۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۴
کد خبر: ۲۲۸۶۱۱
استاد حوزه علمیه:

عالی ترین تربیت اسلام، تربیت حسینی است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام عبد خدائی، گفت: عالی ترین تربیت اسلام تربیت حسینی است که در دامان پیامبر اکرم(ص) و زهرا(س) شکل گرفت به همین دلیل وقتی پیشنهاد بیعت با یزید به او داده شد نپذیرفتند.
حجت الاسلام عبدخدايي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عبد خدائی، استاد حوزه علمیه مشهد، شامگاه هشتم آبان‌ماه در مراسم ویژه شب ششم محرم الحرام حرم مطهر رضوی با تبیین شخصیت امام حسین علیه السلام اظهار داشت: درباره شخصیت حسینی، عرفان حسینی، عزت حسینی، صبر حسینی، شجاعت و فضائل حسینی سخن بسیار است که شخصیت امام را فقط خداوند و رسولش می دانند.

 

وی تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) دارای دو بعد شخصیتی طبیعی و ماوراء الطبیعی هستند که بر بعد ماوراء الطبیعی آن ها فقط خداوند آگاه است و ما از نظر طبیعی شخصیت آنان می‌توانیم سخن بگوییم.

 

حجت الاسلام عبد خدائی با تبیین «شخصیت» گفت: روح دارای خصوصیاتی است که شخصیت انسان را می‌سازد و هر رفتاری که از انسان سرمی زند براساس همین شخصیت اوست.

 

وی با اشاره به نظریه‌های اندیشمندان درخصوص چگونگی شکل‌گیری شخصیت عنوان کرد: عده ای قائل به وراثت، برخی قائل به تربیت و بعضی دیگر قائل به عادت هستند؛ وراثت علت و عامل ساختار شخصیت انسان است یعنی همانطور که خصوصیات بدنی انسان برگرفته از پدرومادر است خصوصیات روحی مثل سخی، بخیل، مهربانی و... نیز برگرفته از از پدر و مادر، ابا و اجدادش است.

 

استاد حوزه علمیه مشهد با بیان این که تربیت مورد تاکید علما است، افزود: علمای علم تربیت معتقدند خداوند انسان را بر فطرتی پاک مثل چشمه زلال آفریده است، انسان پاک را دست تربیت تغییر می‌دهد و هدایت یا گمراهش می‌کند.

 

سفیرسابق ایران در واتیکان تصریح کرد: فرزندی که تازه متولد می شود مانند صفحه ای پاک است که روی آن هرچه نوشته شود ثبت و ضبط می‌کند، وقتی بزرگتر شد کم کم از اطرافیان چیزهایی فرامی گیرد که قابل اهمیت است در نتیجه همه این‌ها باهم ترکیب شده و شخصیت آدم را می‌سازد.

 

حجت الاسلام عبد خدائی بیان کرد: موضوع دیگر که خیلی از ماها به آن توجه نداریم «عادت» است؛ اگر فرد از دوران کودکی به رفتاری نیک عادت کند آن رفتار ملکه ذهنش می‌شود و برعکس اگر عادت به عمل ناپسندی کند، از او رفتارهای نیک یا نپسندی از روی عاداتش سرمی‌زند که تجلی شخصیت اوست.

 

استاد حوزه علمیه مشهد افزود: افزون بر این سه عامل انسان دارای اختیار نیز هست که شخصیتش را می‌سازد؛ خداوند انسان را مختار قرار داده است که می‌تواند در 50 ساگی آدمی خونخوار مثل صدام شود یا آدمی وارسته و پاک مانند امام راحل.

 

شخصیت امام حسین(ع)

 

وی با اشاره به این که اباعبدالله الحسین(ع) از نسل و عصاره ای پاک است، عنوان کرد: ایشان وارث پدر و مادری چون علی(ع) و فاطمه(س) و اجدادی با عظمت چون ابراهیم، اسماعیل، موسی، عیسی و پیامبراکرم(ص) و جده ای چون آمنه بانویی پاک و باعظمت است.

 

حجت الاسلام عبد خدائی تصریح کرد: امام حسین(ع) حماسه های اسلام را دیده اند، عالی ترین تربیت اسلام تربیت حسینی است که در دامان پیامبر اکرم(ص) و زهرا(س) شکل گرفت، به همین دلیل وقتی پیشنهاد بیعت با یزید به او داده شد، گفت خدا و پیامبرش اجازه بیعت با مردی شرب‌خوار را به من نمی‌دهد؛ من در دامان پیامبر و زهرا(س) بزرگ شده ام دامن پاک مادرم اجازه این بیعت را نمی‌دهد./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات