اقدام یک مجله برای معرفی سبک زندگی غربی ویژه نوجوانان+عکس
در ضمیمه نوجوانان همشهری که پنجشنبهها تحت عنوان «دوچرخه» منتشر میشود، در شماره اول آبان ماه این مجله، کتابی برای مطالعه به نوجوانان با عنوان «گتسبی بزرگ، رویای پرواز یا سقوط» معرفی میشود که جای بسی تأمل است. در این زمینه با حجت الاسلام محمود رضا قاسمی کارشناس فرق و مسئول پاسخگویی به شبهات مؤسسه بهداشت معنوی گفتوگو کردیم که خلاصه آن بدین شرح است.
وی با بیان اینکه این کتاب به ترویج سبک زندگی منفی غرب میپردازد و متناسب با روحیه پاک نوجوانان نیست، گفت: از آنجایی که این رمان شبیه سبک فیلمهای «نوآر» یا همان درامهای جنایی و بدبینانه هالیوودی است که زندگی بیبندوبار غربی و روابط خارج از چارچوب خانواده را به تصویر میکشد، اصلاً با روحیه نوجوان که دوست دار آرامش و دریافت انرژی مثبت است، همخوانی ندارد.
وی افزود: فضای این رمان یک فضای شکننده از ناهنجاریها و بغرنجهای اجتماعی است که به بیان رابطه غلط در جامعه آمریکایی میپردازد که بر این اساس، برای نوجوانان خواندن آن توصیه نمیشود؛ اما اگر بخواهیم نتیجه منفی سبک زندگی غربی را برای والدین بیان کنیم، در این حد، فقط برای والدین خواندن آن مجاز است.
قاسمی با بیان اینکه متأسفانه این کتاب بارها در کشومان انتشار یافته است گفت: در حالی که تمام تلاش ما این است که سبک زندگی ایرانی اسلامی را به نسل نوپای جامعه بشناسانیم، تبلیغ این کتاب در یک مجله مخصوص نوجوانان چه معنایی میتواند داشته باشد.
تصویری از مجله دوچرخه اول آبان ماه
داستان «گستبی بزرگ» از زبان نیک کراوی روایت میشود که در تابستان سال 1922 برای کار به نیویورک میآید و در منطقه "وست اِگ" در "لانگ آیلند" خانهای اجاره میکند. طبق توصیفات نیک٬ وست اِگ محله پولدارهای تازه به دوران رسیده است. آدمهایی که چندی نیست که صاحب مال و منال شدهاند و هنوز نتوانستهاند خود را میان طبقات مرفه جامعه جا بیندازند و با آنها ارتباط برقرار کنند و سعی دارند با ولخرجیهای بسیار، ثروت خود را به رخ دیگران بکشند. همسایه نیک در وست اِگ، فرد ناشناسی به نام جی گتسبی است که هر یکشنبه شب در امارت بزرگ خود مهمانیهای شبانه مفصلی برگزار میکند.
اما نیک مانند بقیه ساکنان این محله نیست! او فارغالتحصیل دانشگاه ییل است و در محله ایست اِگ که متعلق به طبقه اشراف و قدیمی نیویورک است٬ آشنایانی دارد. دیزی دختر عموی نیک و همسرش تام بوکانن از همکلاسیهای قدیمی نیک در دانشگاه ییل هستند که در این محله زندگی میکنند و دختر بچه کوچکی دارند که چندان محبوب پدر و مادر نیست. در رفت و آمد به خانه بوکاننها، نیک با دختر جوان و زیبا و ورزشکاری به نام جردن بیکر آشنا میشود.
رابطه بین نیک و جردن صمیمیتر میشود و او از زندگی و ازدواج دیزی و تام برای نیک میگوید؛ از اینکه تام معشوقهای به نام میرتل دارد که در محلهای صنعتی و پایین شهر زندگی میکند و زن ویلسون، کارگر پمپ بنزین است. تام اما ابایی از آشکار کردن این رابطه برای نیک ندارد! چنانکه روزی او را همراه میرتل به آپارتمان مخفیاش در نیویورک میبرد! میرتل برای شب مهمانیای تدارک میبیند و آدمهایی از طبقه خودش را به خانه دعوت میکند. مهمانی شلوغ میشود و مستی زیاد، دردسر میآفریند! چنانکه میرتل زندگی زناشویی تام و دیزی را مسخره میکند و تام عصبانی، پاسخ او را با مشت میدهد و دماغ میرتل را میشکند!... این تنها گوشهای از معرفی سبک زندگی غربی است.
975/503/ر