استاد حوزه علمیه نجف:
سختی های روزگار آزمایشی برای سنجش صبر انسان است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه نجف گفت: سختی های زمانه به ویژه در نظام اسلامی عاملی برای آزمایش مردم و غربال آنان در صبر و بردباری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام محمدحسین دهقان، استاد حوزه علمیه نجف و قم، ظهر امروز، در دومین روز از آیین سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در جمع نمازگزاران مصلای فارسان، به تشریح فرمایشات امام حسین(ع) در چرایی وقوع حادثه کربلا پرداخت.
وی افزود: امام حسین(ع) پس از ورود به سرزمین کربلا، اسامی این محل را جویا شدند و سپس دستور توقف صادر فرمودند و رو به اصحاب کردند و بیان داشتند «الناس، عبیدالدنیا و الدین علی السنتهم» یعنی مردم برده و بنده دنیا هستند و دین لقلقه زبانشان است؛ چون رزق و زندگی آن ها وابسته به دین آن ها است، اما وفادارتر از اصحاب خودم جایی سراغ ندارم.
مشکلات عاملی برای سنجش صبر مردم است
این استاد حوزه و دانشگاه، سختی های زمانه به ویژه در نظام اسلامی را عاملی برای آزمایش مردم و غربال آنان در صبر و بردباری دانست و گفت: برخی دنیا را در خوب خوردن و خوب پوشیدن می دانند که این نوع نگرش به دنیا، زندگی ذلیلانه و با خفت است.
حجت الاسلام دهقان تصریح کرد: در زبان عربی، دنیا از دَنَو گرفته شده، یعنی زندگی ملموس و نزدیک به انسان؛ چرا که زندگی دیگری نیز وجود دارد که ملموس و نزدیک نیست و آن زندگی همان آخرت است.
وی با اشاره به این که دنیا نخستین زندگی قابل دسترس انسان است و نگاه اسلام و قرآن به این دنیا هرگز نگاه مذمت آمیز نیست، اظهار داشت: به قول حضرت علی(ع) دنیا نه تنها بد نیست، بلکه مزرعه آخرت است و این اعمال ما انسان ها است که آن را بد می کند.
استاد حوزه علمیه نجف به نظرات عرفا و علما پیرامون دنیا و مافیها اشاره کرد و گفت: نخستین عارف بزرگ تاریخ معاصر اسلام که دنیا را در میزان حلال و شرعی تعریف کرد، امام خمینی(ره) بود و بنا به فرمایش حضرت علی(ع) اگر دین در دنیا نباشد، آن دنیا دنیای لعنتی است.
وی با تقسیم بندی دنیا به دو قسم گفت: دو نظام حسی و غیبی در دنیا وجود دارد که نظام حسی همان قواعد فیزیک، شیمی، حقوق، و اقتصاد هستند و معتقدیم در حال حاضر قدرت های غربی و آمریکا در این نظام، قدرت برترند و در تکنولوژی حرف نخست را می زنند که بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب باید تلاش کنیم در این عرصه به آن ها برسیم و حتی از آن ها پیشی بگیریم.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به برکات نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت های علوم و فنون صنعتی و نظامی، گفت: اگر قدرت های غربی در مدت 300 سال به این پیشرفت در نظام حسی رسیده اند، ما نیز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، در مدت سی سال به بخش عمده ای از این علوم و فناوری های نظام حسی دست یافته ایم.
حجت الاسلام دهقان، نظام غیبی را دارای روابط علت و معلول عجیب و غریب دانست که با چشم دیده نمی شوند و تأکید کرد: برخی مسایل از نظر نظام حسی شکست خورده اند اما در نظام غیبی پیروز و جاوید همیشه تاریخ هستند که پیروزی خون بر شمشیر و قیام کربلا از این دست مسایل است.
وی، قرآن کریم را حاوی قواعد نظام غیبی دانست و گفت: انبیاء الهی، اولیا و علمای خالص جهان اسلام، بیان کننده قواعد نظام غیبی از متن قرآن هستند و آیه شریفه «کم من فئه قلیله غلبت فئه کثیره باذن الله والله مع الصابرین» از جمله این قواعد نظام غیبی است.
مدرس حوزه علمیه قم در ادامه، پایداری نظام مقدس جمهوری اسلامی در برابر هجمه های بسیار جهانی را به برکت این مسأله دانست که انقلاب اسلامی ایران استمرار نهضت حسینی و عاشورا و کربلا است.
این مقام مسؤول با اشاره به ویژگی های دنیا از نظر آیات شریفه قرآن کریم، پنج خصلت دنیا را لهو، لعب، زینت، تفاخر و تکاثر در اموال و اولاد دانست و تأکید کرد: دنیا بازی و لهوی است که انسان را از رسیدن به هدف اصلی یعنی همان آخرت باز می دارد و در این مسیر نباید بگذاریم زینت های دنیایی چشم ما را پرکند و از دیدن زیبایی های اخروی باز بدارد.
این استاد حوزه علمیه نجف ادامه داد: دو نگاه در دنیا حرام است که یکی نگاه به ناموس دیگران و دیگری نگاه حسرت آمیز به اموال مردم است.
حجت الاسلام دهقان یادآور شد: تکاثر در این آیه شریفه از سوره مبارکه حدید، به معنی افزایش مال و اولاد نیست، بلکه افزودن بر اموال خود به خاطر چشم هم چشمی و حسادت است که بسیار مذمت شده و ناپسند است.
وی در پایان با یادآوری فرمایشات امام حسین(ع) در روز ورود به سرزمین کربلا گفت: به همین دلیل است که حضرت فرمودند مشکل من با این مردم در آن است که اینان بنده و برده دنیا هستند./9457/پ202/ب2
ارسال نظرات