مناعت طبع سبب دوری انسان از گناه میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام عباس رضایی، استاد اخلاق حوزه شب گذشته در جلسه اخلاق هفتگی حوزه علمیه محمودیه کرمان گفت: در وادی طلبگی به سه چیز نیاز است که اگر هرکدام از آن ها نقصی داشته باشد سایر آن ها بی ارزش می شوند.
وی در ادامه افزود: تقوا، علم و مناعت طبع سه امری هستند که برای یک طلبه ضروری اند و اگر نقصی در آن ها باشد همچون انسانی می ماند که یکی از اعضای بدنش بزرگ و دیگری خیلی کوچک تر است.
حجت الاسلام رضایی مناعت طبع را یکی از اصول طلبگی دانست و عنوان کرد: عزت نفس اگر در وجود طلبه رخنه نکند، خطرات بزرگی را به همراه دارد که یکی از این خطرات فروختن خود به قیمت ناچیز است.
این استاد حوزه علمیه ابراز داشت: مناعت طبع انسان را از معامله با دیگران باز می دارد و وی را مجبور به معامله با خدا می کند همچنین امید انسان را از غیر خدا قطع کرده و به سمت خداوند می کشاند.
وی با بیان اینکه مناعت طبع اهداف انسان را گران مایه می کند، تصریح کرد: کسی که مناعت طبع داشته باشد حتی اگر بی دین هم باشد تن به گناه نمی دهد؛ چراکه گناه نوعی خرد کردن خوداست.
حجت الاسلام رضایی یادآور شد: حوزه باید به گونه ای باشد که امن ترین مکان دنیوی و اخروی محسوب شود و طلبه نیز باید امین ترین فرد نسبت به جامعه باشد.
استاد اخلاق حوزه خاطرنشان کرد: همه موجودات زمین و آسمان در حال تسبیح خداوند هستند اما چشم و گوش ما انسان ها به دلیل میل به مادیات و گناهان از درک این مطلب عاجز است.
وی با اشاره به زندگانی اهل بیت(ع)، گفت: امام حسین(ع) در روز عاشورا از شدت تشنگی هنگام نگاه به آسمان به طور واضح نمی دیدند اما با این وجود مناعت طبع خود رازیر پا نگذاشته و به گفته شهید مطهری آب طلب نکردند.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه مناعت طبع در طلبه همانند غذای شب برای ضروری است، افزود: طمع سبب بیچارگی و زمین گیر شدن انسان می شود و بندگی برای پول ثمره بسیار خطرناک طمع است.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: فردی پیش رسول خدا(ص) آمد و از حضرت ضمانت بهشت را خواستار شد و حضرت در جواب فرمودند؛ من بهشت را بذای تو ضمانت می کنم اما در صورتی که تو هم از غیرخدا چیزی نخواهی.
وی در پایان گفت: براساس فرمایش پیامبراکرم(ص) کسی که با خدا انس بگیرد عزت را بدون اینکه با کسی آشنایی داشته باشد به دست می آورد./9706/پ202/ب4