مشکل امروز جامعه غربزدگی است
حجت الاسلام ناصر حاجیزاده، عضو شورای استانی حوزه های علمیه آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با اشاره به اهمیت عمل به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: تذکر لسانی نخستین گام برای احساس مسؤولیت اجتماعی، تعهد در برابر دیگران، سعادت و شقاوت و فلاح آنان است.
وی تذکر لسانی را نشانه تعهد انسان به صلاح، فساد و خوشبختی و بدبختی جامعه خویش دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآنی، همواره باید حکیمانه تذکر داد که این امر موفقیت امر به معروف و نهی از منکر را تضمین می کند، همچنین بایستی از احساسات نیک برای پند استفاده کرد، البته برای گفتمان های جدی نیز باید حکیمانه به بحث پرداخت.
عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان شرقی با اشاره به نقش روان شناسی در امر به معروف و نهی از منکر گفت: تلیق و تکرار یک سنت از مهم ترین اصول و شیوه ها برای تربیت انسان است. دلسوزی، دانش افزایی و دین باوری سه رکن اصلی در توفیق به امر به معروف و نهی از منکر است.
حجت الاسلام حاجیزاده در بخش دیگری از سخنان خود به صفات آمرین به معروف لسانی پرداخت و تصریح کرد: نخستین مشخصه این است که حداقل در لحظه امر و نهی خود از عیوبی که نسبت به آن تذکر می دهد، بری باشد و نیز نسبت به آنچه تذکر می دهد، باور داشته و به شخصیت مخاطب احترام بگذارد.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز تذکر لسانی در جامعه رو به فراموشی رفته است، از این رو هیچ قشری بیش از دیگر اقشار نسبت به اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر و تذکر لسانی امتیازی بر دیگری ندارد. بسیاری از موضوعات اجتماعی، سیاسی، اخلاقی، عبادی به ویژه ادب در رفتار و گفتار با در نظر گرفتن اصول و اجرای تذکر لسانی قابل بررسی است.
عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان شرقی برداشت بد از موضوع تذکر لسانی را یکی از عوامل فراموشی این فریضه دینی دانست و گفت: متاسفانه باید به جرات گفت که در بسیاری از رفتارهای اجتماعی، اخلاقی و ادبی ضعف هایی داریم که لازم است رسانه های گروهی در این خصوص فرهنگ سازی های لازم را بکنند.
وی ادامه داد: نباید مبانی جامعه اسلامی و دین اسلام را با عقاید ضاله خرافه گرایان و خرافه پرستان اروپایی، هندی و چینی مقایسه کرد، مشکل امروز جامعه غرب گرایی و ادای روشنفکری در جامعه است، نه خرافه گرایی. از سوی دیگر سکولاریسم و کنار رفتن دین از حوزه مدیریت و رهبری جامعه در توسعه منکرات نقش بسزایی دارد.
حجت الاسلام حاجیزاده با تأکید بر اینکه دنیای منهای دین و دین منهای سیاست موجب توسعه منکرات در جامعه می شود، تصریح کرد: دین داری مردم مشکلی ندارد، مشکل از نخبگان است که دین را وسیله دنیا قرار می دهند و به همین نسبت هم در دین گریزی مردم تاثیر می گذارند و هم باعث بروز آفات اجتماعی در میان مردم می شوند.
امام جمعه اهر با تأکید بر اصلاح نخبگان علمی و سیاسی تصریح کرد: منشأ درونی آفت های اجتماعی ترک امر به معروف و نهی از منکر است، امروز روشنفکران بیمار ما منشأ و سرحلقه آفاتی هستند که امروز جامعه گرفتار آن است، نخبگان اگر به دور از فرهنگ وارداتی غرب، در اندیشه ساختن جامعه ای اسلامی و بر مبنای قرآن کریم باشند، بیشترین تاثیر بلکه نقش کلیدی در اصلاح امور دارند./935/ت303/ب