جذاب و مختصرنویسی دو عامل مهم در ترویج فرهنگ کتابخوانی است

حجت الاسلام محمد هادی صالح پرور، معاون اعزام مؤسسه تبلیغی امیر بیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که آسیب های اجتماعی ناشی از نداشتن اطلاعات در جامعه است، گفت: از راه های مختلف مانند کتاب، شبکه های اجتماعی، رسانه های گوناگون و دیگر ابزارها، باید دانش عمومی جامعه بالا رود.
عمل نکردن به دستورات دینی منشأ اصلی آسیب ها است
وی با اشاره به این مطلب که عمل نکردن به دستورات دینی، منشأ اصلی آسیب ها است، افزود: قسمت عمده این دستورات در رساله های عملیه وجود دارد، اگر مردم جامعه آگاهی و دانش خود را افزایش دهند، آسیب های گوناگون به صورت چشمگیری کاهش پیدا می کند.
این مبلغ دینی تکراری بودن ادبیات کتاب های دینی را از عوامل استقبال نکردن جوانان به نشر دینی دانست و اظهار داشت: اگر محتواهای دینی در قالب های جدید مانند رمان، داستان های کوتاه و فلش کارت ها ارائه شود، سبب روی آوردن جوانان به کتاب خوانی است.
اختصار نویسی سبب اقبال جوانان به کتابخوانی است
وی با اشاره به دیگر دلایل عدم استقبال از کتب دینی، ادامه داد: از مهم ترین مشکلات، انگیزه نداشتن جوانان برای کتابخوانی است، باید یک راه کار صحیح برای ایجاد انگیزه و شوق جوانان به امر کتاب خوانی در جامعه تبیین شود.
معاون اعزام مؤسسه امیر بیان با اشاره به ضرورت اختصار نویسی و ارائه کم حجم کتاب ها، ابراز داشت: متأسفانه کتاب های ما افزون بر حجم بسیار بالا، جذابیت ندارند، اگر به اختصار نویسی و جذابیت در کتاب ها توجه شود، قطعا اقبال به آن بسیار زیاد می شود.
وی با بیان این که نویسندگان دینی در برطرف ساختن نیازهای مخاطبان خود موفق نبوده اند، یادآور شد: محتوای بسیار خوبی در اختیار این نویسندگان قرار دارد اما متأسفانه به دلیل وجود یک شبکه ضعیف توزیع در کشور، مخاطبان از این آثار اطلاع ندارند.
حجت الاسلام صالح پرور به نقش مهم صدا وسیما در ترویج امر کتاب خوانی اشاره کرد و بیان داشت: اگر صدا و سیما برای ترویج کتابخوانی برنامه داشته باشد، سبب تأثیر ویژه بر جامعه می شود؛ وقتی صدا و سیما برای کالایی تجاری تبلیغ می کند، این تبلیغ تا عمق روستاها نفوذ می کند، این نشان دهنده تأثیر بسیار زیاد صداو سیما در جامعه است.
نقش رسانه ملی در ترویج امر کتاب خوانی
وی با اشاره به وظایف نهادهای فرهنگی در ارتقاء فرهنگ مطالعه خاطرنشان کرد: برای ترویج این امر مهم یک بسیج عمومی در کشور نیاز است، گسترش این فرهنگ عمومی نیاز به تغییر اساسی در محتوا، روش و توزیع کتاب، دارد.
این مبلغ حوزوی با اشاره به وظیفه مبلغان در تشویق جامعه به امر کتاب خوانی، گفت: متأسفانه جوانان شیرینی و لذت کتابخوانی را نچشیده اند؛ بنابراین مبلغان و مربیان تربیتی، باید با معرفی کتاب های جذاب و مناسب سن جوانان، آنها را با این فرهنگ عالی آشنا کنند./1323/ت302/ف