روزانه 5 هزار زائر رضوی میهمان امام هشتم

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، قدمت پذیرایی از زائران حضرت رضا(ع) در مهمانسرای حرم مطهر رضوی مریوط به سالهای قبل از قرن نهم هجری قمری بوده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آستان قدس رضوی در نهایتِ سعی وتلاش و با توجه به رعایت غبطهی وقف، صیانت از موقوفات را در دستور کاری خود قرار داده و درجهت تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، در کنار اجرای برنامههای اقتصادی، فرهنگی و معنوی، نقش مهمی را در ارائهی خدمات مطلوب به عاشقان و زائران بارگاه ملکوتی ثامنالائمه، ایفا کرده است و توجه ویژهای به پذیرایی از زائران و میهمانان حضرت رضا(ع) معطوف داشتهاست.
بهرهمندی روزانه 5هزار زائر رضوی از مهمانسرای حضرت رضا(ع)
پذیرایی از زائران در مهمانسرای حضرت رضا (ع) همه روزه در ایام مختلف سال انجام میشود که در ایام خاص همچون دهه کرامت و دهه ولایت و همچنین ایام سوگواری محرم و صفر تعداد مدعوین به بیش از 7 هزار نفر در وعده ناهار روزانه افزایش مییابد.
دعوتنامه مهمانسرای حضرت رضا(ع) هر روز به صورت قرعه کشی سیستمی انجام شده و توسط نمایندگان معاونت اماکن متبرکه و امور زائرین آستان قدس رضوی در مکانهای اقامتی (هتل، مهمانپذیر، سوئیتها و درایام تابستان در مدارس، حسینیهها و ایام خاص در کمپها، راه آهن و فرودگاه در بین زائران توزیع میشود.
همچنین این مجموعه رفاهی پذیرایی از زائرانی که به صورت ویژه و خاص به حرم مطهر رضوی مشرف میشوند از جمله دانش آموزان شهرستانی و مناطق محروم، دانشجویان، سالمندان، خانوادههای معظم شهدا، بیماران خاص، نابینایان، ناشنوایان، مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد و کارکنان ارگانهای مختلف دولتی را برعهده دارد.
پذیرایی از زائران در ایام ویژه و مناسبتهای خاص
در ایام ویژه و مناسبتهای خاص با توجه به برگزاری مراسمهای مختلف پذیرایی ویژهای در حرم مطهر رضوی و حسینیه امام رضا(ع) توسط پرسنل و نیروهای اداره مهمانسرا انجام میشود.
در ایام دهه کرامت رضوی و دهه ولایت به مناسبت اعیاد قربان و غدیر پذیرایی صبحانه و ناهار در مهمانسرای حضرت انجام میشود که در دهه ولایت از دانش آموزان مدارس امام رضا(ع)، مددجویان، ایثارگران و دانشجویان سادات در وعدههای صبحانه، ناهار و شام پذیرایی صورت میگیرد.
همه ساله در ایام ولادت باسعادت حضرت علی(ع) نیز مراسم معنوی و پرفیض اعتکاف در حرم مطهر رضوی در مسجد جامع گوهر شاد برگزار و با عنایات خاص تولیت آستان قدس رضوی، امکانات پذیرائی برای معتکفان فراهم میشود.
همچنین در این ایام بسته بندی غذای گرم، افطاری و بستههای متبرک دیگر برای پذیرایی از زائران انجام میشود.
همچنین در اعیاد شعبانیه (سوم شعبان و نیمه شعبان) نیز پذیرایی از مدعوین در جهت عمل به موقوفههای دو واقف صاحب دیوان و مرحوم حسین حجاری زنجانی در تالار تشریفات آستان قدس رضوی انجام میشود.
هر ساله در ماه مبارک رمضان پذیرایی از مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در وعده افطار در صحن هدایت حرم مطهر رضوی انجام می شود که روزانه بیش از 12000 نفر از مجاورین از سفره با برکت این امام رئوف بهره مند میشوند و این یکی از بزرگترین فعالیتهای مهمانسرا در طول سال محسوب میشود.
دعوتنامههای طرح اکرام رضوی توسط نمایندگان آستان قدس رضوی در مناطق مختلف شهر مشهد و درب منازل مجاوران توزیع میشود.
طرح اکرام رضوی در ایام ماه مبارک رمضان همه روزه در صحن هدایت با فعالیت نیروهای خدمتیار مهمانسرا اجرا میشود.
تعداد نیروهای شرکت کننده در این طرح به طور میانگین روزانه 180 نفر است که وظیفه آماده نمودن غذا، بسته بندی و سفره آرایی افطار روزه داران را بر عهده دارند.
مهمانسرای حضرت رضا(ع) در دهه آخر صفر نیز با ایجاد پایگاههای استقبال از زائرین پیاده در مبادی ورودی شهر مشهد به صورت شبانه روزی پذیرای زائران حضرت رضا(ع) بوده و پذیرایی از زائران و خدام و کارکنان آستان رضوی را براساس وقف نامههای دو موقوفه مهدی قلی خان و مرحوم غراب را اجرا میکند.
در ایام سوگواری محرم و صفر نیز پذیرایی از هیئات مذهبی در مهمانسرا انجام شده و همچنین از مدعوین حسینیه امام رضا(ع) نیز در دهه اول محرم و دهه آخر صفر در قالب بسته بندی غذای گرم در وعده شام به تعداد حدود 8 هزار انجام میشود.
سنتی بودن طبخ غذا در مهمانسرا
اقلام و مواد اولیه مهمانسرای حضرت رضا(ع) تهیه و برای طبخ غذا در اختیار این مجموعه قرار میگیرد که این اقلام مصرفی برای تهیه غذای روزانه پس از تهیه توسط خدمتیاران خواهر اداره مهمانسرا تمیز و آماده طبخ شده و به آشپزخانه مهمانسرا منتقل میشود.
لازم به ذکر است طبخ غذا در مهمانسرا با استفاده از تجهیزات و امکانات صنعتی انجام میشود که یکی از مزایای پخت غذا در مهمانسرای حضرت رضا(ع) بحث سنتی بودن آن است./1308/پ203/ب