خشونت و افراطیگری، خطری برای کل جهان است
به گزارش خبرگزاری رسا، رییس جمهوری روز سه شنبه در دیدار با سفیر آکرودیته لیتوانی، همکاری در حوزه رفع معضلات منطقه و جهان را از زمینههای مناسب همکاری سیاسی بین دو کشور دانست و با اشاره به گسترش نا امنیها در منطقه، گفت: خشونت و افراطیگری، خطری برای کل جهان است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار گفت: برخورد نظامی، مردم بیگناه را قربانی و زخمهای عمیق تاریخی در روابط ملتها ایجاد میکند بنابراین صلح نیازمند یک اراده و فرآیند جمعی است.
دکتر روحانی، روابط ایران و لیتوانی را روابطی بلند مدت و توأم با دوستی و نزدیکی دانست و با اشاره به عهدنامه «مودت» بین دو کشور در سال 1930 میلادی، گفت: دو ملت ایران و لیتوانی از دیرباز به یکدیگر نزدیک بودهاند.
رییس جمهوری با ابراز علاقمندی به توسعه بیشتر روابط دو کشور در زمینه های متعدد، دوران مأموریت سفیر جدید لیتوانی در جمهوری اسلامی ایران را فرصت مناسبی برای توسعه روابط دو کشور دانست و با یادآوری توجه پژوهشگران لیتوانی به زبان فارسی، آمادگی ایران برای توسعه زبان فارسی در لیتوانی را اعلام کرد.
دکتر روحانی با ابراز خرسندی از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و آغاز به کار با نشاط دولت لیتوانی، گفت: حضور تجار لیتوانی در ایران، راه بسیار مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور است و توسعه توریسم نیز میتواند اتصال دو ملت ایران و لیتوانی را تقویت کند.
رییس جمهوری، همکاری در حوزه رفع معضلات منطقه و جهان را زمینههای مناسب همکاری سیاسی بین دو کشور دانست و افزود: متأسفانه شاهد گسترش نا امنیها در منطقه هستیم؛ از اوکراین تا مسائل خاورمیانه و تروریسم در عراق و سوریه موجب نگرانی مشترک است.
دکتر روحانی، خشونت و افراطیگری را خطری برای کل جهان دانست و تأکید کرد: کشورها باید همکاری نزدیکتری داشته باشند و اگر اختلافنظری وجود دارد راه حلی جز مذاکره وجود ندارد. برخورد نظامی، مردم بیگناه را قربانی میکند و زخمهای عمیق تاریخی در روابط ملتها ایجاد میکند بنابراین صلح نیازمند یک اراده و فرآیند جمعی است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: نحوه موضعگیری کشورها در سطح جهان به عمل آنهاست و باید به گونهای باشد که صدای واحد به گوش هم برسانند؛ در عین حال، راه حلها و مداخله نظامی و تروریسم مایه نفرت جهانیان است و ایران در اینگونه موارد کاملا آماده است با کشور دوست لیتوانی، هماهنگی و همفکری و رایزنی داشته باشد.
طبق این گزارش، کستیتوس کوجماناس، سفیر جدید اکرودیته لیتوانی نیز در این دیدار، پس از تقدیم استوارنامهاش به رییس جمهوری، ایران را پتانسیل عظیمی در حوزه فرهنگ، توریسم و آموزش دانست و گفت: قرار است عدهای از تجار و فعالان بخش خصوصی لیتوانی بویژه در حوزههای مخابرات، کشاورزی و ماشینآلات به ایران سفر کنند.
سفیر جدید اکرودیته لیتوانی، با بیان اینکه «امنیت، منفعت مشترک همه کشورهای منطقه است»، تأکید کرد: دو کشور ایران و لیتوانی برای ثبات منطقه و مدیریت منازعات منطقهای، باید راه حل مشترک داشته باشند چراکه منازعهها منطقه را ناآرام میکند و دو کشور با نفوذی که دارند باید به رفع منازعات کمک کنند.
وی بر توسعه روابط دو کشور بخصوص گسترش روابط فرهنگی را مورد تأکید قرار داد و یادآور شد: توسعه روابط فرهنگی در توسعه سایر بخشها نیز تأثیر دارد.
رییس جمهوری در دیدار شش سفیر جدید ایران مطرح کرد؛
تعامل سازنده ، رویکرد اصلی دولت یازدهم در عرصه دیپلماسی/ تأکید بر توسعه روابط علمی و اقتصادی
سفرای جدید ایران در شش کشور آلمان، چین، رومانی، تونس، بولیوی و کلمبیا، ظهر سهشنبه و پیش از عزیمت به محل مأموریت خود با حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییسجمهوری دیدار و گفتوگو کردند.
دکتر روحانی در این دیدارها، تعامل سازنده در مناسبات بینالمللی در چارچوب راهبردهای سیاست خارجی و تامین حداکثری منافع ملی را به عنوان رویکرد اصلی دولت تدبیر و امید در عرصه دیپلماسی بیان کرد و بر تلاش سفرا برای توسعه روابط در حوزههای مختلف بخصوص حوزههای علمی و اقتصادی تأکید کرد.
رییس جمهوری برای سفرای جدید کشورمان در شش کشور آلمان، چین، رومانی، تونس، بولیوی و کلمبیا آرزوی موفقیت کرد.
