کنترل غذا عاملی مهم در تحقق سبک زندگی اسلامی است
![علي اکبري](/Original/1392/02/09/IMAGE635028761037656250.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدجواد حاج علیاکبری، نماینده ولیفقیه در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان، یکشنبه شب در برنامه یاد خدا شبکه قرآن و معارف صدا و سیما با اشاره به رساله حقوق امام سجاد(ع) در مورد حق اعضای بدن اظهار داشت: یکی از نعمتها و نشانههای خداوند در وجود انسان، عضو بطن یا شکم است که پنهان بوده و گاهی انسان از این نعمت غافل است.
نماینده ولیفقیه در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان گفت: امام سجاد(ع) در رساله حقوق هشدار میدهند که عدم رعایت حق اعضای بدن به ویژه عضو شکم، آسیبهای روحی و جسمی همچون زیاده روی، اسراف، تنبلی، جدا افتادن از کارهای خوب، کاهش خِرَد و جوانمردی را به دنبال دارد.
وی یادآور شد: بدن انسان همانند پالایشگاه عظیم و فوق العاده، نشانه عظمت، قدرت، لطافت و نوآوری از جانب خداوند حکیم است که در این زمینه برای آشنایی با اعجاز خلقت خداوند به مطالعه و مراجعه به اشخاص متخصص نیاز داریم.
وی با تأکید بر توجه انسان به نعمتهای خدادادی ابراز کرد: بعد از توجه به نعمتها و سپاسگزاری از خداوند است که معرفتی نسبت به اسماءحسنی الهی همچون «رب، بدیع، مالک، رحمان و رحیم» برای انسان ایجاد میشود.
حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به مناجات امام حسین(ع) در روز عرفه خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) در این مناجات از نقش و اهمیت نعمت «مادر» برای کودک یاد کرده است که چگونه خداوند برای نوزاد، مجموعه عظیمی از محبتها و غذای آماده و راحتی همچون «شیر» را در وجود «مادر» فراهم آورده و با رحمت عام خود سفره رحمتش را برای مؤمن و کافر گسترده است.
وی با بیان این که نعمتهای الهی تکلیف و مسؤولیت برای انسان میآورد، تأکید کرد: در مجموعهای از آیات قرآن با یادآوری نعمتها، عدم اسراف، اطعام دیگران، انجام عمل صالح، عدم پیروری از خطوات شیطان و رعایت حریمهای الهی را متذکر شده که وجود نعمت، مستلزم شکر و عدم کفران است.
نماینده ولیفقیه در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان، ذکر بسم الله و الحمدالله را سیره پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) عنوان کرد و گفت: توجه به نعمت، ادب بندگی و شاکر بودن در برابر خداوند افزونبر افزایش نعمتها موجب بهره معنوی روح است چنان که در قرآن میفرماید «لان شکرتم لأزیدنکم» انسان شاکر به نعمتهای روحانی و مقامات معنوی بالاتری دست پیدا میکند.
وی افزود: خداوند در دنیا نعمتهای فراوانی را در اختیار انسان قرار داده است اما در قرآن از آنها در برابر نعمتهای بهشتی و آخرتی که به انسان شاکر و مؤمن تفضل میشود را «متاع قلیل» و نعمت کم میداند.
حجت الاسلام حاج علی اکبری با بیان این که شاکران در این دنیا علاوه بر رزق دنیوی، رزق اخروی خود را به دست میآورند گفت: خوردنیها و آشامیدنیها از لحاظ کیفیت، کمیت و احکام، تأثیر زیادی بر شخصیت انسانها دارند و رعایت در مورد آنها افزونبر تأثیرات روحی و معنوی، نعمتهای اخروی را نیز به ارمغان خواهد داشت.
نماینده ولیفقیه در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان یادآور شد: تمام بیماریهای جسمی، روحی و روانی؛ مستقیم و غیرمستقیم به دستگاه گوارش انسان مربوط میشود که افراط و تفریط نداشتن در خوردن و آشامیدن، علاج همه این بیماریها است و درسیر و سلوک، اخلاق و سبک زندگی انسان بسیار تأثیر گذار است.
حجت الاسلام حاج علی اکبری در پایان با بیان تأثیرات لقمه حرام در وجود انسان تصریح کرد: امام حسین(ع) در روز عاشورا خطاب به دشمنان که نصیحتهای حضرت را گوش نمیکردند فرمودند «قد ملئت بطونهم من الحرام» خوردن حرام باعث شده که کلام حق را نشنوید./908/پ202/ف