گزارشی از نخستین نمایشگاه اهواز درگذر تاریخ
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، نمایشگاه اهواز در گذر تاریخ همزمان با دهه ولایت برای نخستین بار با هدف بررسی فعالیت های تاریخی، فرهنگی و علمی بزرگان و مبارزه های مردم خوزستان در برابر تهاجم بیگانگان در اهواز برگزار شد.
بر اساس این گزارش نمایشگاه 42 غرفه ای اهواز در گذر تاریخ که در سالن شهدای کارگر شهرداری اهواز واقع در خیابان انقلاب منطقه کمپلو، با حضور آیت الله کعبی، مدیر کل صدا و سیما، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و دیگر مسؤولان استانی در تاریخ 13 مهرماه سال جاری افتتاح شده و همچنان نیز به فعالیت خود ادامه می دهد.
22 غرفه از این نمایشگاه مربوط به تاریخ تشیع و دستاورد های علمی بزرگان این استان بوده که در آن ها می توان نام بزرگان و علمای استان و فعالیت علمی و ادبی آن ها را مشاهده کرد.
غرفه نخست این نمایشگاه مربوط به اثرهای تاریخی دانشمندان خوزستان در قرن 1 تا 3 هجری بوده که می توان نام بزرگانی همچون علی ابن مهزیار اهوازی، دعبل خزاعی، ابو عبدالله عبادانی، حسین ابن سعید اهوازی، احمد ابن محمد اهوازی به همراه نام اثرهای گرانقدر این دانشمندان و دیگر دستاوردهای علمی آن ها را مشاهد کرد.
غرفه 2 مربوط به آثار تاریخی بزرگان خوزستان در طول قرن های 4 تا 6 هجری بوده که نام قاضی ابوالقاسم اهوازی، علی ابن عباس اهوازی، شیخ احمد نجاشی اهوازی و حسن ابن عبدالرحمن به همراه تصویر هایی از سکه های دوره مشعشعیان در این غرفه دیده می شود.
غرفه 3 نمایشگاه اهواز درگذر تاریخ مربوط به دستاوردهای علمی بزرگان خوزستان در طول قرن های 9 تا 12 هجری بوده که می توان اثرهای دانشمندان این دوره همچون عبدالله ابن حسین شوشتری، محمد ابن نصار هویزی، سید عبدالله ابن حیدر ابن محمد جزایری و شیخ علامه مساعد ابن حسن هویزی را در آن مشاهده کرد.
همچنین غرفه های در این نمایشگاه وجود دارد که تصاویری از حرکت ضریح امام حسین(ع) از خوزستان به سوی عراق را به نمایش می گذارد.
معرفی سکه های رایج دوره مشعشعیان در غرفه «مسکوکات»
در این غرفه تصاویری از سکه های رایج دوره مشعشعیان در خوزستان به نمایش گذاشته شده که عبارت «علی ولی الله» و دیگر عبارت های مربوط به ائمه اطهار و شعار توحیدی «لا اله اله الله» که نشان دهنده شرایط دینی حاکم بر آن دوره بوده بر روی این سکه ها نقش بسته است.
همچنین این سکه ها شرایط فرهنگی و اقتصادی دوره مشعشعیان را نیز به خوبی به نمایش می گذارد.
در بخش دیگری از این نمایشگاه غرفه ای وجود دارد که دستاوردهای علمی دانشمندان وبزرگان خوزستانی در قرن های 13 هجری را به نمایش گذاشته که در میان آن ها می توان نام خلف ابن عبدالمطلب، جعفر ابن عبدالله خلفی، عزالدین جامی، علی ابن عبدالله مشعی نویسنده کتاب «الرحله الملکیه» را مشاهد کرد.
در غرفه مستبصران، تصاویری از شخصیتهای بزرگی که به مذهب تشیع گرویدند همچون دکتر تیجانی به نمایش گذاشته شده است.
پاسخ به ادعای تحریف قرآن در غرفه پاسخ گویی به شبهه ها
غرفه پاسخ گویی به شبهه ها در این نمایشگاه آثار بزرگان دین در رد ادعا های دروغین برخی فرقه ها را به نمایش می گذارد.
در غرفه پاسخ گویی به شبهه ها به ادعای تحریف قرآن پاسخ داده شده و دلیل های پرداخت خمس شیعیان نیز به ارائه شده است.
بر اساس این گزارش در غرفه جهاد عشایر این نمایشگاه، تصاویر شهدای شهرستان اهواز در مقابله با تهاجم انگلیس برای بازدید کنندگان به نمایش گذاشته شده است.
از این شهدا می توان به شهید حضر ابن عباس اصبوحی، شهید حسن ابن جبر و شهید غضبان البنه، اشاره کرد.
معرفی تاریخچه ننگین وهابیت از زبان بزرگان دین در غرفه «تاریخچه وهابیت»
در غرفه تاریخچه وهابیت برخی از فتاوا و سخنان بزرگان دینی کشور همچون آیت الله صافی گلپایگانی و آیت الله مکارم شیرازی در معرفی این فرقه منحرف ارائه شده است.
همچنین در این غرفه فتواهایی از فرقه منحرف وهابیت همچون حرام بودن خوردن گوجه، سمبوسه و حرام بودن درود بر پیامبر به نمایش گذاشته شده است.
در بخش دیگری از این غرفه اقدامات جذبی فرقه وهابیت و شبکه های آن ها همچون شبکه وصال فارسی، و همچنین تصاویری از علمای که از سوی این فرقه به شهادت رسیدند به نمایش گذاشته شده است.
در غرفه 2 معرفی وهابیت، تصاویر از علمای اهل تسنن مخالف با اقدامات وهابیت به نمایش گذاشته شده که نام عبدالناصر جبری، حسن شافعی مشاور ارشد الازهر در میان آن ها است.
همچنین در غرفه ای دیگر جنایت های سازماندهی شده داعش به همراه وهابیت به نمایش گذاشته شده است.
در این غرفه تاریخچه داعش، واکنش های گروهای اسلامی به این گروه منحرف، عقاید و افکار و ناکارامدی در اداره دولتی شهرهای تحت اشغال دیده می شود.
فتاوای رهبر معظم انقلاب در غرفه «وحدت اسلامی»
در غرفه وحدت اسلامی فتواهای رهبر معظم انقلاب به همراه فتواهای از دیگر علما همچون آیات مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی، سیستانی، وحید خراسانی و محمد سعید حکیم درباره هوشیاری مسلمانان، منع اهانت به اصحاب و ضرورت وحدت مسلمانان برای بازدیدکنندگان به نمایش گذاشته شده است.
گفتنی است، این نمایشگاه به همت کانون بسیج مسجد الزهرا در اهواز برگزار شده و تا 22 مهرماه سال جاری نیز برپا خواهد بود./9452/پ201/ب2