۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۷
کد خبر: ۲۲۸۶۹۳
به همت مرکز پژوهش های صداو سیمای خراسان رضوی؛

زندگی علمای خراسان مستندسازی می شود

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما خراسان رضوی گفت: مستندسازی از زندگی علمای حوزه علمیه خراسان و راه اندازی بانک عکس و اسناد اندیشمندان این حوزه به منظور ارائه به برنامه سازان رسانه، از فعالیت های مهم این مرکز است.
زندگی علمای خراسان مستندسازی می شود

محمود زنده دل، رییس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما خراسان رضوی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، به تبیین فعالیت های این مرکز پرداخت و گفت: براساس منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حضور جدّی و تأثیرگذار روحانیان در فضای علمی و تخصصی رسانه، مرکز پژوهش‌های اسلامی صداوسیما جهت تحقّق این مهم و استفاده از ظرفیت‌های هنری، علمی و پژوهشی طلاب و فضلای حوزه علمیه خراسان، شعبه خراسان رضوی را در سال 1387 تأسیس کرد.

 

وی افزود: این مرکز در بخش‌های آموزش، پژوهش، خدمات رسانه‌ای، کتابخانه و آرشیو فعالیت دارد.

 

 فعالیت های آموزشی در حوزه دین و رسانه

 

رییس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیمای خراسان رضوی در ادامه به تشریح فعالیت های واحد آموزش  پرداخت و اظهار کرد: این واحد با توجه به اهداف از پیش تعیین شده، دوره‌ها، نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی متنوعی را از سال 1390 تاکنون برای طلاب و روحانیون حوزه علمیه خراسان باعنوان «دین و رسانه» برگزار کرده است.

 

زنده دل با اشاره به اهداف برگزاری دوره‌های آموزشی، افزود: تربیت و پرورش طلاب مستعد و توانمند در حوزه مطالعات راهبردی و نظریه پردازی برای تحقق رسانه طراز اسلام، پرورش کارشناسان و مشاوران مذهبی جهت همکاری با رسانه ملی، پرورش پژوهشگران و محققان رسانه‌ای جهت انجام فعالیت‌های پژوهشی در رسانه ملی، ایجاد فضایی مناسب برای طلاب هنرمند جهت ورود به عرصه‌ فیلمنامه نویسی، پرورش طلاب آشنا به رسانه برای تحلیل و نقد برنامه‌های رسانه ملی،  شناخت و تربیت طلاب مستعد جهت ورود به عرصه تولیدات تلویزیونی با رویکرد دینی از جمله رویکرد های برگزاری این دوره ها محسوب می شود.

 

وی با بیان این که  دوره های آموزشی درحوزه دین و رسانه با سه گرایش در مقاطع مقدماتی، تخصصی و تکمیلی برگزار می شود، به عناوین این دوره اشاره و تصریح کرد: گرایش فیلمنامه نویسی با عناوین درسی مرتبط، دوره پژوهش در رسانه با عناوین درسی آشنایی با تلویزیون، مبانی ارتباط جمعی، نظریه های رسانه ای، بررسی نظریات شهید آوینی، روش تحقیق و نقد و تحلیل آثار تلویزیونی و گرایش مستندسازی با عناوین درسی سواد بصری، تصویربرداری، نقد و تحلیل آثار تلویزیونی، گونه شناسی فیلم، فرم و محتوا در مستند و تدوین ارائه می شود.

 

فعالیت‌های پژوهشی در حوزه دین و رسانه

       

رییس پژوهش مرکز پژوهش های اسلامی صداوسیمای خراسان رضوی با اشاره به این رهبر معظم انقلاب که می فرمایند: «اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد؛ نتیجه اش یک جا ایستادن، در جا زدن و با دنیای پیرامون خود به تدریج بیگانه تر شدن است»، تصریح کرد: به منظور تأمین مطلوب نیازهای پژوهشی رسانه ملی، رشد و اعتلای محتوایی برنامه‌های معارفی صداوسیما با برقراری ارتباط مستمر، مؤثر و نهادینه با حوزه علمیه خراسان و شناسایی و تربیت پژوهشگران عرصه دین و رسانه، فعالیت‌هایی انجام شده است.

