۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸
کد خبر: ۲۱۵۹۳۳
کارشناس مسائل بین‌المللی در گفت و گو با خبرگزاری رسا:

مسلح کردن کرانه باختری نوعی مقابله با طرح آمریکایی خلع سلاح مقاومت است

خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی گفت: سازش همواره از سوی نظام ما مطرود بوده و در دوگانگی بین سازش و مقاومت، رهبر معظم انقلاب بار دیگر بر مقاومت و آن هم در قالب مقاومت مسلحانه تأکید کردند و ایران نه تنها در رابطه با طرح خلع سلاح لبنان موضع گرفت، امروز نیز معتقد است نه تنها غزه، بلکه کرانه باختری نیز باید مسلح شود.
مجيد جليل سرقلعه ، نماينده مردم لردگان در مجلس
بیش از یک ماه از حمله رژیم جعلی اسرائیل به نوار غزه و مقاومت مردم این منطقه میگذرد و در حالی که در برابر این حرکت غیرانسانی، ملل و دولتمردان کشورهای جهان، به ویژه برخی سران عربی در سکوت فرو رفته‌اند، اما جمهوری اسلامی ایران و رهبری نظام، به مانند گذشته حمایت خود از مردم مظلوم فلسطین را اعلام کرده است.
 
سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجویان، بعد جدیدی از این حمایت را به نمایش گذاشت. ایشان در این دیدار با صراحت تأکید کردند: «ما معتقدیم کرانه باختری نیز باید مانند غزه مسلح شود و کسانی که علاقمند به سرنوشت فلسطین هستند، در این زمینه فعالیت کنند تا رنج و محنت مردم فلسطین، در پرتو دست قدرتمند آن‌ها و ضعف دشمن صهیونیست، کاهش یابد.» رهبر معظم انقلاب حمایت سیاسی از مردم غزه را وظیفه همه ملت‌های مسلمان و غیرمسلمان خواندند و فرمودند: «تا زمانی که به یاری پروردگار، این رژیم سنگدل و آدمکش نابود شود، برخورد قدرتمندانه و مقاومت قاطعانه و مسلحانه، راه علاج این رژیم ویرانگر است.»
 
اعلان سیاست تسلیح کرانه باختری از سوی رهبر انقلاب، در رسانه‌های داخلی و غربی بازتاب فراوانی داشت؛ تحلیل‌گران و کارشناسان سیاسی هر یک از دریچه نگاه خود به این موضوع پرداخته و ابعاد آن را بررسی کردند؛ اما سؤالی که ذهن کارشناسان را به خود مشغول داشته، آن است که چرا این مواضع در شرایط فعلی اتخاذ و اعلان شده و چرا حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای مدظله العالی در شرایط کنونی فرمان مسلح کردن کرانه باختری را صادر کردند؟ برای پاسخگویی به این سؤالات گفت ‌و ‌گوی خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد با مجید جلیل سرقلعه، نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل بین‌المللی به شرح زیر ترتیب داده شده که در ادامه میخوانید.
 

رسا ـ حمله اسرائیل به غزه در این مقطع زمانی با چه انگیزه‌هایی انجام گرفت است؟
 
برای پاسخگویی به این سؤال باید به اتفاقات چهار سال اخیر منطقه رجوع کرد. تحولاتی که در سوریه و سپس در عراق رخ داد، عامل بسیار مهمی در وقوع این حمله بود. حمله به سوریه یک طرح صهیونیستی عربی برای مهار کردن نهضت مقاومت در منطقه بود و سپس نفوذ گروه‌های تروریستی داعش در عراق به بهانه تشکیل حکومت اسلامی عراق و شام دو شکست بزرگ و استراتژیک را برای اسرائیل رقم زد و به دنبال این دو شکست، اسرائیل به عنوان آخرین حربه و اهرم، در حال امتحان کردن شانس خود با حمله به غزه است. از سوی دیگر باید گفت که در مقطع سه ساله گذشته که منطقه دچار آشوب بود و کنترلی بر ورود سلاح و تجهیزات به منطقه وجود نداشت، شاید رژیم غاصب صهیونیستی از این موضوع نگران بوده باشد که بخشی از سلاح‌ها به گروه‌های مبارز اسلامی رسیده باشد؛ البته رژیم صهیونیستی یک سری اهداف اعلام شده از قبیل خلع سلاح حزب الله، یکپارچه کردن فلسطین و جلوگیری از پرتاب راکت دارد که تاکنون هیچ‌گونه توفیقی در این رابطه به دست نیاورده است.

 
رسا ـ برآورد توان نظامی غزه را می‌توانید بیشتر توضیح بدهید، مگر اسرائیل از توان نظامی غزه آگاه نیست؟
 
زمانی که سلاح‌های زیادی به منطقه وارد شد، این احتمال می‌رفت که بخشی از این سلاح‌ها به گروه‌های مبارز جهاد اسلامی در غزه رسیده باشد و وقتی توجه اسرائیل به سوریه و عراق معطوف شده بود، غزه و جهاد اسلامی با دست‌یابی به بخشی از این سلاح‌ها توان نظامی خود را بالا برده باشد؛ بر همین اساس طرح حمله به غزه را عملیاتی کرد تا توان نظامی غزه را برآورد کند و از سوی دیگر قصد دارد با این حمله نظام تسلیحاتی منطقه را به سه سال قبل برگرداند.

