۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۲۳۴۱۹۵

همایش نکوداشت حکیم محمد بن زکریای رازی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش نکوداشت نابغه ملک ری، حکیم محمدبن زکریای رازی امروز در تالار شیخ صدوق(ره) حرم حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد.
همايش نکوداشت نابغه ملک ري حکيم محمدبن زکرياي رازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام تقدیری رییس مرکز نجوم آستان حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در همایش نکوداشت نابغه ملک ری، حکیم محمدبن زکریای رازی که در راستای معرفی و گسترش علم نجوم و بومی سازی آن، با همکاری و مشارکت انجمن مفاخر فرهنگی ایران، شهرداری منطقه 20 و وزارت ارشاد امروز پنج‌شنبه 13 آذرماه در تالار شیخ صدوق(ره) حرم حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد، گفت: در اسلام آیات و روایات زیادی درباره ارزش علم و عالم آمده است.

 

وی با اشاره ویژگی های عالمان و دانشمندان افزود: در اسلام عالمان امین‌الله، وارثان پیامبر(ص) و پاک اخلاق‌ترین مردم بوده و همچنین عالمان چون زندگانی در بین مردگان هستند و همه باید به علما احترام بگذارند.

 

جوانان از شخصیت‌های علمی گذشته الگو گیری کنند

 

رییس مرکز نجوم آستان حرم حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به فلسفه این همایش عنوان کرد: باید از عالمانی چون زکریای رازی تقدیر و تجلیل به عمل آید تا جوانان با الگو گیری از چنین شخصیت‌هایی به علم و به ویژه علم نجوم توجه بیشتری داشته باشند.

 

حجت الاسلام تقدیری در ادامه بیان داشت: با توجه به این‌که ما از نظر سیاسی و موقعیت جغرافیایی با ظهور انسان های عنود و خشک چون تکفیری‌ها روبرو هستیم به این نکته ظریف می‌توان توجه کرد که زکریای رازی نیز در مقابل اسماعیلیه عنود و خشک قرار داشته که با خنجرهای خود بزرگان علم را ترور می‌کردند یکی دیگر از اهداف این همایش بیرون آوردن زکریای رازی از غربت بوده و محور بسیاری از مقالات در همین راستا بوده است.

 

وی با اشاره به این‌که زکریای رازی کتاب‌های زیادی داشته است، ابراز کرد: آستان قدس رضوی مجموعه کتابهای رازی را به صورت لوح فشرده برای این همایش ارسال کرده و یکی از آثار این همایش این خواهد بود که کلیه کتب رازی در بخشی از کتابخانه مرکز نجوم به صورت جداگانه جمع آوری خواهد شد تا علاقه‌مندان به تحقیق از آنها استفاده لازم را ببرند.

 

رییس مرکز نجوم آستان حرم حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به آثار ارسالی خاطرنشان کرد: 80 مقاله به دبیرخانه ارسال شده که  15 مقاله به صورت سخنرانی 8 مقاله به صورت پوستری ارائه خواهد شد.

 

در ادامه این همایش مهدی محقق از اساتید دانشگاه با اشاره به این مطلب که در اسلام افزون بر بدن به روح نیز توجه می‌شود، گفت: امروز ما شاهد این مساله هستیم که دانشگاه های اروپا کتاب های علمایی چون زکریای رازی و ابن سینا ترجمه کامل و استفاده می‌کنند اما در کشور ما به این کتاب ها بی‌توجهی می‌شود.

 

وی افزود: باید طب سنتی در کشور گسترش یابد زیرا این مساله کمک زیادی به اقتصاد کشور می‌کند در کشورهای اروپایی به کتاب های پزشکی اسلامی بسیار توجه می‌شود اما در ایران به این کتاب ها بی‌توجهی می‌شود.

 

علوم گذشته کشور ما در دنیا حرف اول را می‌زند

 

این استاد دانشگاه اظهار کرد: خوب است در کشور به تاریخ علوم و نجوم توجه شود باید ضمن برگزاری چنین مجالسی جوانان ما موقعیت خود را در سطح بین‌المللی احساس کنند زیرا علوم گذشته کشور ما در دنیا حرف اول را می‌زند.

 

محقق در پایان خاطرنشان کرد: ما شیعه هستیم نباید جهل را دامن بزنیم بلکه باید علم را ترویج دهیم آنجا که عقل با نقل تعارض پیدا کند شیعه عقل را گرفته و نقل را با عقل تشریح می‌کند باید نسل جوان ما به گذشته دانشمندان کشور خود آگاهی پیدا کرده و  گذشته درخشان کشور خود را مطابق زمان و مکان بازسازی کند.

 

در ادامه این همایش دکتر مهدی محقق درباره رازی به عنوان دانشمندی ذوالابعاد، دکتر مهدی اصفهانی درباره رازی و اخلاق پزشکی، دکتر جعفر چاووشی درباره کشف الکل به وسیله رازی، دکتر فرزانه غفاری درباره اصول تغذیه از نظر رازی، دکتر احسان مقدس درباره جستجوی آثار مفقوده پزشکان قدیمی در الحاوی، دکتر مجدالدین کیوانی درباره نظر رازی در مورد تشریح قلب، دکتر پرویز سلمانی درباره تاثیر رازی برپزشکان رنسانس، بخشی از مقالات علمی خود را بیان داشتند.

 

همچنین هفتمین جایزه ویژه حضرت عبدالعظیم(ع) به سه نفر از استاتید به نام‌های دکتر مهدی محقق به پاس زحمات ایشان در معرفی رازی، دکتر سید محمود طباطبایی به پاس ترجمه‌های ایشان از آثار پزشکی رازی و دکتر احسان مقدس به پاس چاپ متن منقح آثار پزشکی رازی، تعلق گرفت./807//پ201/ب4

ارسال نظرات