دغدغه در موضوعات فرهنگی یکی از شاخص های مدیر فرهنگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، احمدی، مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در نشست تخصصی معاونت فرهنگی این وزارتخانه که با حضور مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور در تبریز همراه بود، اظهار داشت: سالانه چهار مدیرکل موفقیت استانی معرفی و مورد تجلیل قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه عملکرد تمامی استانها مورد تحلیل و بررسی مرکز قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: هر کشوری که فرهنگ غالب جهانی را در اختیار داشته باشد، می تواند حرف خود را در سراسر دنیا القاء کند، این نشان می دهد که جایگاه فرهنگ بسیار ارزشمندتر از قدرت نظامی است.
احمدی با تأکید بر اینکه تناسب میان ماهیت شغلی و ماهیت شاغل لازمه فعالیت در عرصه فرهنگی است، گفت: مدیر فرهنگی دارای سه شاخص مهم است، مدیر فرهنگی کسی است که به صورت مستقیم با فعالیت ها و برنامه های فرهنگی درگیر بوده و کارشناس در یکی از عرصههای فرهنگی و هنری باشد.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سومین شاخص یک مدیر فرهنگی این است که دلبستگی و دغدغه در موضوعات فرهنگی داشته باشد، ارزیابی وزارتخانه از مدیران کل استانی نیز بر اساس این سه شاخص خواهد بود.
وی ویژگی های مطلوب مدیران فرهنگی در حوزه اندیشه و رفتار نیز مورد ارزیابی امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود، افزود: مدیر فرهنگی باید قائل به پیوست فرهنگی در همه امور باشد، در صورت تحقق چنین مسأله ای غالب امور فرهنگی در اختیار آن مدیر فرهنگی خواهد بود.
احمدی با تأکید بر اینکه یک مدیر فرهنگی باید قدرت تحلیل داشته باشد، افزود: جامعنگری و شناخت اوضاع و معضلات فرهنگی جامعه باید مورد توجه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار گیرد، در غیر این صورت نمی تواند راهکارهای اصولی، صحیح و مناسب برای رفع مشکلات فرهنگی جامعه ارایه نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه نگرش مثبت و خوشبینانه اما هوشیارانه لازمه کار فرهنگی است، خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ نگاه امنیتی پاسخ نمی دهد، مسأله ای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها بر این مسأله تأکید داشته است، ضمن اینکه یک مدیر باید تفکر مدیریتی و خلاقانه داشته باشد.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناخت زیربنابی فکری فرهنگها را از دیگر اصول مهم برای موفقیت یک مدیر فرهنگی دانست و گفت: احترام به فرهنگهای بومی و منطقهای هر استان مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، چراکه تقویت و رشد این فرهنگهای بومی موجب ارتقای فرهنگ ملی خواهد شد.
احمدی شناخت تأثیر فعالیت های فرهنگی بر مردم را مورد اشاره قرار داد و افزود: مدیران فرهنگی باید توجه داشته باشند که عدم تمایلات شخصی و سیاسی در حوزه های مأموریتی یکی از اصول مهم محسوب می شود، نباید سلایق شخصی خود را بدون توجه به نیازهای جامعه در فعالیت های فرهنگی دخیل کنیم.
وی با تشریح ویژگی های مدیر فرهنگی مطلوب در حوزه های رفتاری نیز اظهار داشت: تقید به اصول و احکام دینی، سعه صدر، مسؤولیتپذیری، وجاهت اجتماعی، دارا بودن روحیه مشارکتپذیری، تعامل با مخاطبان، پاکدستی در حوزه های مختلف، داشتن ظرفیت کافی برای فعالیت های فرهنگی از جمله این ویژگیهاست./935/پ202/ب