۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷
کد خبر: ۲۳۱۹۰۶
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی تأکید کرد؛

حمایت کامل دستگاه قضا از آمران به معروف/ همه جریان‌های سیاسی موظف به اجرای قانون هستند

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان این‌که آمران به معروف و ناهیان از منکر تحت حمایت کامل دستگاه قضا هستند، ‌گفت: در دستگاه قضایی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم وجود دارد که عمده فعالیت آن در حوزه امربه‌معروف و نهی از منکر است.
حجت الاسلام رئيسي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور شب گذشته در سلسله نشست‌های بزم اندیشه که در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد به بیان این‌که کارآمدترین نظام کنترلی، نظام خودکنترلی است، گفت: طرح نظارت همگانی، احساس مسؤولیت و حساس بودن جامعه نسبت به نقض قانون، همان امربه‌معروف و نهی از منکر است که در عرصه جامعه دینی، ضمانت اجرای قانون در نظام ما است.

 

وی با بیان این‌که برخی نادانسته این اصل و پرداخت به آن را مورد نکوهش قرار می‌دهد، ادامه داد: یکی از کارآمدترین اصول نظام مبتنی بر دین و عدالت، اصل احساس مسؤولیت همه مردم نسبت به نشر خوبی‌ها و نفی از زشتی‌هاست.

 

دادستان کل کشور، نظارت‌های نهادینه‌شده را یکی از وظایف مدیران در سازمان‌های خود دانست و عنوان داشت: یکی از وظایف یک مدیر، نظارت است که شامل نظارت‌های برون‌سازمانی و درون‌سازمانی است.

 

وی با اشاره به نگارش منشور مبارزه با مفاسد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: مقام معظم رهبری منشوری در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی نوشتند که در حوزه قانون‌گذاری، اجرا و قضا دارای اصولی کاربردی است که باگذشت چند سال از طرح این منشور، همچنان به‌عنوان یک منشور جامع که می‌تواند مشخص‌کننده راه باشد، شناخته می‌شود.

 

اصلاح فرآیندها، راه پیشگیری از مفاسد اقتصادی

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی بابیان این‌که در پیشگیری از مفاسد اقتصادی، اصلاح فرآیندها از اهمیت بسیاری برخوردار است، ابراز داشت: امری که در همه پرونده‌های فساد اقتصادی به چشم می‌خورد، این است که از یک سری منافذ خاص، با برقراری ارتباط ناسالم با برخی دست‌اندرکاران مرتبط با کار و از کار انداختن برخی قسمت‌ها که مأمور اعلام این تخلف هستند، کار خود را پیش می‌برند.

 

وی با تأکید بر این‌که نیروهای اجرایی کشور باید منافذ و بسترهای فساد را از بین ببرند، خاطرنشان کرد: اگر نظام پولی و بانکی و بسیاری از نظام‌های مالیاتی که بسترهای فساد هستند، اصلاح شود، اگر کسی برای تخلف وارد شود می‌بیند که ساختار اجازه سوء استفاده به آن فرد را  نمی‌دهد.

 

همه جریان‌های سیاسی موظف به اجرای قانون هستند

 

دادستان کل کشور با اشاره به این‌که اجرای قانون ضعیف بهتر از قانون‌شکنی است، گفت: کشور ما کشور انتخابات است، جریان‌های مختلف سیاسی ممکن است باسلیقه‌های گوناگون وارد مجلس و دولت شوند و این نشان‌دهنده این است که این نظام، نظام حق است و در این 35 سال این را نشان داده است.

 

وی ادامه داد: برای این‌که کشور بر یک بنای استوار بتواند راه خود را دنبال کند، بنای استوار اجرای سیاست است؛ برای اجرای صحیح قانون ما هیچ چاره‌ای نداریم جز این‌که هر جریان سیاسی در هر حوزه‌ای، خود را موظف به اجرای قانون بداند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی یادآور شد: ما معتقدیم در این 35 سال گام‌های بسیاری در کشور برداشته‌شده اما رسیدن به نقطه‌ای که مطلوب امام (ره)، مقام معظم رهبری و قانون اساسی است، باید گام‌های بلندی برداشته شود؛ انتظار از همه دست‌اندرکاران به‌عنوان مطالبه مردمی این است که گام‌های بلندتری برداشته شود تا مزه عدالت به کام مردم چشانده شود و لازمه آن، اجرای قانون با تمام سلایق است.