آقایان ماجدی، معیر، بروجردی، طباطبایی شفیعی، خاجی و رضایی که به ترتیب سفرای جدید ایران در آلمان، رومانی، تونس، بولیوی، چین و کلمبیا هستند نیز با تشریح دیدگاههای خود درباره فرصتهای توسعه روابط با این کشورها، خواستار حمایت رییس جمهوری در انجام مأموریت محوله شدند.
دیدار سفیر جدید ویتنام با رییس جمهور کشورمان
رییس جمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در مسایل بینالمللی به ویژه در سازمان ملل متحد همواره اتفاق آراء داشتند و باید همکاری و همفکری آنها در آینده نیز ادامه پیدا کند.
بر اساس این گزارش حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سهشنبه در دیدار سفیر جدید ویتنام با تجلیل از مبارزه تاریخی مردم این کشور با متجاوزان اظهار داشت: ملت ایران هیچگاه مقاومت و ایستادگی مردم ویتنام در مقابل دشمن را فراموش نمیکنند، چرا که ایرانیان نیز در همان زمان برای دستیابی به استقلال و آزادی و استقرار نظام جمهوری اسلامی با استبداد مبارزه میکردند.
رییس جمهوری همچنین با دعوت از رییس جمهوری ویتنام برای سفر به تهران به منظور گسترش همکاریها، اظهار امیدواری کرد که روابط تهران – هانوی در زمان مأموریت سفیر جدید ویتنام با معرفی امکانات بخش خصوصی دو کشور به یکدیگر، بیش از پیش توسعه و گسترش یابد.
دکتر روحانی تأکید کرد: هیچ مانعی برای توسعه روابط با ایران و ویتنام وجود ندارد.
نگوین هونگ تاچ سفیر جدید ویتنام نیز با تقدیم استوارنامه خود، گفت: دولت ویتنام اهمیت ویژهای برای روابط با جمهوری اسلامی ایران قایل است و توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی میان دو کشور را خواستار است.
سفیر جدید ویتنام ضمن امیدواری نسبت به موفقیت مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 گفت: در سفر به ایران شاهد پیشرفت و توسعه کشور شما بودم و به سختی میتوان تبعات منفی تحریمها را در اقتصاد شما مشاهده کرد و این امر نشان میدهد که اقتصاد ایران بسیار قدرتمند و منعطف است.
وی گفت: در مدت زمان مأموریت در ایران با کمک همکاران ایرانیام، تلاش خواهم کرد تا راهکارهای توسعه مناسبات در عرصههای مختلف را پیدا کرده و زمینه اجرایی شدن توافقات دو جانبه را فراهم کنم.
روابط کشورهای فارسی زبان ، باید در همه عرصه ها توسعه یابد
رییس جمهوری با اشاره به روابط گسترده و صمیمانه سه کشور ایران، تاجیکستان و افغانستان، بر توسعه مناسبات کشورهای فارسی زبان در همه عرصهها تأکید کرد و گفت: پیشرفت هر یک از کشورهای منطقه میتواند منجر به تأمین منافع، توسعه و رفاه آنان شود.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سهشنبه و در دیدار با سفیر جدید تاجیکستان اشتراکات تاریخی و فرهنگی دو کشور را یاد آور شد و گفت: تهران و دوشنبه همواره روابطی گسترده در عرصههای سیاسی ،اقتصادی و فرهنگی داشتهاند و باید با بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود این همکاریها را در همه عرصههای مختلف گسترش دهند.
رییس جمهوری با اشاره به سفر هفته آینده خود به تاجیکستان اظهار داشت: در دیدار دوجانبه مقامات عالیرتبه دو کشور راهکارهای عملیاتی شدن توافقات پیشین بررسی و در اجلاس شانگهای نیز که در دوشنبه برگزار میشود، مسایل و همکاریهای منطقهای مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دکتر روحانی تأکید کرد: زمینههای بسیاری برای همکاری سرمایهگذاران ایرانی و تاجیکی در بخشهای دولتی و خصوصی وجود دارد و باید در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری، ساز و کار و تسهیلات مناسبی برای استفاده از همه ظرفیتهای موجود طراحی شود.
رییس جمهوری همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از استقرار ثبات، صلح و امنیت در تاجیکستان حمایت کرده و خواهد کرد.
نعمتالله امامزاده سفیر جدید تاجیکستان نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه ،وظیفه خود را فراهم کردن زمینه گسترش روابط دوجانبه به ویژه در عرصه اقتصادی اعلام کرد.
سفیر جدید تاجیکستان با اشاره به سفر قریبالوقوع دکتر روحانی به کشورش برای دیدار دوجانبه و شرکت در اجلاس شانگهای اظهار امیدواری کرد که این سفر منجر به توسعه بیش از پیش روابط دو کشور دوست و برادر شود.
نعمتالله امامزاده با بیان اینکه تاجیکستان در سالهای پس از استقلال همواره از حضور و پشتیبانی مادی و معنوی دولت و مردم ایران در توسعه و پیشرفت برخوردار بوده است، گفت: ظرفیتهای بسیاری برای همکاری وجود دارد و ما خواهان بهرهمند شدن از توانمندی ایران در بازسازی کشورمان هستیم.
وی همچنین تسریع در ساخت خط راهآهنی که ایران را به افغانستان، تاجیکستان و چین متصل میکند را موجب رشد سریعتر اقتصاد تاجیکستان عنوان کرد. /924/د102/ج