۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۱
کد خبر: ۲۲۰۰۶۳
میثاق طلبگی(4)

مشورت با نخبگان حوزه اولویت تحصیلی طلاب جدید باشد

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی انس با قرآن و روایات را تضمین کننده میثاق طلبگی عنوان کرد و از طلاب جدیدالورود خواست با مشورت نخبگان، نقشه یکساله و چند ساله برای آینده تحصیلی خود ترسیم کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمين عبدالکريم بهجت‌پور

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه از طلاب خواست با چشم باز و مشورت نخبگان، نقشه یکساله و چند ساله برای آینده تحصیلی خود ترسیم کنند.

 

وی با بیان این که طلاب جدید باید بدانند چه انتظاراتی از آنان می‌رود و در آینده چه مسؤولیتی به عهده آنان خواهد بود، گفت: تعمیم و اجرای یک برنامه مناسب درسی نیاز به مشورت با بزرگان و نیکان حوزه دارد.

 

دوری از برنامه‌های غیرمرتبط با دروس حوزه

 

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: طلاب برای رسیدن به ابعاد معرفتی و دانشی حوزه که بسیار گسترده است، عجله نکنند و با پیگیری دانش‌هایی که جزو نظام آموزشی حوزه نیست به برنامه‌های آموزشی خود لطمه نزنند.

 

وی طلاب را به مدارا، صبر و تحمل برای رسیدن به اهداف و مقاصد عالیه‌ حوزه توصیه و تصریح کرد: طلاب بدانند که موفقیت در حوزه صبر و تحمل در مطالعه دروس و مباحث صرفی و نحوی را می‌طلبد، نکند به سبب علاقه به بحث‌های جانبی سهم دروس اصلی و پایه‌ای را کم گذارند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور تأمل، دقت و تعقیب شایسته آنچه را که نظام آموزشی حوزه برای تحصیل طلاب تدارک دیده است را ضروری خواند و افزود: نظام آموزشی حوزه تأمین کننده همه نیازی که از یک طلبه می‌رود نخواهد بود و خود طلبه باید بخش‌های تکمیلی را تدارک کند.

 

تکمیل هندسه آموزشی طلاب با مشورت نخبگان

 

وی ادامه داد: طلاب جدید پس از مشورت با مربیان و مدیران دلسوز مدارس و استادان توانا که سال‌ها است نسبت به تربیت طلاب تلاش می‌کنند هندسه آموزشی و معرفتی خود را کامل کنند.

 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه به تبیین میثاق طلبگی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: هیچ طلبه‌ای بدون دانش، اخلاق و عمل به رهنمودهای مطرح شده در کتاب‌های مقدس حوزه نمی‌تواند پرچم اسلام و دین را به دست بگیرد.

 

مرور دائم میثاق طلبگی

 

وی بر مرور دائم میثاق طلبگی تأکید و تصریح کرد: طلاب اگر بار دانش، تقوا و عمل به مبادی و معارف اسلامی را در کنار ترویج و تبلیغ دین به کار بردند می‌توانند به میثاق طلبگی نزدیک شوند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور ادامه داد: طلاب هدفی را که به خاطر آن راهی حوزه شده‌اند هر چند وقت یکبار مرور کنند و بر آن میثاق و عهدی که با خودشان در هنگام ورود به حوزه بسته‌اند استوار بمانند.

 

وی گفت: متأسفانه برخی در ابتدا و با توجه به این میثاق‌های پاک وارد حوزه شدند اما در وسط راه، هدف را گم کرده و به سمت شهرت‌طلبی و جاه‌طلبی رفتند و خواسته‌های دون و پایینی مانند تأمین معاش اولویت آنان شد.

 

قرآن و روایات تضمین‌کننده میثاق طلبگی

 

این استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود نهادینه‌سازی فرهنگ قرآنی در حوزه را زمینه رشد علوم دیگر حوزوی دانست و گفت: بی‌تردید قرآن جامع‌ترین، کامل‌ترین و در دسترس‌ترین فرصت برای تغییر و تحول طلاب است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور تصریح کرد: اگر طلاب در کنار قرآن باشند و همواره با قرآن مأنوس شوند امید آن می‌رود که شخصیت‌های جامع و توانایی در طول خط پیامبران الهی و ائمه اطهار (ع) شکل گیرد.

 

وی گفت: متأسفانه علی رغم تلاش‌های انجام شده باید اعتراف کرد که آن سهمی را که باید به مطالعات قرآنی اختصاص می‌دادیم ندادیم و حق آن سهمی که باید صرف تمرکز طلاب به شکل فردی، علمی، تحقیقی و با روش‌های دقیق در حوزه‌های علمیه می‌شد، ادا نشده است.

 

این پژوهشگر علوم قرآنی در این زمینه با بیان این که یک نظام آموزشی باید جوابگوی همه ابعاد باشد، پیشنهاد کرد که طلاب تمرکز، تدبر و دقت نظر در عبارت‌های آیات و روایات را در دستور کار خود قرار دهند و با مشورت متخصصان امر به این حوزه‌ها ورود پیدا کنند.

 

تدبر در قرآن زمینه‌ساز رشد علمی طلاب

 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تأکید کرد: طلاب بدانند اگر بخشی از وقت خود را به مطالعه و تدبر در قرآن اختصاص دهند و با نور قرآن مأنوس شوند، سرعت طی و تحول شخصیت آنان نسبت به طلابی که صرفا در دروس رسمی سرمایه‌گذاری می‌کنند،‌ چند برابر خواهد شد.

 

وی افزود: انس با متن قرآن و متن روایات غیر فقهی (حوزه‌های عقایدی، اخلاقی و اجتماعی) پایداری میثاق طلبگی را برای طلاب جدید رقم می‌زند، سقوط این افراد به ندرت اتفاق می‌افتد و می‌توانند راه درست را به خوبی پیدا کرده و در آن بمانند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم که درباره قسم شیطان مبنی بر فریب بندگان ناخالص خدا سخن می‌گوید، اظهار داشت: طلاب جدید که وارد حوزه‌های علمیه شده‌اند باید نیتشان را در این زمینه خالص کنند و بدانند که تنها مخلصان هدف را گم نخواهند کرد.

 

وی تصریح کرد: طلبه‌ها با اخلاص و نیت پاک قدم در راه تحصیل علوم دینی بگذارند، پای انگیزه‌های پاک خود بمانند و دعای «رَّبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّی مِن لَّدُنکَ سُلْطَانًا نَّصِیرًا» را مرتب بخوانند تا از گمراهی‌های بنیان برکن نجات یابند./920/ت301/س

ارسال نظرات