۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۴
کد خبر: ۲۲۴۲۶۲
امام جمعه بابل:

شکستن استکبار درونی انسان مهم ترین ثمره دعا است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه بابل ، نخستین برکت دعا را اتصال انسان با پروردگار متعال بیان و گفت: یکی از ثمرات دعا این است که استکبار درونی انسان را می شکند و جای تأسف است که به دلیل وجود استکبار در درون برخی انسان ها دعا در زندگی آنها نقشی ندارد.
امام جمعه بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام مجتبی روحانی، امام جمعه بابل امروز در ادامه سلسله مباحث سبک زندگی دینی به موضوع فرهنگ روابط اجتماعی به جایگاه دعا و سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و گفت: دعا یکی از جلوه های معنوی در ارتباط انسان با پروردگار است، دعا می تواند در کمالت انسان و جلب برکات الهی اثر گذار باشد و در آیات و روایات ما بسیار بر برکات دعا اشاره شده است.

 

وی نخستین برکت دعا را اتصال انسان با پروردگار متعال بیان و تصریح کرد: یکی از ثمرات دعا این است که استکبار درونی انسان را می شکند و جای تأسف است که به دلیل وجود استکبار در درون برخی انسان ها دعا در زندگی آنها نقشی ندارد.

 

مسؤول مدرسه علمیه خاتم الانبیاء بابل با اشاره به آیه 60 سوره مؤمنون خاطرنشان کرد: انسان هایی که استکبار سراسر وجود آنها را فرا گرفته است در مقابل خداوند خاشعانه و متضرعانه حاضر نمی شوند و به وعده خداوند در قیامت از رو به آتش جهنم خواهند افتاد.

 

وی دعا را نشان دهنده ابراز نیاز به درگاه الهی بیان کرد و گفت: انسان با دعا نیاز خود را به خداوند ابراز می کند و به درگاه الهی متضرعانه خواستار اجابت از سوی پروردگار می شود.

 

حجت الاسلام روحانی به راهکار هایی برای اجابت دعا نزد پروردگار متعال اشاره کرد و گفت: نخستین راهکار در دعا کردن این است که انسان باید به رابطه خود با پروردگار متعال توجه کند و جایگاه خود را در مقابل پروردگار متعال بداند.

 

مسؤول شورای فرهنگ عمومی شهرستان بابل با بیان این که دعا دارای مقدمه ای است، افزود: مقدمه دعا کردن معرفت پرودگار است و در کنار شناخت رابطه خود با پرودگار را تنظیم کند.

 

وی با استناد به آیه 188 سوره اعراف در خصوص حقیقت دعا خاطرنشان کرد: این بنده است که محتاج پرودگار بی نیاز است و لذا انسان باید به گونه ای  نیاز خود را به خداوند اعلام کند که به اجابت نزدیکتر باشد.

 

استاد حوزه علمیه بابل به شیوه دعا کردن  و متن دعای ائمه معصومین(ع) اشاره کرد و افزود: بزرگان دین به گونه ای دعا را در محضر الهی قرائت می کردند که انگار در محضر ایشان حاضرند و از با همه وجود ابراز نیاز می کردند.

 

وی ادامه داد: انسان اگر با عرفان در مقابل پروردگار بنشیند و یک بار از اعماق وجود و بر زبان یا رب بگوید یقین بداند که خدای متعال به او توجه می کند.

 

حجت الاسلام روحانی مقدمه دیگر دعا را بیان عظمت الهی بیان و تصریح کرد: اگر کسی می خواهد دعا کند باید عظمت خدای متعال را به زبان بیاورد و به این حقیقت با زبان اقرار کنند.

 

مسؤول حوزه علمیه خاتم الانیاء بابل افزود: شکر به درگاه الهی به خاطر نعمت های خداوند و اقرار به این نعمت ها سومین مقدمه برای دعا کردن است.

 

امام جمعه بابل با بیان این که برخی موانع موجب اجابت دعا از سوی پرودگار می شود، گفت: با استناد به روایات از ائمه برخی از گناهان مانع برآورده شدن دعا ها می گردند که انسان باید ضمن توبه از این گناهان اثرات آن را از بین ببرد.

 

وی ادامه داد: شقاوت و سنگدلی بنا بر برخی روایات مانع استجابت دعا و برآوردن شدن خواسته انسان از خداوند می شود و به همین دلیل انسان باید ان دسته از آفت های روحی را در خود از بین ببرد.

 

امام جمعه بابل یکی از ثمرات دعا کردن را زلال کردن روح و جان و احساس سبکی روحی بیان و خاطرنشان کرد: دعا موجب شستشوی روحی انسان از زنگار گناهان و هوای نفس می شود و به انسان جان تازه ای می بخشد/1313/پ202/ب1

ارسال نظرات