۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۳
کد خبر: ۲۲۸۷۲۳
حجت‌الاسلام فرحزاد تبیین کرد؛

تأثیر احسان و نیکوکاری بر عاقبت به خیری بندگان

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: محبت داشتن به اهل‌بیت معصومین(ع) و نیز احسان و نیکوکاری حتی برای کفار هم اثر وضعی مثبت دارد و اگر هم آن‌ها را به سوی اعتقادات پاک هدایت نکند، پروردگار متعال به او در عذاب تخفیف و به اموال و عمر و سلامتیش برکت می‌دهد.
حجت‌الاسلام حبيب‌الله فرحزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام حبیب‌الله فرحزاد، استاد حوزه و دانشگاه در گردهمایی بزرگ احسان حسینی که ظهر جمعه در مجتمع یاوران مهدی(عج) جمکران برگزار شد، گفت: شاخصه مهم جریان کربلا بذل و بخشش در راه خدا از سوی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش و بخل و خست از سوی دشمنان ایشان بود.

 

وی در ادامه با توجه به معنای لغوی بذل افزود: تنها احسان بدون چشم داشت و توقع تحت عنوان بذل می‌آید و امام حسین(ع) در کربلا خون خود را بذل کرد تا بندگان را به سوی راه حقیقت رهنمون کند.

 

این خطیب توانای حوزه علمیه با اشاره به روایتی از امام معصوم(ع) اظهار داشت: کافری که که دست بخشش دارد از مسلمان بخیل به بهشت نزدیک‌تر است.

 

وی خاطرنشان کرد: محبت داشتن به اهل‌بیت معصومین(ع) حتی برای کفار هم اثر وضعی مثبت دارد و اگر هم آن‌ها را به سوی اعتقادات پاک هدایت نکند، پروردگار متعال به او در عذاب تخفیف و به اموال و عمر و سلامتیش برکت می‌دهد.

 

حجت‌الاسلام فرحزاد تصریح کرد: در روایات اسلامی آمده که برخی می‌پندارند محبت اهل‌بیت معصومین(ع) برای کفار اثری نداشته و سودمند نیست در صورتی که هر چیز اساسى دارد و اساس اسلام محبت ما اهل‌بیت است.

 

وی اضافه کرد: احسان و نیکوکاری دومین عاملی است که برای کفار هم اثر وضعی دارد و اگر کسی احسان به فقرا و محبت به اهل‌بیت(ع) را در خود جمع کند به یقین عاقبت به خیر می‌شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: احسان و نیکوکاری به قدری نزد خداوند متعال دوست داشتنی است که در روایات آمده، مؤمن و کافر احسان نمی‌کند مگر این‌که ثواب و فضیلتی از آن نصیبش می‌شود.

 

وی عنوان داشت: حاتم طائی از آن‌جایی که مؤمن نبود، به بهشت نمی‌رود اما به سبب احسانی که داشت، آتش او را نخواهد سوزاند.

 

حجت‌الاسلام فرحزاد با بیان این‌که هیئات مذهبی باید اهداف اهل‌بیت معصومین(ع) را پیش ببرند، گفت: کسی که عزاداری و گریه می‌کند ولی گوش به فرمان امام حسین(ع) نیست اثر چندانی در زندگی نمی‌بیند بلکه باید همواره سخنان و خلق و خوی حضرت اباعبدالله(ع) را سرلوحه زندگی خویش قرار دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: عزاداری و سوگواری بر امام حسین(ع) نباید کمرنگ شود اما از آن‌جایی که بخشی از اهداف امام حسین(ع) در قیام عاشورا احسان به خلق بود، باید آن را به صورت جدی دنبال کرد.

 

خطیب برجسته حوزه‌های علمیه با بیان این‌که انفاق یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌های مؤمنان در قرآن کریم است، اظهار داشت: صدقه غضب الهی را خاموش کرده و انسان را رستگار می‌کند.

 

وی تأکید کرد: حضرت موسی کلیم الله روزی به پروردگار متعال عرضه داشت که اگر خود خلق و بر زمین بودی، چه می‌کردی؟ خداوند پاسخ داد «سعی در گره گشایی از کار مردم می‌کردم».

 

حجت‌الاسلام فرحزاد خاطرنشان کرد: روزی امام حسن(ع) در حال اعتکاف بود که فرد فقیری از شدت بدهکاری به ایشان مراجعه کرد و حضرت اعتکاف را رها کردند تا به آن فقیر کمک کنند؛ اصحاب برنامه اعتکاف را خدمت امام حسن(ع) یادآوری کردند و ایشان در  پاسخ فرمودند، پیامبر اکرم گره باز کردن از کار مؤمن را افضل از هزار سال عبادت دانستند و من نیز کمک به این فقیر را به عبادت و اعتکاف ترجیح می‌دهم.

 

وی تصریح کرد: احسان به دیگران از عزاداری بر اهل‌بیت(ع) مهم‌تر و پرفضیلت‌تر است چراکه عزاداری‌ها مقدمه ‌ایست تا انسان صفات پسندیده و بارز ائمه معصومین(ع) را به خود بگیرد.

 

استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: حضرت امیر مؤمنان علی(ع) با فردی که مشکل جنسی داشت برخورد و او را تأدیب کردند اما پس از آن،‌ به سرعت اقدام به تهیه وسائل ازدواج آن فرد کردند تا دیگر دچار مشکلات جنسی نشود.

 

وی با بیان این‌که به تکلف افتادن در عبادات نهی شده است، گفت: تنها در راه احسان و نیکوکاری، تکلف مانعی ندارد و خود اهل‌بیت(ع) نیز با سختی و تکلف، آبروی خود را گرو می‌گذاشتند تا به فقیری کمک کنند./997/پ202/ی

ارسال نظرات