۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۸
کد خبر: ۲۱۶۸۲۴
معاون فضای مجازی قرارگاه خاتم الاوصیا:

فضای مجازی میدان مین خنثی نشده است

خبرگزاری رسا ـ معاون فضای مجازی قرارگاه خاتم الاوصیا(ص) با اشاره به اهمیت تکنولوژی جدید و کاربرد آن در زندگی روزمره گفت: نهاد خانواده در نظام اسلامی دارای جایگاه مقدسی بوده و با این که کوچک ترین نهاد اجتماعی به شمار می رود، همواره هدف بسیاری از توطئه های دشمنان است.
فضاي مجازي

حجت الاسلام محمدجواد روحانی نژاد، معاون فضای مجازی قرارگاه خاتم الاوصیا(ص)، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به تأثیرگذاری فناوری های نوین بر رفتار خانواده ها اظهارداشت: یکی از مهم‎ترین ابزار دشمن برای آسیب رسانی به نهاد خانواده هدف قرار دادن جنبه اخلاقی آن با به کار گیری فناوری های جدید است.

وی افزود: خانواده نهاد مقدسی بوده و با این که کوچک ترین نهاد جامعه به شمار می رود، همواره هدف بسیاری از توطئه های دشمنان است.

وی رسانه های تصویری، شبکه های اجتماعی، وسایل ارتباطی، و وب‎سایت های گوناگون را از فن آوری های جدید دانست و گفت: امروز با پیشرفت فناوری های جدید، فضای مجازی به میدان مین خنثی نشده تبدیل شده و به سبب دسترسی آسان به آن، خانواده ها به ویژه قشر نوجوان و خردسال، بیش از گذشته در معرض خطر قرار گرفته اند و در صورت نداشتن نظارت کافی از سوی خانواده ها بروز مشکلات اخلاقی و رفتاری در این دو قشر حساس جامعه بیشتر خواهد بود.

معاون فضای مجازی خاتم الاوصیا(ص) بیان داشت: تأثیر فناوری های جدید و کاربرد آنها در زندگی روزمره غیر قابل انکار است و استفاده از این فن آوری ها در بسیاری از کارها سبب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.

کارشناس مسائل تربیتی خانواده تصریح کرد: حضور فناوری های جدید در خانواده ها نباید سبب وابستگی بیش از اندازه به آنها شود به گونه ای که در برخی خانواده ها این فناوری ها به عنوان عضوی از خانواده به شمار می آید و نبودشان سبب سردرگمی و به عنوان فقدان یکی از اعضای خانواده تلقی می شود.

وی افزود: سنت های گذشته و فناوری جدید در جامعه ما هیچ گاه نباید در تضاد با یکدیگر معرفی شوند و این وظیفه خانواده ها است تا راهی میانه، همراه با نظارت غیر مستقیم برای استفاده صحیح و بدون زیاده روی همه افراد خانواده از فناوری های نوین ایجاد کنند.

حجت الاسلام روحانی نژاد در ادامه بیان داشت: فناوری های جدید نیز همچون بسیاری از ابزارهای دیگر دارای دو نوع کاربرد مثبت و منفی هستند، اگر در گذشته این ابزار را به چاقوی تیز در دست نوجوانان وجوانان تشبیه می کردیم، هم اکنون این چاقو به شمشیری تبدیل شده که در صورت استفاده منفی از آن می تواند برای کاربر و دیگران خطرناک باشد.   

معاون فضای مجازی قرار گاه خاتم الاوصیا تصریح کرد: در بسیاری از کشورها غربی که نهاد خانواده در آن سست و بی پایه است، این فناوری ها بروز مشکلاتی را در پی داشته و استفاده از آنها اعتیاد آور شده است؛ چنانچه برای رهایی از تأثیرهای منفی این فناوری ها، با صرف هزینه های بالا از سوی دولت و ایجاد کمپ های خالی از هر نوع فناوری های جدید تلاش شده تا از آثار منفی و اعتیاد آور برخی از تکنولوژی ها کاسته شود.

وی در ادامه اظهار داشت: تحقیقات صورت گرفته در کشور های غربی نشان می دهد که بیش از 60 درصد از کاربران سایت های اینترنتی در پی مسائل جنسی، بیش از 40 درصد افراد زیر 18 سال به جستجوی هرزه نگاری و مسائل جنسی، 35 درصد از حجم کل دانلودها به مسائل مستهجن و بیش از 10 درصد این افراد نیز اعتراف کرده اند که استفاده از این ابزار برای آنها اعتیاد آور شده که این آمارها نشان دهنده ازر هم پاشیدگی بیش از پیش نهاد خانواده و عدم نظارت آن ها بر فعالیت های مجازی فرزندانشان است.

حجت الاسلام روحانی نژاد با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در جامعه اظهار داشت: کنترل فضای مجازی مسؤولیت بزرگی است که نیاز به همکاری همه سازمان ها و رسانه ها، به ویژه رسانه صدا و سیما دارد.

وی افزود: صدا و سیما می تواند نقش مهمی در افزایش فرهنگ عمومی ایفا کند و در صورتی که این فرهنگ سازی انجام شود، می توان سطح علمی خانواده ها را اصلاح کرد و نگرانی های جامعه در استفاده از فناوری جدید را کاهش داد.

قوانین رسانه ای کشور پاسخگوی فضای مجازی نیست

معاون فضای مجازی قرارگاه خاتم الاوصیا(ص) در ادامه قوانین رسانه ای کشور در بحث فضای مجازی را غیر کافی خواند و گفت: رسانه ها به ویژه تلویزیون، مهم‌ترین ابزار جمعی هستند که بیشترین کاربرد در کشور ما را دارند، اما در مقابل متأسفانه قوانین کاربرد این رسانه کافی نیست و در بسیاری از کشورها ساعت های تماشای تلویزیون برای افراد نیز دارای سن متفاوت، و برنامه ریزی شده است.

حجت الاسلام روحانی نژاد در پایان بیان داشت: خوزستان که به سبب شرایط نامناسب آب و هوایی، محیطی و کمبود مکان های تفریحی، در فقر به سر می برد، نیازمند فرهنگ سازی بیشتری در حوزه خانواده است تا آنها با نظارت بیشتر بر نحوه استفاده از ابزارهایی همچون تلویزیون و اینترنت می توانند تأثیر های منفی این ابزارها را کاهش دهند./9462/ت302/ب2

ارسال نظرات