 
رسا ـ پس بی‌شک بر اساس گفته‌های شما حمله به غزه ادامه پروژه سوریه و عملیات علیه محور مقاومت است؟
 
کاملا روشن است که نوک پیکان جبهه مقاومت، غزه و حماس است و پس از فتنهآفرینی علیه سوریه و عراق که البته با شکست مواجه شد، به نظر میرسد این بار جریان عبری، عربی و غربی، پروژه جدیدی را علیه حماس آغاز کرده است. البته باید گفت این بار برخلاف ماجراجویی قبلی اسرائیل علیه حماس در سال 2013، شرایط منطقه‌ای تغییر کرده و میتوان گفت پس از وقفه کوتاهی که با برخی از برنامه‌های تبلیغی رسانه‌ای توانست ارتباطات بسیار خوبی را با حماس و جهاد اسلامی برقرار کند، ظاهرا این بار دیگر آن اعتماد قبلی وجود ندارد.

 
رسا ـ در همین رابطه سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب به ویژه سخنرانی ایشان در عید فطر را چگونه تشریح میکنید؟
 
ایشان به سه موضوع مهم در سخنان خود اشاره کردند؛ این که محاکمه جنایتکاران توسط مسلمانان دنبال شود، از مقاومت و رشادت مردم غزه تقدیر و از سوی رسانه‌ها نمایش داده شود و این که همه کشورهای اسلامی، غزه و کرانه باختری را حمایت تسلیحاتی کنند.
 
 
رسا ـ چرا باید بحث تسلیحاتی شدن کرانه باختری در این مقطع زمانی مطرح شود؟ چرا حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای در شرایط کنونی فرمان مسلح کردن کرانه باختری را صادر کردند؟
 
رهبر معظم انقلاب اگر موضوع تسلیحاتی شدن غزه و کرانه باختری را در این مقطع زمانی مطرح می‌کنند، به این معنا است که در راهبرد دوگانه جریان مقاومت و کرانه باختری، راهبرد سازش کرانه باختری نتیجهبخش نبوده است و باید منطقه مسلح شود تا بتوانند بهتر مقاومت کنند. از سوی دیگر مطرح کردن این فرمان به نوعی مقابله با طرح آمریکایی خلع سلاح مقاومت است که از سوی کشور مصر مطرح شده و تماما اهداف غرب و آمریکا را دنبال میکند. سازش همواره از سوی نظام ما مطرود بوده و در دوگانگی بین سازش و مقاومت، رهبر معظم انقلاب بار دیگر بر مقاومت و آن هم در قالب مقاومت مسلحانه تأکید کردند و ایران نه تنها در رابطه با طرح خلع سلاح لبنان موضع گرفت، امروز نیز معتقد است نه تنها غزه، بلکه کرانه باختری نیز باید مسلح شود.

 
رسا ـ پس تسلیحاتی کردن کرانه باختری به معنای ورود مستقیم ایران به این منطقه نیست؟
 
خیر، در این مقطع زمانی طرح چنین موضوعی به معنای ورود مستقیم ایران به منطقه نیست؛ البته باید این را گفت که ایران این توان را دارد که هر زمان که ضرورت آن را احساس کند، وارد شود.
 

رسا ـ آیا کرانه باختری نیز خود خواهان مسلح شدن است؟
 
بله بیشک مطالباتی از سوی آن‌ها وجود داشته که رهبر معظم انقلاب نیز آن را به عنوان یک خواسته از جهان اسلام مطالبه می‌کند. در واقع کمک‌هایی که در حال حاضر از جبهه مقاومت می‌شود، باید در قالب حمایت‌های تسلیحاتی باشد.
 

رسا ـ به عقیده شما سرانجام این تقابل به کجا می
انجامد؟
 
فلسطین تاکنون تلفات و خسارات زیادی متحمل شده، اما با مقاومت خود توانسته نگاه صهیونیستستیزی را در جهان به اوج خود برساند، توانمندی خود را بالا ببرد، اضطراب و استرس شدیدی در دل مردم اسرائیل به وجود آورد و مانع تحقق امنیت و سرزمین موعودی را که اسرائیل به مردم خود وعده داده بود بشود، میتوانند نقش بسیار مهمی در تضعیف اسرائیل داشته باشد. در حال حاضر سامانه دفاعی اسرائیل بسیار متزلزل شده و از آن جا که یک رژیم جعلی به شمار میرود، جایگاهی در میان ملت‌ها ندارد.
 
این موضوع برای همگان روشن است که با هر ترفند یا سیاستی نمیتوان یک ملت را از میان برداشت و تاکنون حتی یک وجب از خاک نوار غزه اشغال نشده و نه مقاومت شکسته شده و نه مشروعیت حماس از بین رفته است. این‌ها همه نشان می‌دهند که بازنده اصلی این تقابل رژیم صهیونیستی است.
 
/9457/301/ر
ارسال نظرات