۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۲۳۲۲۲۱
پژوهشگر حوزوی:

پایین آوردن سطح توقعات در ازدواج سبب گشایش در زندگی می‎شود

خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر حوزوی گفت: شایسته است که اگر می‌بینیم جوانی درصدد ازدواج است و دغدغه‌های اقتصادی مانع او هستند با قرض دادن به او و پایین آوردن سطح توقعات یاریش کنیم.
حجت الاسلام محمد داستانپور استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه علميه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام محمد داستانپور، کارشناس و پژوهشگر حوزوی، صبح امروز،‌ در مجلس عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) گفت: مسلمانی یک رسم و سیستم است که مؤلفه‌هایی دارد و یکی از مؤلفه‌ها این است که مسلمان از مهمان و اطعام او استقبال می‌کند، این امری است که امروزه کمتر به آن توجه می‌شود و با روی آوردن به تجمل‌گرایی این رسم مسلمانی کمرنگ شده‌است.

 

وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اهمیت صدقه دادن اظهار کرد: یکی دیگر از راه‌های وسعت رزق صدقه است، حضرت علی(ع) می‌فرمایند، صدقه زیاد بدهید تا خدای متعال رزق را زیاد کند،‌ پس بذل و بخشش به تناسب درآمد موجب برکت است.

 

کارشناس دین و مبلغ حوزوی ادامه داد: راه دیگر فزونی رزق قرض‌الحسنه و کمک به برادران ایمانی در جامعه اسلامی است، شایسته است که اگر می‌بینیم جوانی درصدد ازدواج است و دغدغه‌های اقتصادی مانع او هستند با قرض دادن به او و پایین آوردن سطح توقعات یاریش کنیم.

 

وی با بیان اینکه یکی دیگر از راه‌های وسعت رزق امانتداری است، افزود: خیانت در امانت مانع اجابت دعا و باعث کاهش رزق است، حضرت علی(ع) مسلمان را به راستگویی و امانتداری معرفی کرده‌اند، اگر کسی به انسان اعتماد کرد و از شرایط زندگی‌اش نزد او درد دل گفت و انسان راز زندگی او را برملا کرد این هم نوعی خیانت در امانت و حق‌الناس است.

 

حجت‌الاسلام داستانپور ادامه داد: راه دیگر وسعت رزق در کلام امیرالمؤمنین خوش نیت بودن است، اگر قلب انسان از خیر و سعادت برادر ایمانی‌اش خوشحال و راضی بود خدا هم باب خیر را به روی او می‌گشاید.

 

وی افزود: انسان‌ها موقع گرفتاری در بلا دو دسته هستند، عده‌ای با دیدن رنج و سختی برای گرفتار نشدن دیگران دعا می‌کنند که اینان به راه سعادت رهنمون می‌شوند و برخی افراد هنگام مواجهه با سختی، از دیدن دیگران در آسایش و راحتی ناراحت می‌شوند که این روحیه موجب تنگی رزق ایشان است.

 

کارشناس و پژوهشگر دین گفت: راه‌های دیگر وسعت رزق پرداخت سهم امام از اموال که همان  خمس و زکات است، خوش اخلاقی در جامعه اسلامی، هر صبح و شام به یاد خدا بودن و کثرت استغفار و نیکوکاری و محبت به افراد خانواده است.

 

با اشاره به حدیثی از حضرت امیرمؤمنان(ع) مبنی بر معرفی کسانی که هر صبح و شام طلبکار انسان هستند، گفت: خدا نخستین طلبکاری است که انجام واجبات را مطالبه می‌کند، پیامبر نیز عمل مطابق سیره و سنت را می‌طلبد و ملک‌الموت مطالبه جان آدمی را می‌کند.

 

وی ادامه داد: از دیگر مواردی که جزو طلبکاران، حضرت در روایت به آن اشاره می‌کند خانواده است که رزقشان را مطالبه می‌کنند، رزق یک مفهوم عام است که به رزق مادی و معنوی تعبیر می‌شود و انسان گاهی از وسعت رزق معنوی غافل است.

 

کارشناس امور دینی افزود: شخصی خدمت امام صادق(ع) آمد و عرض کرد، من مفهوم برکت را متوجه نمی‌شوم چرا که با محاسبات و قواعد اعداد برکت معنا ندارد، امام با مقایسه تعداد فرزندان سگ و گوسفند و مقایسه تعداد ذبح این دو حیوان و همچنین مقایسه تعداد گله‌های آن دو،‌ به او گفتند خدای متعال در نسل گوسفند برکت قرار داده است.

 

وی ابراز کرد: طبق آیات و روایاتی که به ما رسیده است در تعامل خدای متعال و بندگان قواعدی وجود دارد که موجب فزونی و برکت در رزق می‌شود و یکی از راه‌های وسعت رزق مهمان‌نوازی و اطعام مهمان است./914/پ202/ب4

ارسال نظرات