۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۶
کد خبر: ۲۲۷۸۱۵
آیت الله استادی:

مرحوم عسگراولادی از افراط و تفریط به دور بود

خبرگزاری رسا ـ آیت الله استادی با بیان این‌که امتحان‌ الهی سنتی لایتغیر و فراگیر است، اظهار داشت: این امتحان‌ها از نعمت‌های بزرگ الهی است که می‌تواند موجب رشد و تکامل انسان شود.
آيت الله استادي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله رضا استادی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اولین سالگرد درگذشت مرحوم حبیب‌الله عسگراولادی که عصر یکشنبه چهارم آبان‌ماه در مسجد امام صادق(ع) تهران برگزار شد، با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت سرور و سالار شهیدان اظهار داشت: وقتی امام حسین(ع) وارد کربلا شد، طبق نقل این حدیث را فرمود، «الناس عبید الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه ما درت معایشهم فاذا محصوا بالبلاء قل الدیانون».
وی در تشریح این حدیث گفت: در این حدیث مسأله امتحان و آزمایش انسان مطرح شده است. امتحان از سنت‌های لایتغیر الهی است و هر انسانی حتما باید امتحان شود. این امتحان و آزمایش فراگیر است. حتی در روایات داریم که فرمودند از خداوند نخواهید که شما را امتحان نکند. تکلیف انسان در واقع همان امتحان و آزمایش اوست .
آیت‌الله استادی افزود: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید، آیا مردم فکر می‌کنند که وقتی گفتند ما ایمان آورده‌ایم، رها می‌شوند و امتحان نخواهند شد؟در حدیث قدسی هم خدا به پیامبر(ص) می‌فرماید که من تو را مبعوث کردم تا تو را امتحان کنم و مردم را به وسیله تو مورد ازمایش قرار دهم.
وی با بیان این‌که ابزار امتحان بسیار متفاوت است، بیان کرد: هرچه در زندگی انسان وجود دارد، می‌تواند مورد امتحان واقع شود؛ از قبیل ثروت، فقر، پست و منصب، عزل و نصب‌ها، شهرت و گمنامی، زن و مرد، تجرد و ازدواج، اولاد و به تصریح قرآن، گرسنگی و ضرر مالی و جانی. در حقیقت همه چیزهایی که خداوند به انسان داده است، می‌تواند ابزار امتحان بشر قرار گیرد و دامنه آن بسیار وسیع است.
امام جمعه موقت قم در پاسخ به این پرسش که امتحان‌های الهی برای چیست، تصریح کرد: امتحان چند نوع است؛ یک نوع از آن جنبه کیفر و مکافات دارد،وقتی انسان از صراط مستقیم خارج می شود و با وجود آنکه امکان بازگشت هم برای او هست، همچنان به انحراف خود ادامه می‌دهد، در امتحانات بعدی بیشتر منحرف خواهد شد و در نتیجه عذاب و عقوبت آن بیشتر و سنگین‌تر است که به آن استدراج می‌گویند. از این جهت امام راحل(ره) فرموده است که هر چه صدام زودتر به درک واصل شود، به نفعش است.
وی از انواع دیگر امتحان‌های به عنوان نعمت‌های بزرگ الهی یاد کرد و گفت: گاهی امتحان‌ها برای آن است که خودمان را به خودمان بهتر بشناسانند. انسان به خود و اعمالش بسیار علاقمند است و همین علاقه ممکن است به غرور و تکبر منجر شود. امتحان الهی به او می‌فهماند که چقدر ضعیف‌النفس است و گاه در برابر گناهان کوچک هم نمی‌تواند مقاومت کند.
آیت الله استادی در بیان سومین نوع امتحان الهی خاطرنشان کرد: گاهی امتحان برای آن است که خداوند فردی را به دیگران بشناساند تا او را متمایز از دیگران بدانند. برای مثال، امیرمومنان(ع) با خوابیدن در بستر پیامبر(ص) مورد امتحان قرار می‌گیرد تا مردم او را خوب بشناسند. بسیاری از بلاهایی که در همان سالهای اول ظهور اسلام بر سر اسلام آمد، به خاطر این عدم شناخت اهل بیت(ع) بوده است.
وی از امتحان برای ترقی و تکامل انسان‌ها به عنوان نوع دیگری از امتحان‌های الهی یاد کرد و ابراز داشت: در قرآن کریم آمده است که حضرت ابراهیم(ع)پس از گذراندن امتحان‌های سخت به مقام امامت رسید که بالاتر از همه مقام‌هاست. این امتحان نعمت بسیار بزرگی است که انسان با هر امتحان یک قدم به جلو خواهد رفت.
این استاد اخلاق در ادامه به جنبه‌های شخصیتی مرحوم عسگراولادی اشاره و تصریح کرد: آن مرحوم در طول عمر خود چند امتحان مهم و بزرگ را به خوبی پشت سر گذاشت که همین امتحان‌ها او را رشد داد و به جلو هدایت کرد.
وی از تحمل سختی‌ها و زندان و شکنجه در دوران مبارزه با رژیم طاغوت و صبر و شکیبایی در برابر همه سختی‌ها، عهده‌دار بودن مناصب مهم و متعدد در طول انقلاب و تحت تأثیر قرار نگرفتن وی از این مقام‌ها، حضور در کمیته امداد و اهتمام به رفع مشکلات مردم ضعیف و نیازمند و عدم توجه به امکانات مادی در عین در دسترس بودن شرایط آن را از امتحان‌های سخت و دشواری ذکر کرد که مرحوم عسگراولادی در طول زندگی خویش با آنها روبرو بوده و از همه آنها با موفقیت خارج شده است.
آیت الله استادی اعتدال و دوری از افراط و تفریط، تدین، انصاف، اخلاق خوب و الهی،؛ زیرکی و ذکاوت و عشق به خدمت را از مشخصه‌های دیگر مرحوم عسگراولادی نام برد و متذکر شد: مرحوم عسگراولادی مقید به استفاده از لحظه لحظه عمر بودند و تلاش می‌کردند که کار دینی کرده و رنگ استفاده‌های مادی و دنیایی به خود نگیرند.
وی اضافه کرد: انتظار از همه این است که از بزرگانی مثل مرحوم عشگراولادی یاد بگیریم و آنها را الگوی خود قرار دهیم. تنها برگزاری مجالس بزرگداشت برای چنین افراد کافی نیست، آنها خوب بودند تا ما خوب باشیم، یاد بگیریم و از آنها پیروی کنیم.
گفتنی است، مراسم اولین سالگرد درگذشت مرحوم حبیب الله عسگراولادی، عصر یکشنبه چهارم آبان‌ماه با حضور آیت الله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران، رییس مجلس شورای اسلامی، شخصیت‌ها و مسؤولان کشوری و لشگری و جمع زیادی از مردم قدرشناس تهران در مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین برگزار شد./803/پ201/ج
ارسال نظرات