۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۲۲۷۲۵۷
در نشست تاریخچه پیدایش قمه زنی مطرح شد؛

دست پیر استعمار در آستین‌ قمه‌زنان دیده می‌شود

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی گروه فقه و اصول مدرسه امام خمینی(ره) گفت: بیشتر تاریخ نویسان علت پیدایش قمه زنی را استعمار دانستند و انگلستان از کشور هندوستان رواج قمه زنی را شروع کرد و از راه حمایت های مالی از دسته های قمه زنان و بوسیله عوام و استفاده از خرافه برای تضعیف شیعیان قمه زنی را در جامعه شیعه رواج داد.
انگليس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید احمد میرخلیلی، عضو هیأت علمی گروه فقه و اصول مدرسه امام خمینی‌(ره)، پیش از ظهر امروز در «نشست علمی تاریخچه پیدایش قمه زنی و حرمت اضرار بر نفس» به بیان نظریات مورد نظر پرداخت.
 
حجت الاسلام میر خلیلی با اشاره به عظمت ثواب عزاداری برای سالار شهدا امام حسین (ع) گفت: عزاداری برای امام حسین بسیار لازم است و در روایات فراوان به ثواب عزاداری برای سالار شهیدان تاکید شده است.
 
وی در ادامه با توجه به ثواب زیارت امام حسین (ع) به بیان تاریخچه عزاداری نوین و قمه زنی پرداخت و زمان پیدایش این نوع عزاداری ها را ذکر کرد و ابراز داشت: همه اتفاق نظر دارند که هیچ کدام از انواع عزاداری نوین به قبل از قرن نوزدهم برنمی گردد و عوامل گوناگونی در پیدایش این عزاداری ها ذکر شده است.
 
عضو هیئت علمی گروه فقه و اصول مدرسه امام خمینی (ره) یکی از عوامل پیدایش قمه زنی را به مسیحیان نسبت داد و اظهار داشت: برخی از مورخان از جمله شهید مطهری عقیده دارند آغاز قمه زنی در شیعه بوسیله مسیحیان ارتودکس قفقاز وارد شده است به گونه ای عده ای دیده اند و وارد جامعه تشیع کرده و عامه هم پسندیدند و قمه زنی در بین شیعیان رواج پیدا کرد.
 
حجت الاسلام میر خلیلی از دیگر عوامل پیدایش قمه زنی را عوامل حکومتی در دوران صفویه دانست و خاطر نشان کرد: برخی دیگر از تاریخ نویسان عقیده دارند صفویان مانند تمام حکومت ها نیروهای فدایی داشتند که از آن ها حمایت می کردند و این نیروها که قزلباش نامیده می شدند در دوران عزاداری برای همراهی با اصحاب ائمه(ع) شروع کردند به قمه زنی که بسیار محدود بود و جنبه عمومی پیدا نکرد.
 
عضو هیأت علمی گروه فقه و اصول مدرسه امام خمینی(ره) مهم ترین عامل ورود قمه زنی در تشیع را استعمار دانست و تصریح کرد: بیشتر تاریخ نویسان علت پیدایش قمه زنی را استعمار دانستند و انگلستان از کشور هندوستان رواج قمه زنی را شروع کرد و از راه حمایت های مالی از دسته های قمه زنان و به وسیله عوام و استفاده از خرافه برای تضعیف شیعیان قمه زنی را در جامعه شیعه رواج داد.
 
وی استفاده از خرافات را برای رسیدن به هدف انگلستان مؤثر دانست و گفت: به عنوان اعجاز مبلغان غمه زنی می گویند تا به حال هیچ اتفاقی برای کسانی که قمه می زنند نیفتاده حال‌ آنکه خبر های زیادی رسیده است که عده ای به خاطر قمه زنی کشته شده اند.
 
حجت الاسلام میرخلیلی علت ترویج تبلیغ قمه زنی را استفاده گفته های دروغین برخی دانست و اظهار داشت: پزشکی ناشناس در خاطراتش گفته است که فردی را دیده ام در حال قمه زدن است و خون از صورتش جاری و در همین حال اطراف ضریح سالار شهیدان دور زد و زمانی که برگشت زخمش کاملا بهبود یافته بود که از خبرهای دروغ است.
 
وی به گفته برخی در رابطه با نسبت دادن فتوای قمه زنی به حضرت آیت الله بهجت اشاره کرد و گفت: حضرت آیت الله بهجت در زمان حیات با خط خود نامه ای نوشت و این نسبت را تکذیب کرد.
 
عضو هیأت علمی گروه فقه و اصول مدرسه امام خمینی‌(ره) به اعتراض علمای خارج از ایران در مسأله قمه زنی اشاره و خاطر نشان کرد: نخستین شخصی که با قمه زنی برخورد کرد عالمی لبنانی به نام شیخ حسن بود که حتی از دولت عثمانی هم برای مقابله کمک خواست که به دلایلی موافقت نشد و همچنین علامه سید محسن امین به وسیله تالیف و حضوری به مقابله با قمه زنی پرداخت و به شدت مورد حمله قمه زنان قرار گرفت.
 
حجت الاسلام میر خلیلی به مبارزات داخل ایران با قمه زنی پرداخت و افزود: افرادی چون امیر کبیر که مورد حمایت امام جمعه تهران قرار گرفت، شیخ عبدالکریم حائری فتوا به حرمت قمه زنی داد، حضرت امام خمینی(ره) مخلف قمه زنی بودند، شهید مطهری قمه زنی را بدعت دانست و در آخر مهم ترین کار برای مبارزه با قمه زنی را نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین حمایت مراجع تقلید از ایشان است.
 
وی در پایان به شادی دشمن از این نوع عزاداری ها و قمه زنی ها اشاره کرد و گفت: دشمنان اسلام از اشتباه عزاداران حسینی استفاده می کند و به مقابله و تبلیغات منفی علیه شیعیان می پردازد./1322/پ201/س
ارسال نظرات