۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۲۳۱۷۶۴
حجت الاسلام علیزاده موسوی:

زخم جریان تکفیری تا استخوان اهل سنت نفوذ کرده است

خبرگزاری رسا ـ قائم مقام دبیر علمی کنگره جهانی برائت از تکفیر با اشاره به استقبال علمی فرق مختلف اهل سنت از برگزاری این کنگره، گفت: امروز اهل سنت نیز زخم جریان تکفیر را بر استخوانش حس کرده است.
حجت‌الاسلام عليزاده موسوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، قائم مقام دبیر علمی کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری، چهارشنبه شب در برنامه شب آسمانی که از شبکه قرآن و معارف صدا و سیما برگزار شد با اشاره به برگزاری پیش نشست‌های کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری اظهار داشت: این کنگره علمی با ریاست حضرت آیت الله مکارم شیرازی و دبیر علمی کنگره، حضرت آیت الله سبحانی و بیش از 300 نفر از علمای شیعه و سنی در 2 و 3 آذر ماه 1393 در قم برگزار می‌شود که با اجماع و اتفاق علمای اسلام، مواضع تکفیری محکوم و مطرود است.

 

استقبال علمای فرق اهل سنت از کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری زیاد است

وی استقبال علمای فرق مختلف اهل سنت از کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری را بسیار زیاد دانست و گفت: امروزه بسیاری از علمای اهل تسنن و مسلمانان، زخم تکفیر را بر استخوانشان احساس کرده‌اند و برای اعلام برائت از عملکرد وهابیت و گروه‌های تکفیری در جهان اسلام به پا خاسته‌اند.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی با اشاره به سیره پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) با مسلمانان و حتی با یهود و نصاری تأکید کرد: از منظر قرآن و روایات، ایمان مقابل کفر است و کسی که ایمان قلبی و اقرار زبانی داشته باشد مؤمن است و جان، مال و آبرویش محترم است و حتی کافران غیرحربی و ذمی نیز در اسلام جان و مالشان است و کسی نمی‌تواند به آنها تعرض کند.

 

قائم مقام دبیر علمی کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری، پدیده وهابیت و گروه‌های تکفیری در جهان اسلام را دارای دو خاستگاه داخلی و خارجی خواند و بیان داشت: عوامل داخلی جریان تکفیر به قرائت‌های انحرافی آنها از آموزه‌های دینی اسلام بستگی دارد که از بدو تأسیس، نزدیک به 450 هزار مسلمان را قبل از حمله به سوریه و عراق به قتل رسانده‌اند.

 

جریان وهابیت و گروه‌های تکفیری در جهان اسلام دارای دو خاستگاه داخلی و خارجی است

حجت الاسلام علیزاده موسوی با توجه به جذابیت آموزه‌های دینی در غرب به رشد اسلام در این کشورها اشاره و تصریح کرد: غرب با هدف نابود کردن اسلام اقدامات گوناکونی را انجام داده است که نوشتن کتاب آیات شیطانی، تهیه فیلم، کاریکاتور و به راه انداختن گروه‌های تکفیری در کشورهای اسلامی تحت عنوان پروژه اسلام علیه اسلام از این اقدامات بوده است.

 

وی افزود: غرب با سیاهنمایی قصد دارد چهره اسلام را خشن و ترسناک نشان دهد تا از موج بیداری اسلامی و گرایش به این مکتب بکاهد و در گام بعد از رژیم صهیونیستی که به محاق رفته و در زاویه قرار گرفته است حمایت کند.

 

مدیر پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به شکست ابهت و قدرت غرب و رژیم صهیونیستی در جهان به ویژه در دهه اخیر تأکید کرد: آمریکا با حمایت از گروه‌های تکفیری، بازی جدیدی را در منطقه شروع کرده است و در جهت رسیدن به اهدافش نمی‌خواهد و سعی می‌کند هیچ کدام از طرفین درگیر پیروز نشوند چنان که نتانیاهو، رییس جمهور اسرائیل غاصب گفته است «از داعش یا مسلمان‌ها هر چه کشته شوند به نفع ما است.»

 

آمریکا با حمایت از گروه‌های تکفیری پروژه‌ اسلام علیه اسلام را دنبال می‌کند

وی با بیان نقش مستکبران جهانی در حمایت از گروه‌های تکفیری اظهار داشت: آمریکا برای تضعیف بنیان‌های جهان اسلام، پروژه‌هایی را تحت عنوان «اسلام علیه اسلام» دنبال می‌کند که نزدیک 200 هزار کشته در سوریه و  9 هزار و پانصد کشته در عراق، فقط در سال 2013 حاصل این حمایت‎ها است.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی به جنگ رسانه‌ای و اسلام هراسی کشورهای غربی اشاره و تصریح کرد: با توجه به این که جریانات افراطی و تکفیری در هر دوره‌ای زاییده و مولود شرایط آن زمان هستند، در حال حاضر غرب به ویژه آمریکا، عامل اصلی فعالیت و حرکت‌های تکفیری شده‌اند و برای مقابله با رشد روزافزون اسلام، از جریان‌های تکفیری حمایت کرده، به اسلام هراسی و اسلام ستیزی می‌پردازند.

