انجام صله رحم و عیدی دادن در عید سعید فطر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی همزمان با سیامین روز از ماه مبارک رمضان در جمع زائران بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) عید فطر را یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان بیان کرد و گفت: در روایت آمده «فردی که شب عید فطر و نیمه شعبان را احیا بگیرد قلباش هیچگاه ناراحت نشده و همیشه شاداب است».
وی افزود: در روایت آمده «نماز عید فطر قیامت صغری است»، پیامبر(ص) مقید بودند در روز عید فطر به همسرانشان عطر هدیه میدادند؛ مستحب است فرد در این روز لباس تمیز و نو بپوشد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرازهای از نماز عید فطر اظهار داشت: در این نماز میخوانیم «خدایا تو اهل کرامت، بزرگی، جبروت، عزت، عفو و رحمت هستی»، در دعای این نماز میخوانیم «خدایا هر چه افراد خوب از تو خواستند من از تو میخواهم و هر چه آنها نخواستند من نمیخواهم» که این بهترین دعا است.
وی ادامه داد: در این روز صله رحم و دادن عیدی تأکید شده است، افراد با عیدی دادن و صله رحم خانواده، کودکان و دیگران را شاد کنند.
حجتالاسلام رفیعی با اشاره به آیات قرآن کریم به بیان زندگینامه هابیل و قابیل پرداخت و بیان داشت: فرد باید از خدا بخواهد که اعمالش مورد قبول قرار گیرد، در انجام کارها مهم نیت است؛ اهلبیت(ع) پس از انجام هر کاری میفرمودند «خدایا این کار را از من قبول کن همانگونه که قربانی حضرت ابراهیم را قبول کردی».
وی تصریح کرد: فرد باید بداند به هر میزان از عبادت و اعمالشان که او را از گرفتار شدن به فحشا و منکر حفظ کند مورد پذیرش خدا قرار گرفته است.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با بیان آیاتی از قرآن کریم حس شکرگذاری را نخستین دلیل برای قبول شدن اعمال دانست و خاطرنشان کرد: توجه به نعمتها حس شکرگذاری را در فرد ایجاد میکند.
وی یادآور شد: متأسفانه در مردم شکِوه قوی است، یک دختر ازدواجش جور نمیشود زمین و زمان را به هم میدوزد در حالی که نعمت سلامتی و خانواده را نمیبیند؛ خدا تلاش حداکثری میکند تا مردم به بهشت بروند.
استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: مردم باید شکِوهها را کم کرده و نعمتها را نیز ببینند؛ بسیاری از مواقع فرد پس از دست دادن نعمتی قدر آن را میداند؛ احترام و یاد والدین نیز بسیار مهم است، در روایت آمده «فردی که به چهره والدین خود خشمگین نگاه کند نماز و روزهاش پذیرفته نیست.
وی افزود: عمل صالح، دعا کردن برای اولاد، حس توبه و تسلیم بودن در برابر فرمان خدا از جمله عوامل پذیرش اعمال هستند./993/202/ع