۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۲۳۰۳۳۳
آیت‌الله علوی گرگانی:

موسیقی های غیر مجاز دامی برای جوانان/ هر فردی نسبت به دیگری مسؤولیت دارد

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله علوی گرگانی یکی از راه‌های اصلاح جامعه را جلوگیری از گرفتار شدن افراد به ویژه جوانان در دام غنا و موسیقی‌ها غیر مجاز دانست، گفت: از گذشته تا به امروز برخی به دنبال این بوده‌اند که غنا و موسیقی را آزاد کرده و مردم تنها به بزن و برقص مشغول باشند.
آيت الله علوي گرگاني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله سید محمد علی علوی گرگانی، استاد برجسته حوزه علمیه قم ظهر امروز در دیدار جمعی از اعضای برگزار کننده همایش علمی فرهنگی آسیب‌های غنا و موسیقی حرکت به سمت اصلاح جامعه را از وظایف همه افراد دانست.

 

وی گفت: تلاش انبیا و اولیای الهی سوق دادن جامعه به سمت خدا بوده است، پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) نیز تلاش مضاعفی برای حرکت دادن جامعه به سمت اسلام انجام می‌دادند؛ چرا که این کار دارای ارزش است.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم با تأکید بر این‌که افراد نسبت به یکدیگر دارای مسؤولیت هستند، خاطرنشان کرد: مسؤولیت‌ها به دو نوع فردی و اجتماعی تقسیم می‌شود و اسلام برای افراد مسؤولیت‌های اجتماعی را مشخص کرده است.

 

وی ادامه داد: مسؤولیت پذیری سبب حرکت دادن جامعه به سمت اصلاح می‌شود؛ نباید به گونه‌ای باشد که هر فردی بگوید ما به دیگران کار نداشته و کار خودمان را انجام می‌دهیم، هر فردی نسبت به دیگری مسؤولیتی دارد.

 

حضرت آیت‌الله علوی گرگانی یکی از راه‌های اصلاح جامعه را جلوگیری از گرفتار شدن افراد به ویژه جوانان در دام ابزار آلات غنا و موسیقی‌ها غیر مجاز دانست و تأکید کرد: گرفتار شدن در غنا و موسیقی افراد به ویژه جوانان را به پرتگاه هلاکت می‌کشاند.

 

وی تصریح کرد: وظیفه ما این است که راه صحیح را در این موضوع به افراد بیان کنیم، حال اگر فردی راه اشتباه را انتخاب کرد دیگر ما در این‌باره مسؤول نیستیم؛ چرا که وظیفه ما بیان راه صحیح اصلاح است.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به استفاده برخی از افراد جامعه و رسانه‌ها از موسیقی‌ها غیر مجاز خاطرنشان کرد: گاهی در جامعه و رسانه‌ها کارها و حرکاتی صورت می‌گیرد که در شأن جمهوری اسلامی ایران و ملت نیست.

 

وی یادآور شد: حتی در برخی از مراسم ها کارها و حرکاتی(پخش موسیقی) صورت می‌گیرد که در شأن کشور و مردم نیست.

 

حضرت آیت‌الله علوی گرگانی با اشاره به آیات و روایات اهل‌بیت(ع) اظهار داشت: از گذشته تا به امروز برخی به دنبال این بوده‌اند که غنا و موسیقی را آزاد کرده و مردم تنها به بزن و برقص مشغول باشند.

 

وی عنوان کرد: در روایات مختلفی نسبت به نهی استفاده از غنا تأکید شده است، در روایت آمده «در خانه‌ای که غنا باشد خدا به اهل آن خانه نظر لطف نمی‌کند».

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این‌که غنا دارای دو بعد خوانندگی و محتوایی است، گفت: برخی خیال می‌کنند که غنا تنها به لحن گفته می‌شود، برخی نیز غنا را در محتوا بیان می‌کنند، در حالی که هر دو جنبه در آن مورد نظر است.

 

وی در پایان به بیان برخی از آثار منفی روحی، روانی و حتی جسمانی غنا و موسیقی پرداخت./993/پ202/س

ارسال نظرات