۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
کد خبر: ۲۱۹۸۲۸
میثاق طلبگی(1)

برنامه‌ریزی صحیح و استفاده بهینه از فرصت‌ها

خبرگزاری رسا ـ استاد مرکز تربیت مدرس حوزه علمیه قم بر برنامه‌ریزی صحیح و استفاده بهینه از فرصت‌ها تأکید کرد و تسلط به زبان‌های انگلیسی و عربی و اطلاع از مباحث سیاسی و فرهنگی روز را مورد نیاز طلاب علوم دینی دانست.
حجت الاسلام احمدي ميانجي مباحثه

حجت‌الاسلام والمسلمین محمود احمدی میانجی، مدرس مرکز تخصصی حدیث در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک فرا رسیدن آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه، تحصیل علوم دینی را پس از واجبات شرعی، بزرگ‌ترین واجب دانست و خواستار اهتمام طلاب به این مسأله شد.

 

وی طلاب علوم دینی را به پیروی از سلف صالح حوزه‌های علمیه توصیه و تصریح کرد: طلاب باید به نقش مشخص حوزه‌های علمیه در نظام اسلامی و در جهان معاصر کنونی به ویژه «جنبش بیداری اسلامی»، بیشتر توجه کنند.

 

این استاد حوزه برنامه‌ریزی صحیح و استفاده بهینه از فرصت‌ها را جزو ضرورت‌های تحصیل مطلوب برشمرد و گفت: هر طلبه اهداف خود را به خوبی تعریف کند و برای درس خواندن برنامه منظم داشته باشد.

 

وی بر کیفیت بخشی به درس خواندن تأکید کرد و افزود: پیش‌مطالعه، پیش‌مباحثه، شرکت در درس، مطالعه پس از درس، مباحثه پس از درس و مباحثه دوره‌ای به تعمیق دروس و پایداری فرایند یادگاری کمک می‌کند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین میانجی خاطرنشان کرد: طلاب حوزه باید سطح یادگیری خود را از دانش، فهم و مدرک به مرتبه کاربرد، تجزیه و تحلیل و ارزش‌گذاری و تئوری‌پردازی برسانند.

 

وی با اشاره به سخنی از حضرت آیت‌الله سیدهادی میلانی که فرموده بودند «ما طلبه‌ها بی‌صاحب نیستیم»، خواستار اعتقاد و باور قلبی طلاب به این نکته مهم شد و گفت: تقویت این باور در طلاب سبب رفتار مسؤولانه آنان می‌شود.

 

حوزه علمیه در همه زمینه‌ها باید زبان روز را بلد باشیم، زبان روز را بلد بودن طلبه به مهارت‌های استفاده از رایانه، اینترنت، فضای مجازی را به خوبی بودند تا بتواند در سطح گسترده‌تری از جامعه تأثیر بگذارد.

 

استاد مرکز تربیت مدرس حوزه علمیه قم در ادامه اهمیت رسانه و فضای مجازی را یادآور شد و تسلط به زبان‌های انگلیسی و عربی و اطلاع از مباحث سیاسی و فرهنگی روز را مورد نیاز طلاب خواند که باید مورد توجه آنان قرار گیرد.

 

وی همچین با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر مسأله میثاق طلبگی، اظهار داشت: زهد جزو فرهنگ حوزه به شمار می‌رود؛ زهد به معنای نداشتن نیست بلکه به معنای دلبستگی نداشتن و وابسته نبودن است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین میانجی با بیان اینکه زهد در حوزه یک ارزش است، از دنیاطلب نبودن، تمایل به دنیا نداشتن و ریاست طلب نبودن به عنوان فرهنگ نانوشته حوزه نام برد و گفت: میثاق طلبگی دوری از شهرت است.

 

وی با اشاره به آیات«وَمَن یَتَّقِ اللَّـهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَ‌جًا وَیَرْ‌زُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ» و همچنین «وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا»، ابراز کرد: طلاب علوم دینی باید وظیفه‌مدار باشند، بر خدا توکل کنند و جهادی درس بخوانند./920/ت302/ی

ارسال نظرات