توسعه اقتصادی برخلاف آنچه انتظار می رفت سبب کاهش جمعیت کشور شد
وی افزود: تربیت فرزندان یک موضوع بسیار کلیدی است که باید در این مسیر گام برداریم، زیرا افزایش زاد ولد به تنهایی نمی تواند مشکلات موجود را حل کند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: هر ساله سازمان ملل گزارش توسعه انسانی واقعی را تقسیم بندی میکند و شعار اصلی آن این است که مردان و زنان ثروتهای واقعی هر ملت را تشکیل می دهند و این جمعیت است که سبب فقر نمیشود بلکه جمعیت سبب افزایش تولید میشود و این منابع انسانی پایه اصلی ثروت ملتها را تشکیل میدهد.
حجت الاسلام سقای بیریا با بیان این که سرمایه هر کشور منابع انسانی آن جامعه هستند، تصریح کرد: در هر کشوری این نیروهای انسانی هستند که توسعه اقتصادی را جلو میبرند و کشوری که نتواند مهارت ها و دانش مردم را توسعه دهد با مشکلات بسیار زیادی روبه رو می شود.
این استاد حوزه علمیه، ساختار جمعیت را دارای دو بعد دانست و افزود: در هر کشور دو نوع ساختار جمعیتی وجود دارد دسته اول گروهی هستند که با افزایش بیرویه جمعیت روبرو هستند و گروه دیگر با کاهش رشد جمعیت و رشد منفی هستند.
حجت الاسلام سقای بیریا تصریح کرد: اگر ساختار جمعیت یک کشور متعادل نباشد مسائل گوناگونی به وجود میآید و بنابراین نه جمعیت زیاد خوب است و نه کمبود جمعیت، که بدین منظور باید اقدامات جدی صورت گیرد.
وی با بیان این که اکنون یکی از عواملی که سبب کاهش جمعیت شده است مسأله فرهنگی است، بیان کرد: اکنون تفکری که در بین جامعه رایج است در زمینه مباحث اقتصادی است و این در حالی است که رشد اقتصادی سبب آمادگی کشور در زمینه هزینه می شود با این وجود رشد اقتصادی سبب کاهش جمعیت شده است.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: یکی از آسیب شناسیهایی که به تازگی صورت گرفته این است که پس از انقلاب تاکنون نیم درصد رشد جمعیت افزایش پیدا کرده است و از 2.6 به3.2 ارتقا یافته است.
حجت الاسلام سقای بیریا به طرح کاهش جمعیت که در سال 68 مصوب شد اشاره کرد و گفت: در آن زمان که این طرح مطرح شد گفتند که جمعیت ایران اگر به بالای80 میلیون نفر برسد چه کسی میخواهد جوابگو باشد؟.
وی با اشاره به این که در سال 71 تفکرات غلطی در خصوص افزایش جمعیت رخ داد، گفت: در آن زمان به همین خاطر بحث کنترل جمعیت مطرح شد و این در حالی است که آن زمان فقط نیم درصد به جمعیت اضافه شده است و آن چیزی که سبب تصویب قانون خانواده شده بود این بود که رشد جمعیت خانوادهها شروع شده بود.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که اکنون مسأله اقتصادی سبب شروع کاهش جمعیت شده است، خاطرنشان کرد: حرکت به سمت توسعه اقتصادی و تنظیم خانواده، فقط رشد جمعیت را تشدید میکند. ما قبل از انقلاب هم تنظیم خانواده داشتیم اما موفق نبوده است.
وی اضافه کرد: شاخص های توسعه انسانی، اقتصادی و اجتماعی نسبت به اول انقلاب رشد پیدا کرده است، برای حفظ تعادل جمعیت که تاکنون غفلت کرده ایم و باید از اکنون به فکر آن باشیم و باید در همین راستا سازمانی برای آن ترسیم شود. در صورتی که مطالعات جمعیتی احتمال خارج شدن از حالت تعادل خودرا نشان دهند سیاستها جمعیتی باید اعلام شود.
وی درباره تشکیل دفتر افزایش جمعیت در ایران گفت: یکی از خواسته های سازمانهای بین المللی این بود که ما چنین مرکزی را در ایران نداشته باشیم و ما نیز تاکون در این عرصه گام های موثری را برنداشته ایم.
حجت الاسلام سقای بی ریا افزود: ما در ایران سازمانی نداریم که نسبت به کاهش جمعیت هشدار دهد و علت آن هم این است که کشورهای غربی در کشور ما جولان داده اند و این یکی از نقاط ضعف اصلی ما در این عرصه است.
لازم به ذکر است همایش دو روزه «تبلیغ و جمعیت» که به همت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور مبلغان وخطبای محوری کشور در مشهد آغاز شده بود، صبح امروز به کار خود پایان داد./930/د102/ب5