرازهای دیگری از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد(ع) پرداخت.
وی با بیان اینکه غیبت یکی از مواردی است که در دعای مکارم الاخلاق آمده و انسان باید از اجتناب کند، ابراز کرد: امام سجاد(ع) در این باره میفرمایند: خداوندا زبان من آلوده به غیبت تو نشود و به جای آن حمد، سپاس، شکر و ثنای تو را بگویم.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه غیبت از مسائلی است که در اسلام به آن اهمیت زیادی داده شده است، اظهار داشت: غیبت در سطح جامعه و در رسانههای مختلف فراوان است، از این رو بر آن شدیم که درباره غیبت نکاتی بیان شود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی به تبیین غیبت از دیدگاه اسلام پرداخت و افزود: غیبت این است که عیب پنهانی کسی را پشت سر او فاش کنیم؛ برخی عنوان میکنند که صفت شخص را داریم بیان میکنیم و این غیبت نیست در حالی غبیت این است که صفت شخص را بگوییم و اگر صفت نباشد تهمت میشود که از اهمیت فوقالعادهای برخوردار خواهد بود.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: برخی عنوان میکنند که جلوی شخص نیز حاضرم بگویم اما این نیز غیبت را از بین نمیبرد چون اگر جلوی او گفته شود اذیت و آزار شخص شده و همچون غیبت حرام است.
وی با بیان اینکه در روایات ما از غیبت نهی شده و این صفت زشت جزء رذائل اخلاقی ذکر شده است، گفت: پیامبر اسلام(ص) میفرمایند: کسی که غیبت مسلمانی را بکند خداوند چهل شبانه روز نماز و روزه او را قبول نمیکند، مگر اینکه از شخص غیبت شونده حلالیت بطلبد و او نیز قبول کند.
این مرجع تقلید ادامه داد: در روایات دیگری نیز آمده که در روز قیامت برخی به نامه اعمال خود نگاه میکنند و میبینند حسنات آنها در نامه ذکر نشده است؛ به آنها جواب داده میشود حسنات شما به خاطر اینکه غیبت اشخاص را کرده بودید و حق الناس بر گردنتان مانده، برای جبران غیبت به نامه اعمال غیبت شونده وارد شده است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه آبروی مسلمان مانند خون مسلمان است، بیان کرد: همانگونه که ریختن خون مسلمان اهمیت دارد و گناه عظیمی بوده، ریختن آبروی مسلمان نیز همین گونه است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه متأسفانه برخی به آبروی مسلمانان اهمیت نمیدهند و در هر مجلسی که مینشینند آبرو ریزی میکنند، ابراز کرد: برخی قلم به دست میگیرند و در جراید و مطبوعات آبروی افراد را میریزند؛ این کار حقالناس است و باید از شخص غیبت شونده حلالیت طلبید.
وی با تأکید بر اینکه باید به حفظ آبروی مردم اهمیت داد، افزود: هرچه به زبان مان آمد بیان نکنیم و توجه داشته باشیم که نقل مجالس ما غیبت دیگران نباشد ودر مقابل خوبیهای دیگران را بیان کنیم.
این مرجع تقلید با تأکید بر این که غیبت سبب بی اعتمادی در جامعه میشود، اظهار داشت: غیبت سبب بدبینی مردم میشود و وقتی مردم نسبت به هم بدبین شدند اعتماد از بین رفته و جامعه از هم متلاشی میشود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی افزود: جامعهای جامعه است که تعاون داشته باشد، تعاون در صورتی است که اعتماد در آن باشد و اعتماد در صورتی است که از غیبت دیگران پرهیز کنیم./927/پ202/ج