۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۵
کد خبر: ۲۲۷۸۴۴
رییس فرهنگستان علوم اسلامی:

پذیرش ولایت اهل بیت مانع تسلط شیطان می‌شود

خبرگزاری رسا ـ رییس فرهنگستان علوم اسلامی، پذیرش ولایت اهل بیت(ع) را دستور خداوند عنوان کرد و گفت: کسی که ولایت الهی پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) را نپذیرد همچون شیطان که ولایت خداوند را قبول کرد اما در مقام پذیرش ولایت اهل بیت(ع) خضوع و تواضع نکرد از درگاه خداوند رانده می‌شود.
سخنراني حجت الاسلام ميرباقري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، یکشنبه شب در مراسم عزاداری دهه محرم که در نمازخانه مدرسه فیضیه برگزار شد اظهار داشت: جای سؤال است که آیا دعوت امام حسین(ع) دعوت خاص یا عام بوده و آیا راه ملحق شدن به کاروان سیدالشهدا(ع) و یاران حضرت برای ما نیز باز است؟

 

ملحق شدن به کاروان سیدالشهدا(ع) و یاران حضرت امکان پذیر است

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به مقامات یاران سیدالشهدا(ع) ابراز کرد: هر انسانی برای همراهی با ائمه اطهار(ع) باید دل را از دنیا جدا کند و آماده شهادت و لقاءالله باشد که وقتی با امامش همراه شد و به ایشان گره پیوند خورد به مقامی می‌رسد که حجاب‌ها برداشته می‌شود و خودش را فراموش کرده و ولی خدا برایش موضوعیت پیدا می‌کند.

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با برشمردن انواع بندگی در رابطه با عبادت خداوند طبق خطبه امیرمؤمنان(ع) در نهج البلاغه گفت: بندگی به سبب شوق به بهشت یا ترس از جهنم، انسان را از غیر رها می‌کند اما اطاعت و بندگی به سبب محبت و شکر، عبادت احرار یا آزادشدگانی است که از هر تعلقی حتی بهشت و جهنم نیز رها شده‌اند.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری به مقام قرب اشاره و تأکید کرد: خداوند می‌فرماید: هیچ بنده‌ای به من تقرب پیدا نمی‌کند مگر از راه فرائض که قلبی، جوانحی و جوارحی است و این راه محبوب‌ترین راه قرب و محبت نزد خداوند است.

 

وی افزود: کسی که به مقام قرب برسد قوا و اعضایش تحت تدبیر الهی قرار می‌گیرد و مصداق «یخرجهم من الظلمات الی النور» است که وادی ظلمات را پشت سر گذاشته وارد وادی نور می‌شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری، وادی قرب محض را ویژه اولیای الهی خواند و یادآور شد: بندگان خاص خداوند به قرب محض می‌رسند وادی که حجب نور را پشت سر گذاشته‌اند و با وارد شدن به مقام ولایت کلی الهی، مصداق «وما رمیت اذ رمیت» یا «یدالله فوق ایدیهم» شده‌اند و همه افعال، کردار، رفتار و احوالشان الهی است چنان که رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) این گونه بوده‌اند.

 

وی پیامبران الهی را مأمور به نشر و گسترش این نوع از ولایت دانست و گفت: پیامبران با میثاقی که خداوند از آنها گرفت مبعوث شدند تا امت‌ها را تحت ولایت الهی پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) قرار دهند که مرز توحید و کفر همین است زیرا ولایت معصوم، ولایت الهی است.

 

کسی که ولایت الهی ائمه اطهار(ع) را نپذیرد از درگاه خداوند رانده می‌شود

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با توجه به سجده نکردن شیطان بر آدم و نپذیرفتن ولایت الهی تصریح کرد: کسی که ولایت الهی پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) را نپذیرد از درگاه خداوند رانده می‌شود چون که شیطان ولایت خداوند را قبول کرد اما در مقام پذیرش ولایت اهل بیت(ع) خضوع و تواضع نکرد بلکه تکبر ورزید.

 

وی رسیدن به خیر را از مسیر اهل بیت(ع) میسر خواند و خاطرنشان کرد: اصحاب امام حسین(ع) فانی در محبت امام بودند و به لوازم محبت متخلق شده بودند.

 

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری در تبیین واژه «مؤمن» در فرهنگ قرآن بیان داشت: مؤمن کسی است که ولایت الهی را پذیرفته و چون در دایره و محیط ولایت الهی قرار گرفته متخلق به ملکه تقوا است که «الذین امنوا کانوا یتقون».

 

وی صراط مستقیم را صراط محبت خداوند عنوان کرد و گفت: باب محبت الهی جزء اسرار خلقت است که در عاشورا به روی اولیای الهی گشوده شد و امام حسین(ع) به گونه‌ای عمل کردند که به تبع ایشان دوستان و شیعیان نیز وارد وادی محبت شوند.

 

راضی بودن از خداوند مقام والایی است اما بالاتر از آن مرضی بودن است

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به سوره فجر که در شأن امام حسین(ع) نازل شده است خاطرنشان کرد: راضی بودن از خداوند مقام والایی است اما بالاتر از آن مرضی بودن است یعنی خداوند نیز از وی راضی باشد که در سوره فجر در شأن امام حسین(ع) فرموده است: «یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه».

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، رضایت از خداوند را در لحظات احتضار و مرگ مشکل دانست و تأکید کرد: هنگام قبض روح، انسان باید تمام هستی‌اش را سخاوتمندانه تقدیم کند که شیطان تمام تلاشش را به کار می‌گیرد تا انسان ناراضی و بی‌ایمان از دنیا برود اما ائمه اطهار(ع) به کمک شیعیان می‌آیند و عنایت و نعمت‌های خداوند را به محب اهل بیت(ع) نشان می‌دهند تا با سخاوت، گشاده دستی و محبت الهی از دنیا عبور کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری در پایان سخاوت در راه خداوند را ویژگی امام حسین(ع) و یاران ایشان عنوان کرد و افزود: خساست و بخل از صفات شیطان است که در راه خداوند از هزینه کردن می‌ترسند اما کسانی همچون یاران سیدالشهدا(ع) با همه سخاوتی که در راه خدا داشتند خودشان را بدهکار می‌دانند./908/پ202/ی

ارسال نظرات