۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۵
کد خبر: ۲۲۷۱۰۸
مدیرکل پژوهشی دانشگاه امام صادق:

آسیب‌شناسی عزاداری در رسانه‌های دگراندیش انحرافی است

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع)، مطرح کرن بحث آسیب‌شناسی عزاداری در رسانه‌های زنجیره‌ای دگراندیش را مسأله‌ای انحرافی و برخاسته از جریان‌ روشنفکری غیردینی خواند و گفت: وظیفه اصلی رسانه پرداختن به بحث حق و باطل و عبرت‌های عاشورا است.
آسیب‌شناسی عزاداری در رسانه‌های دگراندیش انحرافی است

حجت‌الاسلام علی جعفری مدیر کل پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به شروع ماه محرم و ایام عزاداری امام حسین(ع) گفت: مطرح کردن بحث آسیب شناسی عزاداری در رسانه‌های زنجیره‌ای دگراندیش، همزمان با شروع محرم، مسأله‌ای انحرافی و برخاسته از جریان روشنفکری غیر دینی است زیرا عزاداری محرم کمترین آسیب‌های اجتماعی را دارد که از سوی برخی از رسانه‌ها با هدف خاصی بزرگنمایی می‌شود.

 

وظیفه اصلی رسانه پرداختن به بحث حق و باطل و عبرت‌های عاشور است

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: این که روزنامه‌ها و رسانه‌های زنجیره‌ای با نزدیک شدن محرم به جای پرداختن به مسائل اصلی حق و باطل و عبرت‌های عاشورا بحث آسیب‌های عزاداری را مطرح می‌کنند مورد مناقشه و سؤال است که بعد از دوم خرداد به صورت گسترده و رسانه‌ای شروع شد.

 

حجت‌الاسلام جعفری، همنشین کردن آسیب‌ها و محرم را اشتباه خواند و ابراز کرد: علما و بزرگان دینی در این زمینه مباحث تفصیلی داشته‌اند که وظیفه اصلی رسانه پرداختن به بحث حق و باطل و عبرت‌های عاشورا است.

 

وی با بیان این که محرم و صفر، اسلام را زنده نگه داشته است تأکید کرد: هیچ برنامه‌‌ای خالی از اشکال نیست از این‌رو عزاداری محرم نیز ضعف‌هایی داشته که با پیگیری علما و بزرگان بدون سیاه نمایی و غفلت از اصل موضوع تا حدودی برطرف شده است.

 

رهبر معظم انقلاب مقتل خوانی را تأکید می‌کنند

عضو هیات علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) به بیانات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره محرم اشاره و تصریح کرد: عزاداری که امام خمینی(ره) تأیید و توصیه کرده‌اند عزاداری سنتی بود و رهبر معظم انقلاب بعدها با تأکید بر عزاداری سنتی، مقتل خوانی را نیز سفارش کردند.

 

این استاد دانشگاه، مقتل خوانی را مستند خوانی دانست و خاطرنشان کرد: بیان کردن واقعه عاشورا بر اساس مقاتل و مستندات تاریخی در کنار آداب و سنت‌های ایرانی سبب شده است که اسلام زنده بماند.

 

وی معرفی کتب فارسی در زمینه محرم را ضروری خواند و گفت: معرفی منابع تاریخی به زبان فارسی سبب دانش افزایی، کسب معرفت و تبلیغ محرم است که عاشورا بیشتر از ترویج و تبلیغ به اطلاع رسانی نیاز دارد.

 

معاون آموزشی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) به روشنگری‌های رهبر معظم انقلاب در زمینه حق و باطل اشاره و تصریح کرد: موضوع اصلی محرم حق و باطل است و نباید شأن آن را با بحث‌های حاشیه‌ای پایین بیاوریم چنان که به جای پرداختن به دشمن اصلی یعنی آمریکا به مسائل دیگر توجه کنیم.

 

این استاد دانشگاه، وهابیت را نماینده آمریکا و رژیم صهیونیستی برای نابود کردن مکتب تشیع خواند و افزود: آمریکا برای نابود کردن گفتمان عاشورا و شعار «هیهات مناالذله» شیعه از گروه‌های تکفیری بهره برداری می‌کند که شیعیان نباید از نگاه بین‌المللی و جهانی عاشورا غفلت کنند.

 

شیعه باید از زبان بین‌المللی عاشورا برای رسوا کردن استکبار جهانی استفاده کند

وی راهپیمایی اربعین را جهانی دانست و تأکید کرد: شیعه باید از زبان بین‌المللی عاشورا برای رسوا کردن استکبار جهانی استفاده کند و جریانات جهانی همانند همایش شیرخوارگان حسینی را به راه بیاندازد.

 

مدیر کل پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع)، گریه بر امام حسین(ع) را تسکین دهنده آلام بشریت عنوان کرد و گفت: گریه بر امام حسین(ع) سبب رشد شعور، عاطفه و آرامش است و این اشک بر ارزش‌ها باید جهانی شود و دنیایی که به هر حادثه و واقعیتی می‌خندد گریه بر امام حسین(ع) و آرمان‌های انسانی را بشناسد.

 

وی با اشاره به سرعت تحولات در جهان اعلام کرد: مراقب جریان روشنفکری و سکولار در کشور باشیم که برای جلوگیری از انتقال ارزش‌های عاشورا ما را به خودمان مشغول نکند.

 

حجت‌الاسلام جعفری به رابطه عمیق عاطفی در کربلا اشاره کرد و افزود: در دنیای امروز عواطف کم شده در صورتی که در عاشورا ارتباطات عاطفی شدیدی حاکم بوده است که در هر فرهنگ و مذهبی می‌تواند مظهر و نماد قرار بگیرد./908/ت301/ی

ارسال نظرات