۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۲
کد خبر: ۲۳۰۷۰۲

پیشنهاد یک مدیر حوزوی برای ثابت ماندن رشد جمعیت

خبرگزاری رسا ـ مسؤول مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران با بیان این‌که جامعه ایران با کاهش جمعیت مواجه نیست، بلکه با خطر کاهش رشد جمعیت روبه‌رو است که باید برای مقابله با آن برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی شود، خواستار اصلاح شعارهای اشتباه در این زمینه شد.
حجت الاسلام زيبايي نژاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد رضا زیبایی نژاد مسؤول مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران صبح امروز در همایش جمعیت افتخار نبوی امید مهدوی به تبیین مسائل مربوط به سبک زندگی و مباحث رشد جمیعت پرداخت.

 

حجت الاسلام زیبایی نژاد نخست به تغییر افکار در رابطه با کاهش جمعیت اشاره کرد و گفت: جامعه باید بداند که کشور ما الان با کاهش جمعیت مواجه نیست بلکه با کاهش رشد جمعیت روبه‌رو است و باید برای مقابله با کاهش رشد جمعیت که آینده کشور را تهدید می کند برنامه ریزی و اطلاع رسانی شود.

 

وی کاهش رشد جمیت را در سراسر دنیا یک معضل دانست و افزود: تمام کشورهای دنیا در حال حاضر نه تنها با کاهش رشد جمیت روبه‌رو هستند بلکه بعضی کشورها دچار کاهش جمعیت شده اند و در مبارزه با این مشکل بسیار می کوشند.

 

مسؤول مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران دلیل تاثیر گذار نبودن کاهش رشد جمعیت را بر کاهش جمعیت کشور کم بودن مرگ و میر به دلیل جوان بودن جمعیت ذکر کرد و ابراز داشت: این کاهش رشد جمعیت در آینده که آمار کهنسالی بالا می رود و مرگ و میر زیاد می شود به کاهش محسوس جمعیت کشور می انجامد.

 

وی تفاوت زیاد سرشماری کشور در باروری را بین سال 65 و 90 بیان کرد و گفت: در سال65 متوسط باروری زنان کشور 4/6 و در سال 90 متوسط 8/1 اعلام شد و این کاهش در آینده جمعیت کشور را تهدید می کند.

 

حجت الاسلام زیبایی نژاد وجود حداقل یک دختر در هر خانواده را کمکی برای ثبوت جمعیت ذکر و خاطرنشان کرد: اگر هر خانواده با احتساب زنان نابارور و آمار طلاق به طور متوسط 3 فرزند داشته باشند سبب می شود جمعیت کشور ثابت بماند.

 

مسؤول مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران این تفکر که دولت های داخلی و کشور های بیگانه به تنهایی باعث کاهش رشد جمعیت کشور شده اند را غلط دانست و اظهار داشت: ما باید بدانیم دولت به تنهایی نمی تواند هر لحظه که اراده کرد جمعیت کشور را کاهش و یا افزایش بخشد بنابراین دولت به تنهایی عامل کاهش رشد جمعیت نیست.

 

وی یکی از مهم ترین عوامل کاهش رشد جمعیت را تغییر فرهنگ در هر جامعه ذکر و تصریح کرد: اگر عوامل کاهش رشد جمعیت را بررسی کنیم تغییر فرهنگ مهم ترین عامل کاهش است و اساسی ترین دلیل تغییر فرهنگ افزایش شهر نشینی است.

 

حجت الاسلام زیبایی نژاد تغییر فرهنگ که سبب کاهش جمعیت می شود را تشریح کرد و گفت: مردم با شهر نشینی توقعاتشان هم تغییر می کند و در برابر سختی ها کم طاقت می شوند و کاهش تعداد فرزندان را کمکی برای مبارزه با سختی می دانند بنابراین موجب کاهش رشد جمعیت می شوند.

 

وی دیگر عامل کاهش رشد جمعیت را فردگرایی بیان کرد و افزود: زمانی انسان فردگرا می شود تنها به فکر فراهم کردن نیازها و از بین بردن موانع این نیاز است و به برطرف کردن نیاز های جامعه نمی اندیشد و رو به کاهش فرزندان که آن را یکی از موانع فراهم آوردن نیاز ها می داند، می آورد.

 

حجت الاسلام زیبایی نژاد با مقایسه دوران قدیم و حاضر فردگرایی را تشریح کرد و گفت: در گذشته افراد برای بیان شخصیت خود به خانواده خود افتخار می کردند ولی در حال حاضر هر کس برای معرفی خود به افتخاراتی که به دست آورده مفتخر است.

 

مسؤول مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران ایجاد ارتباط قوی بین زن و مرد را سبب پیشرفت جامعه دانست و گفت: برای ایجاد ارتباط بین زن و مرد باید به یکدیگر نیاز داشته باشند و اگر حرکت جامعه زمینه این نیاز را فراهم کند ارتباط قوی می شود و زمانی که پایه های یک خانواده قوی شود مشکل کاهش رشد جمعیت کم می شود.

 

وی در پایان به تغییر بعضی از شعارهای غلطی که سبب کاهش رشد کشور می شود اشاره و تاکید کرد: باید شعارهایی غلطی از قبیل فرزند کمتر زندگی بهتر، فرزند کمتر آرامش بیشتر یا فرزند کمتر تربیت بهتر که در جامعه به یک عقیده تبدیل شده است را تصحیح کرد و به برنامه ریزی درست این عقاید را به سمت درست خود تغییر داد تا یکی از موانع رشد جمعیت به درستی برطرف شود./1322/پ201/ی

ارسال نظرات