 

تمام اجزای نظام اسلامی باید عادل باشند

 

وی با تأکید بر این‌که تمام اجزای مدیریتی در نظام اسلامی باید عادل باشد، تصریح کرد: هرکس به نام نظام دینی در هر بخشی فعالیت می‌کند باید از ملکه عدالت برخوردار باشد اما اگر بگویند تنها رهبر جامعه باید عادل باشد حرف باطلی است؛ در پرتو شکل دادن نظام عادلانه باید تمام اجزای مدیریتی در نظام اسلامی از عدالت برخوردار باشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در خصوص گستره امربه‌معروف و نهی از منکر و حدود برخورد با آن، اظهار داشت: معروف به گستردگی همه بایدها و منکر به گستردگی همه نبایدهاست، نبایدهای اداری، اجتماعی و فردی، همگی در این حوزه قرار می‌گیرد؛ رشوه، کم‌کاری، کار امروز را به فردا انداختن، درس نخواندن و نمره‌های نابجا دادن، همه منکر است؛ هرکس در حوزه‌های خود باید این منکرها را بشناسد و با آن مقابله کند.

 

آمران به معروف و ناهیان از منکر تحت حمایت کامل دستگاه قضا هستند

 

وی در خصوص فعالیت‌های قوه قضاییه در حوزه امربه‌معروف و نهی از منکر، عنوان داشت: در دستگاه قضایی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم وجود دارد که عمده فعالیت آن در حوزه امربه‌معروف و نهی از منکر است؛ ما یک امربه‌معروف و نهی از منکر مربوط به همه سازمان‌های داریم و قانون‌گذاران نیز وظیفه‌دارند هر قانونی که وضع می‌کنند در این راستا باشد؛ بنای دستگاه قضا این است که از آمران به معروف و ناهیان از منکر کاملاً حمایت کند.

 

دادستان کل کشور بابیان این‌که 70 درصد موفقیت و اصلاح امور به عهده مدیر سازمان است، اظهار داشت: تنها راه جلوگیری از فسادهای اقتصادی، اجرای قانون است که مدیران در آن نقش بسیار زیادی دارند؛ تحقق این امر، قانون خوب و مجریان عادل می طلب، در هر حوزه‌ای که از این عناصر بهره‌مند بودیم، مشکل حل‌شده است.

 

وی با تأکید بر این‌که امروز ایران شدیدترین و بالاترین برخوردها را با قاچاقچیان مواد مخدر صورت می‌دهد، گفت: امروز برخوردی که با قاچاقچیان در دستگاه قضا می‌شود شدیدترین و بالاترین برخورد است؛ هم قانون آن قاطع است و هم برخورد با آنان قاطعانه است.

 

دوگانگی رفتار سازمان ملل در قبال ایران

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با انتقاد از برخورد دوگانه سازمان ملل در این رابطه، اظهار کرد: از سویی سازمان ملل، ایران را برای مبارزه با مواد مخدر تشویق می‌کند و از سوی دیگر به ما می‌گویند این اعدام‌ها در کشور شما چرا زیاد می‌شود؟ این پارادوکس را چگونه باید فهمید؟

 

وی به تولید مواد مخدر صنعتی در بیرون از مرزهای کشور اشاره کرد و عنوان داشت: امروز در افغانستان و زیر چتر ناتو مواد مخدر تولید می‌شود و در مقابل، کارنامه جمهوری اسلامی، کارنامه درخشانی است؛ امروز نمی‌شود گفت که افغان‌ها مواد مخدر تولید می‌کنند زیرا جریان مافیای مواد مخدر یک جریان عادی و معمولی نیست./9315/پ201/ب4

ارسال نظرات