 

گروه‌های تکفیری دوستان اسرائیل و دشمنان اسلام و مسلمانان هستند

وی گروه‌های تکفیری را دوستان اسرائیل و دشمنان اسلام و مسلمانان خواند و تصریح کرد: امروزه داعش، اسرائیل را دشمن دور و مسلمانان را دشمن نزدیک می‌شمارد و با این استراتژی قصد دارد با ادعای خلافت، جهان اسلام را قبضه کرده و از حاکمان عرب نیز به عنوان دست نشانده‌هایش استفاده کند.

 

قائم مقام دبیر علمی کنگره جهانی مبارزه با جریان‌های تکفیری، جهل و نادانی را از صفات وهابیت و جریان‌های تکفیری عنوان کرد و گفت: صفت جهل و تمسک به ظواهر دین در گروه‌های تکفیری عصر حاضر نیز دیده می‌شود؛ چنان که با ادعای اسلام، فتواهای عجیبی را صادر می‌کنند.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی به افراطی‌گری و خشونت گروه‌های تکفیری اشاره کرد و بیان بیان داشت: قرآن در آیه «ادعو الی سبیل ربک باالحکمه و الموعظه الحسنه و جادلهم بالتی هی احسن» مردم را به گفت‌و‌گو دعوت می‌کند و پیامبر گرامی اسلام(ص) هنگامی که در مدینه حکومت تشکیل دادند، با یهود و نصاری بسیار مدارا می‌کردند؛ اما گروه‌های تکفیری اهل گفت‌وگو و گفتمان نیستند و حتی مسلمانان را به دلیل عدم رعایت برخی از ظواهر دینی، کافر دانسته و از بین می‌برند.

 

وی با اشاره به بهره برداری معاویه از جریان تکفیری خوارج یادآور شد: خوراج با برداشت سطحی و نادرست از آیه‌های قرآن، شعار «لا حکم الا لله» سر می‌دادند؛ اما بدون درک و فهم حقیقت دین و در خدمت ستمگرانی همچون معاویه با حکومت حضرت علی(ع) جنگیدند؛ چنان که گروه‌های تکفیری این زمان نیز در خدمت استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی، مسلمانان‌کشی به راه انداخته‌اند.

 

خوارج و گروه‌های تکفیری در سخت‌گیری، جمود و تحجر به هم  شبیه هستند

کارشناس ارشد اندیشه سیاسی جهان اسلام گفت: خوارج با جهل و خشونتی که داشتند، بچه‌ها را با قساوت تمام به سبب اعتقاد والدینشان می‌کشتند و توجیه جنایتشان این بود که کفر تسری پیدا کرده و کودکان نیز کافر شده‌اند! چنان که در عصر حاضر نیز شاهد جهل و قساوت گروه‌های تکفیری هستیم و با ادعای اسلام، به سیاه‌نمایی و مبارزه با اسلام برخاسته‌اند و با فتواهای عجیب و غریب، حلال را حرام و حرام را حلال می‌کنند.

 

وی با اشاره به تشابه خوارج با جریان‌های تکفیری گفت: خوارج و گروه‌های تکفیری در سخت‌گیری، جمود و تحجر در فهم دین شبیه هم هستند چنان که خوارج به کلمه «لا حکم الا لله» تمسک کردند و در مقابل امام علی(ع) ایستادند، وهابیان نیز با ملاحظه برخی آیات و عدم توجه به آیات دیگر، حکم به تکفیر مسلمانان می‌دهند.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی به روایتی از پیامبراکرم(ص) در منابع اهل سنت اشاره کرد و گفت: بخاری از پیامبر اکرم(ص) نقل می‌کند که فرمودند: «مردانی از طرف مشرق زمین خروج می‌کنند، آنان قرآن می‌خوانند، ولی از گلوی آنان تجاوز نمی‌کند، از دین خارج می‌شوند؛ همان گونه که تیر از کمان خارج می‌شود، علامت آنان تراشیدن سر است.»

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی درپایان به گروه‌های تکفیری در کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود: در کشور مصر احزاب «النور» و «اخوان المسلمین»، در کشور تونس حزب «انصار الشریعه»، در کشور نیجریه گروه‌هایی همانند «بوکوحرام» و در کشور سومالی «الشباب» به وجود آمدند و نخستین شکست جریانات تکفیری در مصر، با روی‌کار آمدن اخوان المسلمین بود که با توجه به پیشینه‌اش، مردم از آن انتظار عملکرد معقول و پسندیده‌ای به‌ویژه با جمهوری اسلامی ایران داشتند؛ اما با نزدیک شدن به مواضع عربستان و رژیم صهیونیستی، با شکست مواجه شد./908/پ202/ف

ارسال نظرات