 

وی افزود: تشکیل اتاق فکر با حضور اساتید و مدیران فرهنگی فعال در حوزه دین و رسانه به ویژه طلاب و فضلای حوزه علمیه خراسان، تشکیل شورای علمی و پژوهشی جهت ارائه موضوعات و بررسی طرح‌های پژوهشی، برپایی نشست های علمی با حضور اساتید خبره و بنام کشوری و استانی، بانک اطلاعات اندیشمندان حوزه دین و رسانه در خراسان رضوی، انتشار دوفصلنامه «معارف رضوی و رسانه» و انجام طرح های پژوهشی با موضوع دین و رسانه از جمله این فعالیت ها به شمار می رود.

 

 

زنده دل، استفاده از ظرفیت‌های علمی پژوهشی حوزه علمیه خراسان را یکی از اهداف اصلی شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهش‌های اسلامی صداوسیما عنوان کرد و یاد آور شد: این مرکز تاکنون با همفکری مراکز علمی و پژوهشی استان، طرح‌های پژوهشی خود را با همراهی طلاب و اساتید حوزه و پژوهشگران عرصه دین و رسانه اجرایی کرده است.

 

 

 

 

وی یکی دیگر از زمینه های حضور طلاب و پژوهشگران در حوزه دین و رسانه را  نگارش مقالات علمی جهت تامین محتوای، نشریه علمی و تخصصی دوفصلنامه «معارف رضوی و رسانه» دانست و خاطرنشان کرد:  تاکنون چهار شماره از این نشریه منتشر شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

 

 

خدمات رسانه‌ای در حوزه دین و رسانه

 

رییس پژوهش مرکز پژوهش های اسلامی صداوسیمای خراسان رضوی، از جمله خدمات رسانه ای در حوزه دین و رسانه را تصویر برداری از زندگی علما عنوان کرد و افزود: مستندسازی از زندگی علمای حوزه علمیه خراسان و راه اندازی بانک عکس و اسناد اندیشمندان حوزه علمیه خراسان از دیگر برنامه های این مرکز است که این پروژه از ابتدای سال 1393 در دستور کار مرکز قرار گرفت و قرار است در سه فاز کلیه عکس ها و اسناد اندیشمندان حوزوی ساکن در استان خراسان جمع آوری و در اختیار برنامه سازان و اهالی رسانه قرار گیرد.

 

 

کتابخانه و آرشیو  

 

زنده دل با بیان این که کتابخانه تخصصی مرکز پژوهش‌های اسلامی صداوسیما شعبه خرسان رضوی از کتابخانه‌های تخصصی با رویکرد «دین و رسانه» است،اضافه کرد: این کتابخانه ها همزمان با آغاز فعالیت شعبه، خدمت‌رسانی و مجموعه‌سازی خود را آغاز کرد و امروز با بیش از سه هزار جلد کتاب، پذیرای دانش پژوهان، محققان و علاقمندان به مطالعه در حوزه دین و رسانه است.

 

 

وی در خصوص آرشیو این مرکز نیز گفت: این آرشیو با گردآوری بیش از پنج هزار فیلم، سریال و برنامه مستند در خدمت دانش پژوهان و علاقمندان حوزوی قرار دارد.

 

 

 رییس پژوهش مرکز پژوهش های اسلامی صداوسیمای خراسان رضوی افزود: علاقه مندان می توانند از طریق پست الکترونیکی khanehonar@irc.ir ، وب سایت  و نwww.irc.irیز شماره تلفن های05132215108 و 05132217234با این مرکز در ارتباط باشند./1310/ت301/ب5 

 

 

 

ارسال نظرات