۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۴
کد خبر: ۲۲۲۰۷۸
آیت‌الله تسخیری:

دشمن به دنبال جلوگیری از نقش آفرینی اسلام در تمدن بشری است

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله تسخیری با اشاره به توطئه‌های دشمنان علیه امت اسلامی، از بین بردن فرهنگ و موجودیت اسلام را از جمله اهداف آنها دانست و گفت: دشمنان می‌خواهند نقش اسلام و مسلمانان را از مسیر تمدن بشری حذف کنند.
آيت‌الله تسخيري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد علی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام شامگاه امروز در نخستین نشست علمی هم اندیشی مذهبی که با حضور علما و اندیشمندان جمهوری اسلامی ایران و اندونزی در پژوهشگاه مطالعات تقریبی برگزار شد، هدف از تشکیل این‌گونه نشست‌ها را بررسی چالش‌های جهانی علیه امت اسلام دانست.

 

وی گفت: در این‌گونه نشست‌ها باید یادآوری کنیم که نقش علما در مقابله با این چالش‌ها بزرگ چیست؛ این چالش‌ها فرهنگ و حتی وجود جامعه اسلامی را هدف قرار داده‌ تا نقش اسلام و مسلمانان را از مسیر تمدن بشری حذف کنند.

 

مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام با اشاره به روایت پیامبر(ص) «علمای امت وارثان انبیا هستند» حکومت، قضاوت، تبلیغ، هدایت و فتوا دادن را از جمله شؤون علما برشمرد و بیان داشت: بسیار روشن و واضح است که اسلام نقش نخست را در جامعه به علما می‌دهد؛ در حقیقت علما تمام شؤون انبیا را وارث بوده و قائم مقام این بزرگواران در جامعه هستند.

 

وی افزود: به تفصیل نیز می‌دانیم که اسلام برای علما شأن حکومت، قضاوت، تبلیغ، هدایت و فتوا دادن را قرار داده است.

 

آیت‌الله تسخیری با اشاره به آیه «إِنَّا أَنزَلْنَا التَّوْرَاةَ فِیهَا هُدًی وَنُورٌ یَحْکُمُ بِهَا النَّبِیُّونَ الَّذِینَ أَسْلَمُواْ لِلَّذِینَ هَادُواْ وَالرَّبَّانِیُّونَ وَالأَحْبَارُ بِمَا اسْتُحْفِظُواْ مِن کِتَابِ اللّهِ » اظهار داشت: این آیه شریفه نشان می‌دهد حکومت جامعه اسلامی بر عهد انبیا است؛ پس از انبیا ربانیون که به اوصیا معین گفته می‌شود این شأن را دارا هستند؛ در مرحله سوم نیز علما به عنوان حاکمان امت اسلامی بیان می‌شوند.

 

وی یادآور شد: هر سه طایفه انبیا،‌ اوصیا و علما در خصصیه حفظ کتاب الله و شریعت الهی با یک دیگر شریک بوده و باید آنها را در جامعه اجرا کنند، با نظارت این بزرگواران جامعه اسلامی مسیر تعالی خود را با اجرایی احکام الهی طی می‌کند.

 

مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام انبیا را نخستین افراد عالم به شریعت الهی خواند و گفت: پس از انبیا اوصیا ایشان و پس از اوصیا نیز افراد عالم و عامل به شریعت هستند، علما نیز از راه علم شاهد اجرایی احکام الهی در اجتماع هستند.

 

وی ادمه داد: طبیعی است قضاوت، تبلیغ و فتوا دادن نیز باید از سوی فرد عالم به شریعت صورت گیرد، این کارها وظیفه علما بوده و فرد دیگری جز عالم نمی‌تواند این کارها را انجام دهد؛ البته عالم باید تنها از خدا ترسیده، صریح و قوی باشد، از فشارها نیز نهراسد.

 

آیت‌الله تسخیری خواستار تشکیل جلسات مشترک میان علمای جهان اسلام برای حل مشکلات شد و گفت: افزون‌بر تهاجمات عظیم خارجی علیه امت، نقطه ضعف‌های زیادی نیز در داخل مسلمانان وجود دارد.

 

وی تأکید کرد: علمای جهان اسلام باید با یک دیگر جلسه مشترک داشته و به بررسی مشکلات و ارائه راه‌حل‌ها بپردازند؛ یکی از فلسفه‌های حج نیز ملاقات مسلمانان با یک دیگر و مطرح کردن مشکلات و راه‌حل‌های آن است.

 

مشاور مقام معظم رهبری در پایان سخنان از حضور علما اندونزی در شهر مقدس قم ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدواریم در این جلسات به نتایج خوبی در کمک به امت اسلام و مقابله با چالش‌ها برسیم./993/پ202/ج

ارسال نظرات